ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εντμίλσον: Υπάρχει λόγος που ψηφίζει Μέσι στη σύγκριση με τον Μαραντόνα

Εντμίλσον: Υπάρχει λόγος που ψηφίζει Μέσι στη σύγκριση με τον Μαραντόνα

Ο Εντμίλσον ψηφίζει τον Λιονέλ Μέσι στην κόντρα του με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και έχει συγκεκριμένο λόγο που θεωρεί πως ο άλλοτε συμπαίκτης του είναι ανώτερος από τον Ντιεγκίτο.

Η σύγκριση του Λιονέλ Μέσι με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Πάντα είναι ένα θέμα που θα ιντριγκάρει, που θα συζητιέται και θα ακούγονται πολλές διαφορετικές απόψεις.

Ο Εντμίλσον, που έπαιξε στη Μπαρτσελόνα από το 2004 ως το 2008, θεωρεί πως ο άλλοτε συμπαίκτης του στους μπλαουγκράνα είναι ανώτερος από τον Μαραντόνα.

Ο 43χρονος Βραζιλιάνος ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στην ισπανική τηλεόραση και θεωρεί πως η διάρκεια είναι αυτή που κάνει GOAT τον Μέσι. Εν ολίγοις, ότι ο νυν κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας" βρίσκεται περισσότερα χρόνια στο ανώτερο επίπεδο από τον Μαραντόνα.

"Πάντα πίστευα ότι ο Μέσι ήταν διαφορετικός. Έχει τόσο ισχυρό μέταλλο και τόσες ικανότητες που δεν τις έχω ξαναδεί ποτέ. Όταν πήγα στην Μπαρτσελόνα, είδα ένα 17χρονο αγόρι να παίζει μαζί μας και να έχει ένα απίστευτο κοντρόλ της μπάλας. Μπορεί να έχεις ταλέντο, ικανότητες, ταχύτητα και ένστικτο σκόρερ, αλλά δεν είναι εύκολο χωρίς την κατάλληλη ψυχοσύνθεση. Σε αυτό το κομμάτι ο Μέσι είχε την κατάλληλη ισορροπία και ήταν πολύ δυνατός", ανέφερε αρχικά ο Εντμίλσον και συνέχισε:

"Τον έχουν συγκρίνει με πολλούς μεγάλους παίκτες, αλλά ο καθένας ανήκει στη γενιά του και στην εποχή του. Όμως, το να καταφέρνει κάποιος να ισορροπεί τα πάντα μέσα και έξω από το γήπεδο για τόσο μεγάλο διάστημα, είναι που τον κάνει ξεχωριστό σε σχέση με τους άλλους".

Εν συνεχεία, είπε ότι "ο Λέο είναι στην κορυφή για δέκα χρόνια και άλλοι παίκτες όπως ο Μαραντόνα, ήταν στα καλύτερά τους για 3-4 χρόνια. Εκεί είναι διαφορετικός ο Μέσι. Προσπαθούσε να μπει σε μια ομάδα που είχε Ετό, Ρόνι και Ανρί και τα κατάφερε".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ