ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Εμπαπέ: Μία "συμφωνία κυρίων" που έσπασε ο Γάλλος και ένας πόλεμος που μόλις ξεκίνησε στο Παρίσι

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα της Ρεάλ
Ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα της Ρεάλ © 2024 FRANCISCO UBILLA / AP IMAGES

Ο Κιλιάν Εμπαπέ κέρδισε την πρώτη μάχη κι η Παρί καλείται να του καταβάλλει 55 εκατ. ευρώ. Ένας "πόλεμος" που μόλις ξεκίνησε στο Παρίσι και μία "συμφωνία κυρίων" που αθετήθηκε.

Η διαμάχη ανάμεσα στον Κιλιάν Εμπαπέ και την Παρί Σεν Ζερμέν συνεχίζεται κι ο "πόλεμος" των δύο πλευρών επί της ουσίας μόλις ξεκίνησε, με τον Γάλλο να κερδίζει την πρώτη μάχη και τους Παριζιάνους να καλούνται να του καταβάλλουν 55 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την AS, ο Εμπαπέ είναι εκείνος που αθέτησε τον λόγο του κι έσπασε μία "συμφωνία κυρίων".

Όπως αναφέρει, στη συνάντηση που είχε ο 25χρονος με τον πρόεδρο του παριζιάνικου συλλόγου, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, στις 11 Αυγούστου 2023 υποσχέθηκε να μην διεκδικήσει τα 55 εκατ. ευρώ από μπόνους και μισθούς, μία κίνηση βέβαια, που από τη διοίκηση ερμηνεύτηκε ως διάθεση για πιθανή ανανέωση.

"Συμφωνία κυρίων"

Μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ στις 3 Ιανουαρίου, ο Εμπαπέ δήλωσε ότι υπήρχε συμφωνία με τον Κελαϊφί, η οποία ικανοποιούσε όλα τα μέρη (σύλλογος και παίκτη).

Ο πρόεδρος, ωστόσο, δεν αποκάλυψε ποτέ το περιεχόμενο της συμφωνίας, η οποία, σύμφωνα με την ομάδα του Παρισιού, αφορούσε διάφορα ποσά από μπόνους και μισθούς, από τα οποία ο σούπερ σταρ παραιτήθηκε.

Όταν λοιπόν, τον Φεβρουάριο, ο Εμπαπέ ενημέρωσε τον Κελαϊφί ότι δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του, η Παρί τήρησε την προφορική δέσμευση που είχε μαζί του κι έτσι αποφάσισε να μην πληρώσει 55 εκατ. ευρώ από τον Απρίλιο.

Η υπερασπιστική γραμμή του Εμπαπέ

Ωστόσο, οι δικηγόροι κι οι εκπρόσωποι του επιθετικού της Ρεάλ βασίζονται στον κώδικα εργατικού δικαίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια ισόβια σχέση μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου και ότι δεν μπορεί να τον εμποδίσουν να λάβει τον οφειλόμενο μισθό του.

Από την άλλη, η Παρί ήθελε να έχει και γραπτά ό,τι είχε συμφωνήσει ο Εμπαπέ με την Κελαϊφί τον Αύγουστο του 2023, ώστε να προστατεύεται οικονομικά στην περίπτωση που αποχωρούσε ελεύθερος, όπως κι έγινε, με την παριζιάνικη ομάδα να μην λαμβάνει ούτε ένα ευρώ από τη μεταγραφή του.

Ένιωσε ότι δεν του φέρθηκαν σωστά

Ο Εμπαπέ από τη μεριά του θεώρησε ότι ο σύλλογος δεν του είχε συμπεριφερθεί όπως θα έπρεπε κι έτσι αρνήθηκε να διαπραγματευτεί την αποχώρησή του, υποστηρίζοντας ότι σε καμία στιγμή δεν είχε δεσμευτεί να παραιτηθεί από τα ποσά που του όφειλε η Παρί.

Έτσι, φτάνουμε στον περασμένο Ιούνιο, όταν ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας έστειλε ειδοποίηση στην Παρί για να διεκδικήσει σε πρώτο μέρος τα 55 εκατ. ευρώ.

Καθώς όμως, ο σύλλογος ήθελε να διαπραγματευτεί τους οικονομικούς όρους, το καλό κλίμα χάλασε, οι συζητήσεις έπεσαν στο κενό κι η δικηγόρος του Γάλλου σταρ παρέπεμψε την υπόθεση στο LFP, τη νομική επιτροπή του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Αυτή διέταξε την Παρί να πληρώσει στον Εμπαπέ τους μισθούς του Απριλίου, του Μαΐου και του Ιουνίου, όπως και μπόνους του περασμένου Φεβρουαρίου, με τον συνολικό λογαριασμός να ανέρχεται στα 55.000.000 ευρώ με περιθώριο αποπληρωμής οκτώ ημερών.

TAGS ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ