ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένας Βάσκος απειλεί το ισπανικό ποδόσφαιρο

Ένας Βάσκος απειλεί το ισπανικό ποδόσφαιρο

Ο επίτροπος ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χοακίν Αλμούνια επιβεβαίωσε την έρευνα της Κομισιόν σε επτά ισπανικούς συλλόγους, απειλώντας πως θα βυθίσει κι άλλο το μαχαίρι στο ποδόσφαιρο.

Στα χωράφια του ισπανικού ποδοσφαίρου μπαίνει η Κομισιόν. Σε ομιλία του ο επίτροπος ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χοακίν Αλμούνια επιβεβαίωσε πως η ευρωπαϊκή επιτροπή θα διενεργήσει έρευνα σε επτά ισπανικούς συλλόγους (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Οσασούνα, Βαλένθια, Έλτσε Έρκουλες) για παράνομες χρηματοδοτήσεις από το κράτος.

Ο Βάσκος πολιτικός απειλεί πως η έρευνα θα επεκταθεί στα χρέη των ομάδων προς την εφορία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το χρέος ανέρχεται σε 752.000.000 ευρώ!

Προς το παρόν οι ισπανικοί σύλλογοι δεν κινδυνεύουν σύμφωνα με τον Αλμούνια. " Υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με τα χρέη των ισπανικών συλλόγων προς την εφο ρία, τα έχουμε κοιτάξει, έχουμε ορισμένες πληροφορίες, όμως δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση σε ένδειξη σεβασμού, ωστόσο δεν αποκλείεται η περίπτωση να κάνουμε έρευνα στο μέλλον".

Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπιλμπάο και είναι φανατικός οπαδός της Αθλέτικ, μιας από τις ομάδες που θα ερευνηθούν.

" Δεν υπάρχει τίποτα", απάντησε σχετικά με πιθανή οικονομική βοήθεια της τοπικής βασκικής κυβέρνησης για την κατασκευή του νέου "Σαν Μαμές". " εμείς οι οπαδοί της Αθλέτικ είμαστς περήφανοι για το νέο Σαν Μαμές, αλλά αν βρεθεί κανένα στοιχείο που συνδέει το γήπεδο με κρατική βοήθεια, θα το δούμε παρά την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και την αγάπη μου για την ομάδα", πρόσθεσε.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ