ΑΕΚ

Επεισόδια και αντίο Ίβιτς

Επεισόδια και αντίο Ίβιτς
ΙΒΙΤΣ-ΝΤΕΜΗΣ

Άνω κάτω η ΑΕΚ με επεισόδια οπαδών και αποχώρηση Ίβιτς. Ντέμης: "Τέλος στη βία, τώρα"

Η επίθεση προς τα επίσημα κι αφού είχαν προηγηθεί τα γνωστά ειρωνικά συνθήματα, έγινε από μερίδα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ. Πετάχτηκαν αντικείμενα (που...επιστράφηκαν!) και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ, για να εκδιωχθούν οι οργανωμένοι οπαδοί.
Οι ειδικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική, σε όλους τους χώρους γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου των δυο προπονητών, ο Ίλια Ίβιτς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ και την θέση του τεχνικού διευθυντή: " Μίλησα με τον Πρόεδρο και αποφασίσαμε να λύσουμε από κοινού την συνεργασία μας" είπε ο Ίβιτς, ο οποίος φερόταν δυσαρεστημένος από την πολιτική Νικολαΐδη και Φερέρ, στην πρόσφατη περίοδο των μεταγραφών.

Όπως εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους " υπήρξε διάσταση απόψεων στη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο την Τρίτη και διαφορά φιλοσοφίας. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι η καλύτερη λύση είναι να αποχωρήσω".

Η απόφαση ήταν δεδομένη, από πλευράς Ίβιτς, αλλά " επειδή είχαμε δυο κρίσιμα παιχνίδια, θεώρησα ότι έπρεπε να την ανακοινώσω, μετά το σημερινό ντέρμπι. Δεν ήθελα, πάντως, να έχω διακοσμητικό ρόλο στην ΑΕΚ και ευχαριστώ όλους, παράγοντες και προπονητές για την καλή μας συνεργασία".

Νικολαΐδης: "Θα τους σταματήσω"



Ο Ντέμης Νικολαΐδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, όχι τόσο για το βαρύ 1-4, αλλά για μια ακόμη φορά για τα ε4πεισόδια που δημιούργησαν οι λίγοι ανεγκέφαλοι που βρέθηκαν στην εξέδρα του ΟΑΚΑ.

" Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, είχε τύχη και δίκαια μας κέρδισε, δεν γίνονται αυτά κάθε μέρα."

"Ποδοσφαιρικά ο κόσμος έχει δίκιο να είναι πικραμένος και να αποδοκιμάζει ακόμα την ομάδα όταν δεν παίζουμε καλά, αλλά με κόσμιο τρόπο."

"Όσο για τα επεισόδια αυτά δεν ταιριάζουν στο ποδόσφαιρο και σε καμία περίπτωση δεν τα δεχόμαστε. Ένα πράγμα που με κρατάει στο ποδόσφαιρο είναι το να σταματήσω αυτό το πράγμα."

"Στην ΑΕΚ δεν δέχομαι αυτά τα πράγματα και να ξέρετε ότι αυτό με στεναχωρεί περισσότερο από το αγωνιστικό. Το ποδόσφαιρο είναι άλλο, είναι άλλο το να μας αρέσει η όχι η ΑΕΚ και άλλο το να κάνουμε επεισόδια. Δυόμιση χρόνια απ'ότι φαίνεται δεν έχουμε κάνει τίποτα, αλλά τα επεισόδια θα εξαφανιστούν."

"Εγώ δεν πρόκειται να φύγω από την ΑΕΚ αν δε σταματήσω τη βία. Ακόμα δεν μου έχει περάσει από το μυαλό, αλλά όταν σταματήσω αυτούς τους λίγους ίσως μου περάσει."

"Για την αποχώρηση του κύριου Ίβιτς μη με ρωτήσετε τίποτα. Τον ευχαριστώ για τα 2,5 χρόνια που δουλέψαμε μαζί, ενώ είμαστε ακόμα φίλοι."













Τρεις συλλήψεις, τρεις τραυματισμοί

Τρεις οπαδοί της ΑΕΚ συνελήφθησαν για συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ένας για κατοχή ναρκωτικών. Από πέτρες τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά στο μάτι, που μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα επεισόδια άρχισαν, περίπου δέκα λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα όταν περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΚ πέρασαν από την θύρα 35 στην 31, με σκοπό να επιτεθούν στους παράγοντες της ομάδας, στην θύρα των επισήμων. Εμποδίστηκαν, όμως, από τις δυνάμεις των ματ και στην συνέχεια βγήκαν από το χώρο του σταδίου, στην ράμπα της θύρας 35, όπου μαζί και με άλλους οπαδούς άρχισαν να πετάνε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που τους εμπόδιζαν να ξαναμπούν στις κερκίδες.

Οι αστυνομικού έκαναν χρήση δακρυγόνων και κατάφεραν να τους απομακρύνουν. Οι οπαδοί της ομάδας έφυγαν τελικά από το γήπεδο, συνοδευόμενοι από αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να υπάρξει συνέχεια στα επεισόδια.

















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ