SERIE A

"Ενέδρες" για Μιλανέζους και ελληνικός "εμφύλιος"!

"Ενέδρες" για Μιλανέζους και ελληνικός "εμφύλιος"!
Ίντερ-Αντριάνο-Ίμπρα

Ίντερ και Μίλαν έχουν δύσκολες αποστολές κόντρα σε Νάπολι και Παλέρμο αντίστοιχα, ενώ η Τζένοα του Παπασταθόπουλου κοντράρεται με τη Μπολόνια του Μόρα

Στο "Ολίμπικο" η Ρόμα υποδέχεται τη Φιορεντίνα, ενώ στη Γένοβα θα λάβει χώρα ο ελληνικός "εμφύλιος", με τη Τζένοα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου να υποδέχεται τη Μπολόνια του Βαγγέλη Μόρα.
Κατάνια-Λέτσε
Η Κατάνια παρουσιάζει πτώση στην απόδοσή της στα τελευταία παιχνίδια, όμως με όπλο το "Άντζελο Μασιμίνο" (έχει απωλέσει μόλις δύο πόντους στην έδρα της) βρίσκεται πάνω από τη μέση της βαθμολογίας. Προέρχεται πάντως από βαριά ήττα από τη Σαμπντόρια με 3-0 και θα επιδιώξει να "ρεφάρει" υποδεχόμενη τη Λέτσε. Δεν υπολογίζονται για τους "ελεφάντι" οι τραυματίες Μαρτίνες και Τερλίτσι.

Ένας μόλις βαθμός χωρίζει τη Λέτσε από την επικίνδυνη ζώνη, με την ομάδα του Μάριο Μπερέτα να γνωρίζει την περασμένη αγωνιστική την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα της, με 3-0 από τη Ρόμα. Το άσχημο για τους "σαλεντίνι" είναι πως μακριά από το "Βία Ντελ Μάρε" αγνοούν ακόμα τη χαρά της νίκης, έχοντας απολογισμό 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Στα αγωνιστικά, νοκ άουτ έχουν τεθεί οι Κόναν και Μιχούμπι.

Γιουβέντους-Ρετζίνα
Μετά από επτά συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις (5 για το Καμπιονάτο και 2 για το Τσάμπιονς Λιγκ), η Γιουβέντους είδε το εκπληκτικό σερί της να παίρνει τέλος το περασμένο Σάββατο με την ήττα από τη Ίντερ στο μεγάλο ντέρμπι του "Μεάτσα", ενώ μεσοβδόμαδα η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με τη Ζενίτ στη Ρωσία για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Κόντρα στη Ρετζίνα, απέναντι στην οποία μετράει έξι σερί επιτυχίες ως γηπεδούχος για το πρωτάθλημα, φιλοδοξεί να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα για να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις. Απόντες και σε αυτό το ματς για τη "βέκια σινιόρα" θα είναι οι τραυματίες Αντράδε, Ζανέτι, Ζεμπινά, Τρεζεγκέ, Μπουφόν, Σαλιχάμιτζιτς, Κνέζεβιτς, Πόουλσεν και Τιάγκο.

Η Ρετζίνα βρίσκεται έναν πόντο κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, όμως μπορεί να αισθάνεται αισιοδοξία βάσει των τελευταίων εμφανίσεών της στο πρωτάθλημα. Μετά από τις 11 πρώτες αγωνιστικές η ομάδα του Νέβιο Ορλάντι μετρούσε οκτώ ήττες, όμως τώρα προέρχεται από δύο νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς με Ουντινέζε (εκτός) και Αταλάντα (εντός). Εκτός μάχης για την αναμέτρηση του Τορίνου έχουν τεθεί οι τραυματίες Τζόζα, Κασιόνε, Λαντσάρο, Πουτζόνι, Βιτζάνι και Βαλδές.

Αταλάντα-Λάτσιο
Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Αταλάντα στη φετινή Serie A δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με την ομάδα του Λουίτζι Ντελ Νέρι να έχει μαζέψει μόνο 4 πόντους στις έξι τελευταίες αγωνιστικές και να βρίσκεται πλέον στην 11η θέση της βαθμολογίας. Τουλάχιστον οι "μπεργκαμάσκι" μπορούν να καυχιούνται για τη δυνατή έδρα τους, καθώς έχουν πάρει τη νίκη στα επτά από τα 9 τελευταία ματς που έχουν δώσει στο Μπέργκαμο. Στα αγωνιστικά, ο Λουίτζι Ντελ Νέρι θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών Ντ'Αγκοστίνο, Τσιγκαρίνι και Τσέρτσι.

Η Λάτσιο είχε φτάσει στο σημείο να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τις πρώτες 6 αγωνιστικές, όμως το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει καθοδική πορεία, με το 1-1 με τη Τζένοα στο "Ολίμπικο" να την ρίχνει στην 5η θέση του πίνακα, ισόβαθμη με τη Φιορεντίνα. Η παράδοση επίσης δεν ευνοεί τους "λατσιάλι" καθώς έφυγαν για τελευταία φορά με τη νίκη από την έδρα της Αταλάντα το 2002. Στη λίστα των τραυματιών για την ομάδα του Ντέλιο Ρόσι είναι τα ονόματα των Πάντεφ, Ματουζάλεμ, Φιρμάνι και Σιβίλια.

Ίντερ-Νάπολι
Η Ίντερ απέδειξε με τη νίκη της κόντρα στη Γιουβέντους στο "ντέρμπι της Ιταλίας" πως είναι αυτή τη στιγμή η πιο ισχυρή ομάδα στο Καμπιονάτο (πρώτη με 30 βαθμούς έναντι 27 της δεύτερης Μίλαν), ωστόσο το παιχνίδι με τη Νάπολι μόνο εύκολη υπόθεση δεν αναμένεται να είναι για τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο. Αφενός γιατί ο αντίπαλος είναι από τους πλέον υπολογίσιμους τη φετινή σεζόν και αφετέρου γιατί η ψυχολογία των "νερατζούρι" μόνο καλή δεν είναι μετά το ευρω-χαστούκι από τον Παναθηναϊκό μέσα στο σπίτι της (ήττα με 1-0 την Τετάρτη). Εντός έδρας πάντως, η πρωταθλήτρια Ιταλίας παρουσιάζεται σχεδόν άτρωτη, με 5 νίκες και 1 ισοπαλία στο ενεργητικό της. Στα αγωνιστικά, τραυματίες παραμένουν οι Βιεϊρά, Κίβου, Χιμένες και Ρίβας.

Στην πρώτη φετινή επίσκεψή της στο Μιλάνο, η Νάπολι στάθηκε όρθια μέχρι το 86' απέναντι στη Μίλαν αλλά "λύγισε" άδοξα από το αυτογκόλ του Ντένις, ενώ τώρα καλείται να αποδείξει την δυναμική της απέναντι στην κατά τεκμήριο κορυφαία ομάδα της Ιταλίας την τελευταία διετία. Η ομάδα του Έντι Ρέγια μοιράζεται την 3η θέση με τη Γιουβέντους, έξι πόντους μακριά από την κορυφή, ενώ προέρχεται από αποτέλεσμα-σοκ στο "Σαν Πάολο" καθώς δέχτηκε την ισοφάριση (2-2) από την Κάλιαρι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (το γκολ αυτό σταμάτησε το αξιοζήλευτο σερί εννέα διαδοχικών νικών που είχε εντός έδρας). Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ο Έντι Ρέγια για τον καταρτισμό της αποστολής.

Κάλιαρι-Σαμπντόρια
H Κάλιαρι παρέμεινε χωρίς νίκη τις επτά πρώτες αγωνιστικές του Καμπιονάτο, όμως στα τελευταία έξι παιχνίδια κάνει "πράματα και θάματα", κάτι που αποδεικνύουν οι 4 νίκες αλλά και η παλικαρίσια ισοπαλία που απέσπασε την περασμένη Κυριακή στην απόρθητη (μέχρι τότε) έδρα της Νάπολι. Στα φετινά... κατορθώματα των "ροσομπλού" συμπεριλαμβάνονται επίσης η "λευκή" ισοπαλία με τη Μίλαν, το 1-0 επί της Φιορεντίνα και το 5-1 επί της Μπολόνια, αποτελέσματα που επιτεύχθησαν όλα στο "Σεντ'Ελία". Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Κανίνι, Πιζάνο, Πάνι και Μπιοντίνι.

Με τις τελευταίες επιτυχίες στο "Λουίτζι Φεράρις" η Σαμπντόρια άφησε πέντε πόντους μακριά την επικίνδυνη ζώνη με την οποία "φλέρταρε" έντονα στο ξεκίνημα (έχει και αγώνα λιγότερο), ωστόσο στις πέντε εξορμήσεις της μακριά από τη Γένοβα έχει αποσπάσει μόλις έναν πόντο (ο συντελεστής τερμάτων στα εκτός έδρας ματς είναι 2-11). Μεσοβδόμαδα, οι "μπλουτσερκιάτι" αγωνίστηκαν και για το Κύπελλο UEFA, φέρνοντας εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Στουτγκάρδη. Ο Βάλτερ Ματσάρι καταστρώνει τα πλάνα τους χωρίς τον τιμωρημένο Λουκίνι και τον τραυματία Πανταλίνο.

Ουντινέζε-Κιέβο
Η Ουντινέζε ήταν μέσα στο γκρουπ των πρωτοπόρων ομάδων λίγες εβδομάδες πριν, όμως μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες που υπέστη (από Ίντερ, Ρετζίνα και Φιορεντίνα) υποχώρησε στην 7η θέση της βαθμολογίας. "Δεν αξίζαμε να χάσουμε απέναντι στη Φιορεντίνα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από τον διαιτητή και οι παίκτες μου επηρεάστηκαν αρνητικά από τις αποφάσεις του", τόνισε μετά την ήττα στο "Αρτέμιο Φράνκι" ο Πασκουάλε Μαρίνο. Για τον εντός έδρας αγώνα με την Κιέβο, ο τεχνικός των "ζέβρων" θα παρατάξει την ομάδα τους χωρίς τους τιμωρημένους Ντομίτσι, Πέπε και τους τραυματίες Τισόνε, Ζαπάτα και Ίσλα.

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Κιέβο, η οποία αγνοεί τη χαρά της νίκης από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος (!), γεγονός που την κρατά καθηλωμένη στον πάτο της βαθμολογίας. Τα "ιπτάμενα γαϊδούρια" έχουν να κερδίσουν 12 αγωνιστικές, ενώ προέρχονται από έξι συνεχόμενες ήττες, που συνιστά αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου της Βερόνας. Η αποστολή τους στο "Φρίουλι" είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι δεν έχουν φύγει ποτέ νικητές από αυτό το γήπεδο. Ο Ντομένικο Ντι Κάρλο δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση αυτή τον τιμωρημένο Μαλαγκό και τους τραυματίες Κερλόν και Μπογκντάνι.

Ρόμα-Φιορεντίνα
Μετά από το καταστροφικό ξεκίνημα με τις 6 ήττες στους 10 πρώτους αγώνες, η Ρόμα πήρε βαθιά... ανάσα με τη νίκη στο ντέρμπι της "αιώνιας πόλης" επί της Λάτσιο (1-0), κάτι που φάνηκε και την προηγούμενη αγωνιστική όταν και διέσυρε με 3-0 εκτός έδρας τη Λέτσε. Μεσοβδόμαδα, οι "τζαλορόσι" πέτυχαν σπουδαία νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ επί της Κλουζ (2-1 στη Ρουμανία) και ευελπιστούν ότι θα συνεχίσουν το νικηφόρο σερί υποδεχόμενοι στο "Ολίμπικο" τη Φιορεντίνα. Μοναδικά προβλήματα για τον Λουτσιάνο Σπαλέτι σε αυτό το ματς είναι οι τραυματίες Ακουιλάνι και Οκάκα.

Η ήττα στο "Αρτέμιο Φράνκι" από τη Λιόν την περασμένη Τρίτη σήμανε τον αποκλεισμό της Φιορεντίνα από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι να χρειάζεται πλέον να... φορτσάρει αν θέλει να μπει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και να αγωνιστεί και τη νέα σεζόν στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια. Την περασμένη αγωνιστική, οι "βιόλα" πήραν σπουδαία νίκη με 4-2 επί της Ουντινέζε εντός έδρας, ωστόσο στην ιταλική πρωτεύουσα δεν έχουν καλή παράδοση, με την τελευταία τους επιτυχία επί της Ρόμα να καταγράφεται τον Απρίλιο του 2001 (νίκη με 3-1). Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Πραντέλι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κομότο και τους τραυματίες Γιόργκενσεν, Νταϊνέλι και Ντοναντέλ.

Σιένα-Τορίνο

Από σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Κιέβο προέρχεται η Σιένα, αποτέλεσμα που την έφερε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 πόντους, πέντε περισσότερους από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Αυτή την αγωνιστική η ομάδα του Μάρκο Τζαμπάολο φιλοξενεί την Τορίνο, με την "Μοντεπάσκι Αρίνα" να είναι το δυνατό ατού των "μπιανκονέρι", όπου έχουν απολογισμό 3 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Απόντες από αυτό το ματς είναι οι τραυματίες Ελευθερόπουλος, Φικάνια, Ντελ Πρέτε και Κοντρέα.

Η Τορίνο απέχει ελάχιστα (έναν πόντο) από την τελευταία τρίαδα της βαθμολογίας, ωστόσο με αποτελέσματα όπως αυτό της περασμένης Κυριακής (2-2 εντός με τη Μίλαν), μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε ανάκαμψη στη συνέχεια της σεζόν ώστε να ξεφύγει από τα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας. "Κάναμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στους ροσονέρι και δεν νομίζω ότι ο διαιτητής μας βοήθησε", τόνισε ο Τζάνι Ντε Μπιάζι αναφερόμενος στο πέναλτι που σφυρίχτηκε υπέρ της "γκρανάτα" στα τελευταία λεπτά. Στα αγωνιστικά, ο τεχνικός των Τορινέζων δεν υπολογίζει στους Μαλόνγκα, Αμπάτε, Κορίνι και Σάουμελ.

Τζένοα-Μπολόνια
Η Τζένοα απέδρασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αήττητη από το "Ολίμπικο" απέναντι στη Λάτσιο, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική (πέρυσι είχε επικρατήσει με 2-1), και τώρα επιστρέφει στο... κάστρο που λέγεται "Λουίτζι Φεράρις". Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι μετράει έξι νίκες στα ισάριθμα ματς που έχει δώσει φέτος στο σπίτι της για το πρωτάθλημα και φιλοδοξεί να κάνει το "7 στα 7" πριν από το μεγάλο ντέρμπι της πόλης με τη "μισητή" Σαμπντόρια. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναμένεται να είναι βασικός ενώ οι "ροσομπλού" δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Πάρο, Μοντέστο (τραυματίες), Κρισίτο, Μότα (τιμωρημένοι).

Την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Μπολόνια αναζητά ακόμα ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος μετράει τρεις ισοπαλίες στα ισάριθα ματς που έχει καθοδηγήσει τους "ροσομπλού". Η νεοφώτιστη βρίσκεται τρεις πόντους κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, κάτι που καθιστά εξαιρετικά κρίσιμη βαθμολογικά την αναμέτρηση στη Γένοβα. Δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος Μπομπαρντίνι και οι τραυματίες Βόλπι και Ανταΐλτον, ενώ θέση βασικού διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες ο Βαγγέλης Μόρας.

Παλέρμο-Μίλαν
Το θετικό ξεκίνημα του Νταβίντε Μπαλαρντίνι στον πάγκο της Παλέρμο δεν είχε συνέχεια, με την ομάδα της Σικελίας να έχει "εγκλωβιστεί" στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και τον απαιτητικό (και ιδιόρυθμο) πρόεδρο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι να αρχίζει να χάνει την υπομονή του με τον προπονητή. Το ματς πάντως με τη Μίλαν στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα" έχει σημάνει... συναγερμό στο στρατόπεδο των Σικελών, οι οποίοι εντός έδρας δεν έχουν φέρει ακόμα ισοπαλία, μετρώντας 4 νίκες και 2 ήττες (κόντρα σε Φιορεντίνα και Ίντερ). Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα προετοιμάζει την ομάδα του ο Μπαλαρντίνι για το ματς με το οποίο πέφτει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο.

Η Μίλαν υποχρέωθηκε σε οδυνηρή ισοπαλία με την Τορίνο στο "Ολίμπικο" (2-2) την περασμένη Κυριακή, γεγονός που άφησε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι τρεις πόντους πίσω από την κορυφή και την συμπολίτισσα Ίντερ. Οι "ροσονέρι" θα αγωνιστούν στη Σικελία έχοντας και την κόπωση από το ματς με την Πόρτσμουθ στην Αγγλία για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA (ισοπαλία 2-2), σε μία έδρα όπου γνώρισαν πέρυσι την ήττα με 2-1 από γκολ του Μίκολι στο 93'. Σε αυτό το ματς οι Μιλανέζοι καλούνται να αποδείξουν πως μπορούν και χωρίς τον ηγέτη τους Κακά (τιμωρημένος), ενώ δεν υπολογίζονται και οι τραυματίες Νέστα, Μποριέλο και Καρδάσιο.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ



Κατάνια-Λέτσε (19:00)
Γιουβέντους-Ρετζίνα (21:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ


Αταλάντα-Λάτσιο (16:00)
Κάλιαρι-Σαμπντόρια
Τζένοα-Μπολόνια
Ίντερ-Νάπολι
Ρόμα-Φιορεντίνα
Σιένα-Τορίνο
Ουντινέζε-Κιέβο
Παλέρμο-Μίλαν (21:30)






























































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ