LA LIGA

Εντός έδρας οι "μεγάλοι"

Εντός έδρας οι "μεγάλοι"
Μπαρτσελονα πανηγυρικο

Εντός έδρας «δοκιμασίες» περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εμβόλιμης 5ης αγωνιστικής για τους «μεγάλους» της Primera Division

Συγκεκριμένα, η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης που την περασμένη Κυριακή απώλεσε τους πρώτους της βαθμούς -απέναντι στη Βαγιαδολίδ-, υποδέχεται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τη Μπέτις.
Στο «Καμπ Νου», η Μπαρτσελόνα, η οποία προέρχεται από την πολύτιμη νίκη στο ντέρμπι με τη Σεβίλλη, κοντράρεται με την αντίπαλο του Αρη στο Κύπελλο UEFA, Σαραγόσα. Από `κει και πέρα, στο «Μεστάγια» η Βαλένθια φιλοξενεί τη Χετάφε, ενώ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», η Σεβίλλη υποδέχεται την Εσπανιόλ.

Ξεχωρίζουν επίσης τα ματς Σανταντέρ-Βιγιαρεάλ, Μαγιόρκα-Βαγιαδολίδ και Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Τρίτη 25/9
Σεβίλλη-Εσπανιόλ


Σαφές προβάδισμα στην υπόθεση νίκη έχουν οι γηπεδούχοι. Μπορεί να προέρχονται από τη δεύτερη συνεχόμενη κακή του εμφάνιση -μετά την ήττα με 0-3 από την Αρσεναλ στο Λονδίνο για το Champions League- λόγω της οποίας γνώρισαν την ήττα (πρώτη εγχώρια για φέτος) στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής από τη Μπαρτσελόνα (με 1-2 στο «Καμπ Νου»), ωστόσο η κλάση τους σαν ομάδα είναι κατά πολύ ανώτερη από εκείνη της Εσπανιόλ.

Αλλωστε ειδικά εντός έδρας, η ομάδα του Χουάντε Ράμος παρουσιάζεται πολύ δυνατή και λογικά εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών που θα τη διατηρήσουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογία.

Στα αγωνιστικά, ο Ράμος, ο οποίος για διάφορους λόγους δεν θα χρησιμοποιήσει τους Λουίς Φαμπιάνο, Ντραγκουτίνοβιτς, Πόουλσεν, Ντε Μουλ, Φάτσιο και Χάβι Ναβάρο, αναμένεται να συνεχίσει και πάλι το αγαπημένο του rotation

Δεν πείθει η Εσπανιόλ

Σε «ρηχά νερά» βαδίζει η Εσπανιόλ. Κόντρα στην Ουέλβα την περασμένη αγωνιστική γνώρισε τη δεύτερη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα, χάνοντας με σκορ 1-2. Παρότι προηγήθηκε, δεν κατάφερε να φύγει στο τέλος από την Ανδαλουσία ούτε καν με το βαθμό της ισοπαλίας, πληρώνοντας τα αρκετά λάθη που έκανε στην άμυνα.

Δύσκολα θα μπορέσει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην δύσκολη έδρα που λέγεται «Σάντσεθ Πιθχουάν», στην οποία θα παραταχθεί χωρίς τους μακροχρόνια τραυματίες, βασικούς, Ντε Λα Πένια και Ρουφέτε. Πιθανότατα θα δώσει το παρών (τουλάχιστον στον πάγκο) ο επιθετικός Σοριάνο, που ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.

Η προϊστορία ευνοεί σαφέστατα τη Σεβίλλη, που στις πέντε τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις της με την Εσπανιόλ, μετράει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

Τετάρτη 26/9
Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα


Μετά τις νίκες επί των Λυών -για το Champions League- και Σεβίλλη –για το Ισπανικό πρωτάθλημα- η Μπαρτσελόνα δείχνει σιγά σιγά πως βρίσκει τα αγωνιστικά «πατήματα» που σίγουρα δεν είχε στο ξεκίνημα της νέας περιόδου. Τα δύο αυτά νικηφόρα αποτελέσματα έχουν ηρεμήσει αρκετά την κατάσταση στο «Καμπ Νου», ειδικά όσον αφορά το πρόσωπο του Φρανκ Ράικαρντ για τον οποίο το κλίμα εδώ και αρκετές μέρες είχε βαρύνει επικίνδυνα…

Τώρα στο τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι της η «Μπάρτσα» θέλει να συνεχίσει στις επιτυχίες και με τον Λιονέλ Μέσι να βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, αναμένεται να τα καταφέρει. Αλλωστε πλέον η διαφορά με την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης μειώθηκε (στους 2 βαθμούς) μετά το «στραβοπάτημα» της τελευταίας την περασμένη Κυριακή στο ματς Βαγιαδολίδ κι έτσι οι «μπλαουγκράνα» δεν θέλουν με τίποτα να την αφήσουν και πάλι να διευρυνθεί.

Στα αγωνιστικά, ο Ολλανδός τεχνικός περιμένει με αγωνία για να δει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Ροναλντίνιο που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, ενώ «αγώνα δρόμου» για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση κάνει ο αρχηγός, Κάρλες Πουγιόλ. Σίγουρα απόντες, είναι οι εδώ και καιρό τραυματίες, Εντμίλσον και Ετό.

Γκρίνια στη Σαραγόσα

Το κλίμα στα αποδυτήρια της αντιπάλου του Αρη στο Κύπελλο UEFA, δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, η Σαραγόσα μετράει μόλις 1 νίκη στην Primera Division, ενώ η ήττα από τους Θεσσαλονικείς την περασμένη Πέμπτη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έφερε αρκετή γκρίνια προς το πρόσωπο του τεχνικού της, Βίκτορ Φερνάντεζ που πλέον αμφισβητείται έντονα από τα ΜΜΕ της Ισπανίας.

Ωστόσο, η πρώτη νίκη την περασμένη αγωνιστική επί της Οσασούν εντός (με σκορ 2-1), βελτίωσε κάπως την κατάσταση, έστω και αν δεν ήρθε με τον πλέον ορθόδοξο τρόπο (αμφισβητούμενο πέναλτι). Πάντως η εμφάνιση της ομάδας ήταν η καλύτερη φετινή που καλείται να δικαιολογήσει τα πολλά εκατομμύρια (περίπου 90) που έχουν ξοδευτεί φέτος για το αγωνιστικό μπάτζετ.

Στα αγωνιστικά, ο Φερνάντες τον τραυματία μέσο Χενερέλο, καθώς επίσης και τον ανέτοιμο ακραίο μπακ Παρέδες.

Τέλος, ο παράγοντας προϊστορία ευνοεί κατά κράτος την Μπαρτσελόνα, αφού στις τέσσερις τελευταίες εντός έδρας συναντήσεις της με τη Σαραγόσα, έχει απολογισμό τρεις νίκες και 1 ισοπαλία

Βαλένθια-Χετάφε

Η σεζόν δεν ξεκίνησε με αυτό που λέμε ιδανικό τρόπο για τη Βαλένθια, αφού οι όχι και τόσο καλές εμφανίσεις της (εντός έδρας ήττα με 0-3 από τη Βιγιαρεάλ) είχαν συγκεντρώσει τα πολλά παράπονα των οπαδών της. Η τρίτη συνεχόμενη νίκη της όμως με 2-1 (οι άλλες δύο επί των Αλμερία εκτός και Βαγιαδολίδ εντός), αυτή τη φορά εκτός έδρας επί της Μπέτις έφερε και πάλι την ηρεμία στο «Μεστάγια».

Απέναντι στη Χετάφε, οι «νυχτερίδες» θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί, που ενδεχομένως να τους φέρει ακόμα και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Βάσει της ποιότητάς τους, είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρουν.

Στα αγωνιστικά, ο Κίκε Φλόρες θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών Γκαβιλά (μεσοεπιθετικός), Κανέιρα (δεξιός μπακ), Εντου (μέσος) και Βιθέντε (αριστερός ακραίος χαφ). Δεν αποκλείεται ο Νίκολα Ζίγκιτς να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του.

Χωρίς νίκη η Χετάφε

Χωρίς νίκη, ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές εξακολουθεί να παραμένει η Χετάφε (μετράει 2 ισοπαλίες και 2 ήττες), με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το συγκρότημα του Μίκαελ Λάουντρουπ δεν κατάφερε να γευθεί τη χαρά της κατάκτησης των τριών βαθμών ούτε στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Λα Κορούνια, φέρνοντας «λευκή ισοπαλία».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας εστιάζεται στην επίθεση, αφού η Χετάφε δύσκολα βρίσκει δίχτυα, έχοντας απολογισμό μέχρι στιγμής μόλις 2 γκολ.

Για το ματς με τη Βαλένθια, ο Δανός προπονητής, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή την αποθεραπεία του τερματοφύλακα Αμπονταντσιέρι, ενώ νοκ-άουτ έχουν τεθεί οι Κόντρα (δεξιός μπακ), Τένα (στόπερ), όπως επίσης και οι μέσοι Παγιάρδο και Ρεδόνδο. Στον αντίποδα, επιστρέφει ο μέσος Γκρανέρο.

Τις τρεις τελευταίες φορές που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στην έδρα της Βαλένθια, οι γηπεδούχοι μετρούν 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

Λα Κορούνια-Ουέλβα

Τον πρώτο λόγο στην υπόθεση νίκη έχει η Λα Κορούνια, η οποία παράμεινε αήττητη τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική (1 νίκη με Μπέτις εκτός και δύο ισοπαλίες με Βαγιαδολίδ και Χετάφε εκτός). Βεβαίως δεν πείθει ιδιαίτερα (και) φέτος με τις αδυναμίες της να είναι αρκετές. Σεφτε στις νίκες έκανε την περασμένη αγωνιστική η περιορισμένων δυνατοτήτων Ουέλβα του Βίκτορ Μουνιόθ, που επικράτησε εντός έδρας της Εσπανιόλ με 2-1. Παρά τα δύο γκολ του Χάβι Γκερέρο στο συγκεκριμένο ματς, οι φιλοξενούμενοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην επίθεση.

Στα αγωνιστικά, για τη Λα Κορούνια επιστρέφουν οι Ταμπόρδα (επιθετικός) και Σίσκο (μεσοεπιθετικός) που αποθεραπεύτηκαν, ενώ για την Ουέλβα οι επιθετικοί Σιναμά Πονγκόλ και Ροσού εξακολουθούν να παραμένουν τραυματίες. Αντιθέτως, επανέρχεται ο βασικός δεξιός μπακ Εντού Μόγια, ενώ «αγώνα δρόμου» για να προλάβει ο βασικός κεντρικός αμυντικός Μπέτο.

Μαγιόρκα-Βαγιαδολίδ

Αμφίρροπο ματς στο οποίο δύσκολα να προβλεφθεί ο νικητής, Φυσικά η Μαγιόρκα, λόγω έδρας, περισσότερης εμπειρίας και μεγαλύτερης ποιότητας, έχει ένα προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι που αφήνουν καλές εντυπώσεις φέτος, προέρχονται από το ισόπαλο 1-1 στην έδρα της Αλμερία, και θέλουν τη νίκη προκειμένου να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά από δύο αγωνιστικές. Με ανεβασμένο ηθικό θα παραταχθεί η Βαγιαδολίδ, μετά την εντός έδρας ισοπαλία που απέσπασε επί της Ρεάλ Μαδρίτης την Κυριακή που μας πέρασε. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλμπάρ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και λίγο έλειψε να πάρει ακόμα και τη νίκη.

Στον αγωνιστικό τομέα, για τους γηπεδούχους θα λείψει και πάλι ο βασικός στόπερ Ντοράδο, όπως επίσης και τον επίσης βαισκό επιθετικό Γουέμπο. Από πλευράς φιλοξενούμενων, θα απουσιάσει ο τραυματίας μέσος Καμάτασο, ενώ «τρέχει» για να προλάβει ο βασικός κεντρικός αμυντικός Μπέα.

Μούρθια-Αλμερία

Ντέρμπι νεοφώτιστων, ανάμεσα σε δύο ομάδες που παίζουν αρκετά ανοιχτά και κυνηγούν το γκολ. Καλό πρόσωπο έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η Μούρθια που μόλις την περασμένη αγωνιστική έχασε το αήττητο, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 0-2 από τη Βιγιαρεάλ στο «Ελ Μαδριγάλ». Το πρόβλημα της Αλμερία, είναι ότι το ομολογουμένως ωραίο ποδόσφαιρο που αποδίδει η ομάδα δεν έχει «μεταφραστεί», μέχρι στιγμής τουλάχιστον σε βαθμολογικό κέρδος. Οι τέσσερις βαθμοί που έχει συγκεντρώσει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με το τελευταίο αποτέλεσμα να είναι η εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στη Μαγιόρκα (1-1).

Οσον αφορά τα αγωνιστικά, ο προπονητής της Μούρθια, Λούκας Αλκαράθ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να δει αν θα έχει τελικά στη διάθεσή του τον βασικό αμυντικό μέσο Πάμπλο Γκαρσία. Εκτός δράσης παραμένουν οι Κούρο Τόρες (δεξιός μπακ-χαφ) και Καρίνι (τερματοφύλακας). Για τους φιλοξενούμενους, επιστρέφει ο βασικός ακραίος μεσοεπιθετικός, Κρουσάτ, ενώ εκτός απροόπτου στη διάθεση της ομάδας θα βρεθεί και ο βασικός αμυντικός Χουανίτο που την περασμένη εβδομάδα ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα.

Οσασούνα-Λεβάντε

Ξεκάθαρο φαβορί στη υπόθεση νίκη - αν έρθει θα είναι η πρώτη της φετινή- η Οσασούνα, αφού η Λεβάντε παρουσιάζεται φέτος απογοητευτική, έχοντας «ριζώσει» για τα καλά στον «πάτο» της «βαθμολογίας». Βεβαίως και οι γηπεδούχοι έχουν τα προβλήματα τους, που εστιάζονται κυρίως στο επιθετικό τομέα, έχοντας απολογισμό μόλις ένα γκολ (με ένα ματς λιγότερο). Στο «Λα Ρομαρέδα» κόντρα στη Σαραγόσα, γνώρισαν την ήττα με 1-2, παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα, το καλό στο πρώτο ημίχρονο και το κακό στην επανάληψη. Χωρίς νίκη εξακολουθεί να παραμένει η Λεβάντε, που μετράει τρεις ήττες και 1 ισοπαλία, με το φτωχό απολογισμό τερμάτων, 1-6. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από εντός έδρας ήττα με 1-2 από την Μπιλμπάο.

Στα αγωνιστικά, η Οσασούνα θα έχει πιθανότατα στη διάθεσή της τον βασικό αριστερό ακραίο μπακ, Μονρεάλ, αλλά και τον επιθετικού Ντάντι. Νοκ-άουτ, παραμένουν οι Ούγκο Βιάνα (μέσος), Νεκουνάμ (αμυντικός χάφ) και Γκάρντε (αμυντικός). Απί πλευράς φιλοξενούμενων, εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του βασικότατου κεντρικού αμυντικού Αλβάρο που τραυματίστηκε την Κυριακή, ενώ τραυματίας παραμένει ο επιθετικός Αρβελάτζε.

Σανταντέρ-Βιγιαρεάλ

«Κλειστό» παιχνίδι, με τη Βιγιαρεάλ να παρουσιάζεται αρκετά ισχυρή και φέτος. Το κλίμα στους φιλοξενούμενους είναι ιδανικό, αφού προέρχονται από τρεις συνεχόμενες νίκες και μάλιστα με μόλις ένα γκολ παθητικό (1-0 με Μαγιόρκα εκτός, 2-0 με Μούρθια εκτός, 4-1 με ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για το UEFA). Βαριά εκτός έδρας ήττα υπέστη η Σανταντέρ με 0-4 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, δείχνοντας σημάδια κατάρρευσης μετά την αποβολή του Ζορντί. Να σημειωθεί ότι ακόμα οι γηπεδούχοι δεν έχουν δεχθεί γκολ στο «σπίτι» τους.

Αναφορικά με τα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι, εκτός τους τραυματία κεντρικού αμυντικού Γκονσάλο, δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα απουσιών. Από πλευράς Σανταντέρ, θα λείψουν ο τιμωρημένος εξτρέμ Ζορντί, και οι στόπερ Θέσαρ και Μορατόν που παραμένουν τραυματίες.

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης

Ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι. Λίγα πράγματα έχει να παρουσιάσει φέτος η Μπιλμπάο, η οποία πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, κατάφερε την αγωνιστική που μας πέρασε, να επιβληθεί εκτός έδρας της απογοητευτικής Λεβάντε με 2-1, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη. Περισσότερες λύσεις και πιο ποιοτική ομάδα διαθέτει η Ατλέτικο, που επίσης προέρχεται από το πρώτο της «τρίποντο». Η ομάδα του Γιούρκα Σεϊταρίδη, επιβλήθηκε εντός έδρας της Σανταντέρ με 4-0, εκμεταλλευόμενη κυρίως το αριθμητικό της πλεονέκτημα που είχε το τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη των «ροχιμπλάνκος», αν αναλογιστεί κανείς και το 4-0 επί της Ερσίγεσπορ για το Κύπελλο UEFA.

Στα αγωνιστικά, τα «λιοντάρια» θα στερηθούν των υπηρεσιών του τιμωρημένου Αμορεμπιέτα (τιμωρημένος), όπως άλλωστε και των τραυματιών Ορμπάιθ (μέσος) και Γκαμπιλόνδο (μέσος). «Αγώνα δρόμου» για να προλάβουν, κάνουν ο βασικός μεσοεπιθετικός Γέστε και ο μέσος Γκαρμέντια.

Πέμπτη 27/9

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπέτις

Μπορεί στο «Χοσέ Θορίγια», η πρωταθλήτρια Ισπανίας να πραγματοποίησε κακή εμφάνισή και να «φλέρταρε» έντονα με την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο απέναντι στη …λίγη Μπέτις και παίζοντας μάλιστα στο «Σαντιάγκο Μπερνμπέου» είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Παρά την ισοπαλία, οι «μερένχες» διατηρήθηκαν μόνοι στην κορυφής της βαθμολογίας, έχοντας απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα, με τα τέρματα να είναι 11 υπέρ και μόλις 3 κατά. Οσον αφορά το παιχνίδι με τη Βαγιαδολίδ, η εμφάνιση της «βασίλισσας» πράγματι δεν ήταν καλή -η δεύτερη χειρότερη φέτος μετά το 3-5 από τη Σεβίλλη για το ισπανικό Σούπερ Καπ- ωστόσο χάρη στο γκολ του Χαβιέρ Σαβιόλα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, το αήττητο της ομάδας διατηρήθηκε.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής των Μαδριλένων, Μπερντ Σούστερ, αναμένεται να κάνει αλλαγές, στο πλαίσιο του rotation στο οποίο αρέσκεται. Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Μέτσελντερ που βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας, ενώ εκτός θα παραμείνει για μία ακόμη φορά ο Πέπε.

Βαρύ το κλίμα στη Μπέτις

Ασχημο είναι το κλίμα στη Μπέτις που ακόμα δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη, με αποτέλεσμα να φιγουράρει πλέον κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αφού μετά το 0-1 από τη Λα Κορούνια (εκτός), ήρθε ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα, αυτή τη φορά με 1-2 από τη Βαλένθια (εντός).
Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Εκτορ Ραούλ Κούπερ έγινε ακόμη εντονότερη, με τους οπαδούς της ομάδας να αποδοκιμάζουν ακόμη και τη διοίκηση. Κόντρα στην Βαλένθια η εμφάνιση της ομάδας ήταν αρκετά ικανοποιητική, ωστόσο, το γεγονός ότι δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας –αν και παίζοντας στο Ντε Λοπέρ- λέει κάτι.

Αναφορικά με τα αγωνιστικά, ο Κούπερ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον βασικό στόπερ Νάνο, όπως πιθανότατα και τους Σίσκο (μεσοεπιθετικός) Αρθού (μέσος), που είναι ανέτοιμοι.

Τέλος, σαφώς υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η προϊστορία, αφού τις τελευταίες πέντε φορές που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες με γηπεδούχο τη «βασίλισσα», η Μπέτις έχει γνωρίσει τρεις ήττες, ενώ δύο φορές έχει αποσπάσει ισοπαλία.



















































































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ