ΑΓΓΛΙΑ

Ένας Λόρδος παρέσυρε τα "λιοντάρια"

Ένας Λόρδος παρέσυρε τα "λιοντάρια"
Λόρδος Τρίεσμαν

Ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας κατηγόρησε Ρώσους και Ισπανούς για δωροδοκία διαιτητών!

Ο 66χρονος άνδρας, μέλος της παράταξης των Εργατικών, έβλαψε (πιθανότατα) ανεπανόρθωτα την αγγλική υποψηφιότητα, την "ευκολότερη υποψηφιότητα στον κόσμο", όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, κατηγορώντας Ρώσους και Ισπανούς για συνωμοσία και δωροδοκία διαιτητών στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Mail on Sunday", είδηση που μετέδωσαν όλα τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Τρίσμαν τόνισε σε συνομιλία που είχε με μία βοηθό του (σ.σ. η οποία ηχογράφησε τη συνομιλία), ότι μέλη της FIFA ισπανικής καταγωγής θα ψήφιζαν την υποψηφιότητα της Ρωσίας για το 2018, με την προϋπόθεση ότι οι Ρώσοι θα τους βοηθούσαν να δωροδοκήσουν διαιτητές και άλλους εμπλεκόμενους φορείς το καλοκαίρι στη Νότια Αφρική.

"H Iσπανία αναζητεί βοήθεια για να δωροδοκήσει τους διαιτητές", ισχυρίστηκε ο Τρίσμαν που δεν προσπάθησε να παρεμποδίσει τη δημοσίευση του άρθρου και δεν κατάφερε να πείσει τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής διεκδίκησης της Αγγλίας. Οι τελευταίοι πέρασαν ώρες στο τηλέφωνο ζητώντας συγνώμη από Ισπανούς, Ρώσους και άλλα μέλη της FIFA που έθιξε ο πρόεδρος τους.

Ο Τρίσμαν αναγκάστηκε να παραιτηθεί και ενδεχομένως να εγκαταλείψει και την προεδρία της αγγλικής ομοσπονδίας μέχρι το τέλος της ημέρας, λιγότερο από ένα μήνα πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, στο οποίο οι Άγγλοι κατεβαίνουν με σοβαρό προπονητή (Φάμπιο Καπέλο), δυνατή ομάδα ως ένα από τα φαβορί.

Μόλις πριν από ένα 48ωρο ο Τρίσμαν ταξίδεψε στη Ζυρίχη μαζί με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, προκειμένου να παραδώσουν το φάκελο με την αγγλική υποψηφιότητα. Δυστυχώς για αυτόν και τους Άγγλους το σκάνδαλο δεν αποφεύχθηκε και αν ο Μπλάτερ το κρατήσει... μανιάτικο, το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα επιστρέψει στα αγγλικά γήπεδα για πρώτη φορά μετά το 1966.

Η αγγλική υποψηφιότητα για το 2018:













TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ