ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ενδιαφέρον για Πάρντο

Ενδιαφέρον για Πάρντο
Πάρντο

Στον ΠΑΟ στέλνουν οι Ολλανδοί τον Σεμπάστιαν Πάρντο. Κοντά σε Σάντσες. Εγκώμια Κεϊρόζ για Πεσέιρο

Ο Χιλιανός μέσος Σεμπαστιάν Πάρντο αγωνίζεται από το 2002 στη Φέγενορντ, ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του νέου τεχνικού του συλλόγου από το Αμστερνταμ, Μπερτ φαν Μάαρβικ.
Όπως τονίζεται, οι "πράσινοι" δεν έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στην ολλανδική ομάδα κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί τις προσεχείς μέρες.

Ο Πάρντο μετρά 71 συμμετοχές με την Φέγενορντ έχοντας σημειώσει 10 τέρματα, ενώ στο παρελθόν αγωνίστηκε στην Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε.

Κοντά σε Σάντσες

Η Νουέβα Σικάγο υποβιβάστηκε και το γεγονός αυτό αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για τη μετακίνηση του από την Αργεντινή στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Ο 21χρονος αμυντικός βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού και φέτος έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φέρεται να δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με την Τίγκρες, πως είναι πολύ πιθανό την Παρασκευή να βρίσκεται στην Ελλάδα για να μιλήσει με τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε ο νεαρός αμυντικός θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα στην κεριέρα του και το τριφύλλι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι.

Εγκώμια Κεϊρόζ για Πεσέιρο

Ο βοηθός του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Κάρλος Κεϊρόζ μίλησε στην εφημερίδα "Derby" με κολακευτικά λόγια για τον νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού Ζοζέ Πεσέιρο. "Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο Πεσέιρο θα οδηγήσει και πάλι τον Παναθηναϊκό στους τίτλους. Όσο περνάει ο καιρός στον Παναθηναϊκό θα αισθάνονται δικαιωμένοι με την επιλογή τους", είπε ο Πορτογάλος

και στη συνέχεια μίλησε για το στιλ παιχνιδιού των ομάδων του Πεσέιρο, "Το πρώτο που προσέχει είναι οι ομάδες να είναι οργανωμένες, ενώ κύριο χρακτηριστικό του είναι ότι του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Θέλει οι παίκτες του να έχουν στο μυαλό τους πως να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν."

"Άλλωστε μόνο όποια ομάδα βγαίνει μπροστά κερδίζει τίτλους. Όποιοι παίκτες του παρατηρούν σωστ΄λα τη δουλειά του μακροπρόθεσμα θα κερδίσουν πολλά."





Ποια είναι η προτίμηση του Πεσέιρο ως προς ΄τους παίκτες βεντέτες και τους μικρόυς σε ηλικία σύμφωνα με τον assistant της Μάντσεστερ; "Αυτό είνια κάτι που τον αφήνει αδιάφορο. Θέλει πάντα γρήγορες αντιδράσεις στο γήπεδο και ταχύτητα από τους παίκτες του. Δεν τον ενδιαφέρει αν οι παίκτες που ανταποκρίνονται είναι είκοσι ή τριάντα χρονών."



Ο Κάρλος Κέΐρόζ όταν δούλευε στη Ρεάλ είχε ως παρτενέρ του τον Πεσέιρο. Με τι κριτήρια τον είχε επιλέξει όμως; "Ήταν μαθητής μου στη σχολή προπονητικής και γνώριζα τις δυνατότητες του. Η καριέρα του είχε προοπτικές και απλά όταν άρχισε να πετυχαίνει ήξερα ότι είχα πέσει μέσα στην πρόβλεψη μου γι'αυτόν."

"Τον επέλεξα γιατί ήταν ο καλύτερος προπονητής του πορτογαλικού πρωταθλήματος και γιατί είχε την ικανότητα να διαχειριστεί καταστάσεις αν΄μεσα σε μια πλειάδα αστέρων στην ομάδα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά του. Έχει πολλές γνώσεις γύρω από το ποδόσφαιρο."





Ο Κεϊρόζ σκιαγράφησε και ένα πορτραίτο του Πεσέιρο παρουσιάζοντας στο εν Ελλάδι κοινό στοιχέια του Πεσέιρο:
"Είναι ήρεμος σαν χαρακτήρας, ξέρει όμως να επιβάλλει την ποροσωπικότητα του στους παίκτες του. Δουλεύει πολύ και δίνει συνεχώς κίνητρα στους ποδοσφαιριστές του να πετύχουν. είναι πολύ φιλόδοξος και απολαμβάνει αυτό που κάνει συνδυάζοντας δουλειά και διασκέδαση. Είναι άριστος επαγγελματίας."

Ξέρει να παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του στην προπόνηση, δημιουργώντας συνθήκες ανταγωνισμού, ώστε άπαντες να διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα."





Το μήνυμα του: "Να τον εμπιστευτούν και δε θα το μετανιώσουν. Ο Πεσέιρο είναι προπονητής κλάσης."



Και η σύγκριση με το Μουρίνιο: "Ήταν οι καλύτεροι μαθητές στη σχολή και είναι οι καλύτεροι προπονητές της Πορτογαλίας, ήταν δεδομένο ότι και οι δυο θα κάνουν μεγάλη καριέρα στην προπονητική."











TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ