ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ενσωματώθηκαν Μπιάρσμιρ-Ζιλμπέρτο

Ενσωματώθηκαν Μπιάρσμιρ-Ζιλμπέρτο
ζιλμπέρτο μπιέρσμιρ

Ενσωματώθηκαν στην ομάδα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Μπιάρσμιρ. Προπόνηση ενόψει Χοφενχάιμ (vids)

Με τον ήλιο να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Κιτζμπίχελ. Οι πράσινοι περίπου στις 11 ώρα Ελλάδος έκαναν την εμφάνισή τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και αμέσως έπιασαν δουλειά.
Ο Βασίλης Αλεξούδης, όπως συνηθίζει, πήρε αμέσως τους τερματοφύλακες για να ακολουθήσουν το ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων που τους είχε ετοιμάσει. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και εξάσκηση στις μακρινές αποστάσεις στέλνοντας τους Γκαλίνοβιτς, Τζόρβα και Καρνέζη σε τρία διαφορετικά σημεία των δύο γηπέδων των εγκαταστάσεων με τους πράσινους πορτιέρο να πρέπει να μεταβιβάζουν την μπάλα ο ένας στον άλλον είτε με τα πόδια είτε με τα χέρια.

Την ίδια ώρα ο Λόρενς Έμπεν πήρε τους υπόλοιπους πράσινους και μετά από αρκετές διατάσεις άρχισε το τρέξιμο. Ο βοηθός του Τεν Κάτε έβαλε τους παίκτες του Τριφυλλιού να κάνουν αρκετούς γύρους και στα δύο γήπεδα των εγκαταστάσεων χωρίς ωστόσο να τους πιέσει ιδιαίτερα.

Από εκεί και πέρα ο Τεν Κάτε χώρισε τους παίκτες του σε τρεις ομάδες των επτά. Οι δύο εξ αυτών βρίσκονταν στο κέντρο του γηπέδου όπου έκαναν εξάσκηση στις πάσες με μία άσκηση που έμοιαζε αρκετά με το “κορόιδο”. Οι πράσινοι έπρεπε να αλλάζουν πάσες μεταξύ τους κάνοντας συνεχή κίνηση και έχοντας το δικαίωμα να ακουμπήσουν δύο φορές την μπάλα.

Οι διακοπές του Τεν Κάτε και οι παρατηρήσεις στους "πράσινους"

Το κλειδί της συγκεκριμένης άσκησης εκτός από τη συνεχή κίνηση ήταν και η διαρκείς παρουσία ενός παίκτη, από την ομάδα που είχε την μπάλα στα πόδια της, στο κέντρο του γηπέδου για να αποτελεί το συνδετικό κρίκο.
Όταν αυτό δεν συνέβαινε ο Τεν Κάτε διέκοπτε την άσκηση και δεν δίσταζε ακόμα και να γυρίσει πίσω τους παίκτες του για τους δείξει τι θα έπρεπε να είχαν κάνει. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολλανδός τεχνικός έβαλε τις φωνές στους Σιμάο, Σαριέγκι και Χριστοδουλόπουλο γιατί δεν έκαναν κίνηση για να μπορέσουν να μοιράσουν καλύτερα το παιχνίδι.

Οι τρεις ομάδες ήταν οι εξής:

Πράσινοι: Λέτο (Σιμάο), Καντέ, Ζιλμπέρτο, Μπιάρσμιρ, Μάτος, Πετρόπουλος Χριστοδουλόπουλος
Κίτρινοι: Λέτο, Βύντρα, Σαριέγκι, Νίνης, Μελίσσης, Μουν, Μενσά.
Πορτοκαλί: Κατσουράνης, Σισέ, Σαλπιγγίδης, Σιμάο, Μαχλελής, Γκάμπριελ, Σπυρόπουλος.

Κανονικά στην προπόνηση Ζιλμπέρτο και Μπιάρσμιρ

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Ματίας Μπιάρσμιρ μπορεί να έφτασαν μόλις την Τετάρτη στην Αυστρία αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα γλίτωναν από τον Χενκ Τεν Κάτε. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού έστειλε τους δύο παίκτες του στον γιατρό του Τριφυλλιού Παναγιώτη Κουλουμέντα, ο οποίος έκανε ορισμένα ειδικά τέστ στους πράσινους για να διαπιστωθεί η κατάστασή τους. Καθ' όλη τη διάρκεια των τεστ ο Χενκ Τεν Κάτε και ο Κώστας Αντωνίου παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα και στη συνέχεια ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έστειλε τους δύο πράσινους να προπονηθούν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Ξανά ατομικό Ρουκάβινα και Καραγκούνης

Στην αντίπερα όχθη ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν για μια ακόμη μέρα ο Άντε Ρουκάβινα και ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο Κροάτης επιθετικός έχει ενοχλήσεις και στους δύο δικέφαλους των ποδιών του, ενώ ο Καραγκούνης εξακολουθεί να έχει αιμάτωμα στον δεξί δικέφαλο. Αμφότεροι ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα με τον Βασίλη Οικονομίδη.

Μικρά – Μικρά από το Κιτζμπίχελ

* Τα ζευγάρια των δωματίων παραμένουν σχεδόν ίδια σε σχέση με την Ελβετία. Το νέο ζευγάρι που προέκυψε μετά τις χθεσινές αφίξεις είναι αυτό του Ζιλμπέρτο με τον Νίνη, ενώ ο Μπιέρσμιρ μένει μόνος του.

* Ικανοποιημένοι από τις συνθήκες των εγκαταστάσεων και για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Κιτζμπίχελ είναι οι άνθρωποι του Τριφυλλιού.

* Ούτε ο Κώστας Αντωνίου δεν ξέφυγε από το γνωστό χιούμορ του Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός βλέποντας τον διευθυντή ποδοσφαίρου της πράσινης ΠΑΕ να τρέχει μόνος του, του φώναξε: “Κώστα, πιστεύεις ότι θα χάσεις κιλά με το τρέξιμο” αναγκάζοντας ακόμα και τον Κώστα Αντωνίου να χαμογελάσει.

* Ο Τζόναθαν Μενσά σωριάστηκε στο έδαφος έπειτα από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Σιμάο και ανησύχησε ιδιαίτερα τον Χενκ Τεν κάτε. Ο γιατρός του Τριφυλλιού, Παναγιώτης Κουλουμέντας, έτρεξε γρήγορα πάνω από τον νεαρό αμυντικό ο οποίος τελικά σηκώθηκε και συνέχισε κανονικά την προπόνηση. Ο Τεν Κάτε όμως, παρατήρησε σε έντονο ύφος τον Σιμάο για το δυνατό μαρκάρισμα που έκανε πάνω στον συμπαίκτη του.

* Στο Λέογκανγκ θα διεξαχθεί την Παρασκευή ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Χοφενχάιμ.

Βίντεο από την προπόνηση του Παναθηναϊκού





























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ