ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επεισόδιο και όχι πρωταπριλιάτικο αστείο

Επεισόδιο και όχι πρωταπριλιάτικο αστείο
Νιόπλιας, Ιορδανίδης, Φωτόπουλος, Σισέ

Φραστικό επεισόδιο είχαν Σισέ και Σαριέγκι, που έληξε χάρη στον Νιόπλια. Πέντε άξονες για Βοτανικό

Επεισόδιο που έληξε πριν αρχίσει

Το θηρίο τελικά εξεράγη μέσα στο "κλουβί" του και ο λόγος είναι για τον Τζιμπρίλ Σισέ. Στο απρόοπτο συμβάν που έγινε στην προπόνηση της Μεγάλης Πέμπτης, ο Γάλλος επιθετικός ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στον "τσακωμό" του χωρίς παρατράγουδα με τον Γιόσου Σαριέγκι.

Η δυσάρεστη εξέλιξη που είχε το φινάλε του οικογενειακού "διπλού" στην Παιανία με το φραστικό επεισόδιο του Γάλλου επιθετικού με τον Βάσκο επιθετικό, ήταν το αποτέλεσμα προηγούμενων από άλλους.

Συγκεκριμένα, ο Σισέ μετά το "δολοφονικό" χτύπημα στην μέση από το Ολιβέιρα στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και του αφόρητους πόνους που στην μέση, ήρθαν τα "σκληρά" μαρκαρίσματα στο All Star Game, να διατηρήσουν τον εκνευρισμό στον άσο των "πράσινων".

Ετσι το απόγευμα στο "διπλό" η αφορμή ένος οφσάιντ (ενώ νωρίτερα είχε πέσει και μια ψιλή) είχε ως αποτέλεσμα ο πρώτος σκόρερ των "πράσινων" να χάσει τον έλεγχο, τον οποίο γρήγορα πήρε ο προπονητής του συλλόγου, και έστειλε τους δύο παίκτες στα αποδυτήρια, την ώρα που άλλαζαν "γαλλικά".

Εκεί το περιστατικό έληξε αφού οι δυο παίκτες έδωσαν τις αμοιβαίες εξηγήσεις και αμέσως έδωσαν τα χέρια και ζήτησαν συγγνώμη από τον 45χρονο προπονητή τους για την εικόνα που έδειξαν.

Ετοιμοπόλεμος ο Λάζαρος

Αγωνιστικά, στη προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε 3 ομάδες οι οποίες έπαιζαν δίτερμα εναλλάξ. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με οικογενειακό δίτερμα στο μισό γήπεδο.

Οι Σπυρόπουλος και Δάρλας προπονήθηκαν ατομικά, ενώ στη προπόνηση συμμετείχε και ο Φέτσης από την Golden Team. Ο Κατσουράνης ο οποίος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του All Star Game, έκανε αποθεραπεία.

Στρατηγική με πέντε άξονες

Μετά την ανακοίνωση της δέσμης προτάσεων από το ΥΠΕΚΑ, το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων εργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στο έργο της Διπλής Ανάπλασης για το περιεχόμενο της νέας νομοθετικής ρύθμισης από πλευράς ΥΠΕΚΑ.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται μάλιστα ο Παναθηναϊκός να λάβει στα χέρια του την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου την οποία το επιτελείο του γηπέδου θα εξετάσει με τους νομικούς συμβούλους του καθώς και με διακεκριμένους συνταγματολόγους.

Όπως ειπώθηκε από στελέχη της ΓΗΠΕΛ και κατά την ανοιχτή συζήτηση της Δευτέρας με τους οργανωμένους οπαδούς, η νέα νομοθετική ρύθμιση θα εξεταστεί από τους ανθρώπους των πρασίνων "στη βάση πέντε αξόνων"- οι οποίοι άλλωστε αποτελούν από την πρώτη στιγμή την στρατηγική και τους στόχους του Παναθηναϊκού.

"Πρώτον, να μην χαθούν τα κεκτημένα του γηπέδου", δηλαδή η οικοδομική άδεια καθώς και η απόφαση του ΣτΕ που ξεκαθαρίζει ότι το γήπεδο και οι λοιποί αθλητικοί χώροι είναι απολύτως νόμιμοι και συνταγματικοί.

"Δεύτερον, το γεγονός ότι το ΥΠΕΚΑ διατηρεί ακέραια την ευθύνη συνταγματικότητας της νέας ρύθμισης"- με άλλα λόγια το ΥΠΕΚΑ θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι η νομοθετική ρύθμιση δεν θα "κολλήσει" από το ΣτΕ.

Τρίτον, "ο Παναθηναϊκός θέλει να ισχύσει η υπάρχουσα άδεια με τις όποιες αλλαγές και αναθεωρήσεις". Η λογική είναι να μην χαθεί άλλος χρόνος και κυρίως να μην χρειαστεί ο Παναθηναϊκός να επαναλάβει την χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης νέας άδειας.

"Τέταρτον, παράλληλα με την νομοθετική ρύθμιση τα νέα δεδομένα απαιτούν την αναθεώρηση των συμβάσεων με τον Δήμο". Για τους πράσινους είναι αλληλένδετα τα θέματα της νομοθετικής ρύθμισης και των νέων συμβάσεων.

"Πέμπτον, το θέμα του χρονοδιαγράμματος". Ο Παναθηναϊκός από την πρώτη στιγμή επίμονα ζητάει να του επιτραπεί η άμεση έναρξη των διαδικασιών ανέγερσης. "Να μην εξαρτάται η τύχη του γηπέδου από την εξέλιξη του εμπορικού κέντρου". Συνεπώς, οι πράσινοι θα ζητήσουν σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οποίο θα δεσμευτεί τόσο το ΥΠΕΚΑ όσο και ο Δήμος.

Είναι δεδομένο ότι όλες οι πλευρές, συμπεριλαμβανομένου και του Ερασιτέχνη, ο οποίος άλλωστε έχει ήδη τοποθετηθεί δημόσια για τα δίκαια αιτήματά του και τις θέσεις του, θα εξετάσουν την νέα νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να φτάσει την τελική της μορφή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή.



































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ