ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό ο Φύσσας

Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό ο Φύσσας
Φύσσας-Παναθηναϊκός

Στο "τριφύλλι" ξανά ο Τάκης Φύσσας! Κλείνει ο Σαριέγκι. Πέντε εβδομάδες νοκ-άουτ ο Άντονι Σέριτς

Ο λόγος για τον Τάκη Φύσσα, ο οποίος σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα (11/8) της εφημερίδας "Derby" έχει ήδη συμφωνήσει με τους "πράσινους" και αναμένεται εντός της ημέρας να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα στην οποία γνώρισε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του στην Ελλάδα.
Το "τριφύλλι" βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σε διαδικασία αναζήτησης παίκτη για να καλύψει την αριστερή πλευρά, και μετά και τον τραυματισμό του Άντονι Σέριτς στο φιλικό προετοιμασίας με την Λάτσιο (θα του στερήσει κατά πάσα πιθανότητα τη συμμετοχή του από το ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στη Λεωφόρο) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, επιτάχυνε τις εξελίξεις προκειμένου ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα να φορέσει και πάλι τη πράσινη φανέλα.

Τα τελευταία τρισήμισυ χρόνια, ο Φύσσας αγωνίστηκε με τη φανέλα των Μπενφίκα (1,5 χρόνο) και Χαρτς (2 χρόνια), εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το όνομα που είχε κάνει στην Ευρώπη τόσο με τις εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό όσο με την παρουσία του το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, και τώρα επιστρέφει για να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, με την ελπίδα να οδηγήσει ξανά τους "πράσινους" στον τίτλο, που τους λείπει από τότε που αποχώρησε από την Παιανία.

Ο διεθνής αριστερός μπακ ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ την αγωνιστική περίοδο 2003-04, με τη μετεγγραφή του στην Μπενφίκα να πραγματοποιείται τον Ιανουάριο του 2004, και τον ίδια να τιμάται από τη διοίκηση των "πρασίνων" στις 17 Δεκεμβρίου, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο για το Κύπελλο Ελλάδας.

Σε περίπτωση που ο Φύσσας υπογράψει συμβόλαιο με τους "πράσινους" και σε συνδυασμό με το "κλείσιμο" της μετεγγραφής του Σαριέγκι από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (αναμένεται τη Δευτέρα στην Αθήνα ο 28χρονος στόπερ για να πέσουν και οι τελικές υπογραφές, ο Ζοσέ Πεσέιρο έχει ολοκληρώσει τον μετεγγραφικό του σχεδιασμό και αρχίζει να κάνει τα πλάνα του για τον καταρτισμό της ενδεκάδας ενόψει του ματς-φωτιά με τον "αιώνιο αντίπαλο", Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 26 Αυγούστου.

Ερχεται ο Βάσκος Σαριέγι από τη Μπιλμπάο



Τον αμυντικό Γιόσου Σαριέγι της Μπιλμπάο έκλεισε ο Παναθηναϊκός, με τον Βάσκο να αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για να υπογράψει το συμβόλαιό του με την νέα του ομάδα.

Η μετεγγραφή του Σαριέγι, πρέπει να θεωρείται τελειωμένη, καθώς την συμφωνία των δύο συλλόγων για την μετακίνηση του ποδοσφαιριστή, ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού πλέον, έχει εγκαταλείψει την Ολλανδία όπου προετοιμάζεται η Αθλέτικ και κατευθύνεται στην χώρα των Βάσκων, ώστε να μαζέψει τα πραγματά του ενόψει του ταξιδιού με προορισμό την Ελλάδα.

Ο Βάσκος αμυντικός είναι γεννημένος στις 19 Ιανουαρίου του 1979, ενώ έχει ύψος 1,85. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Λαθκάο, στην οποία έμεινε μέχρι το 1998 όταν και μετεγγράφηκε στην Μπεασαϊν . Το 1999 αποχώρησε για να ενταχθεί στην Αλαβές στην οποία έμεινε μέχρι το 2006, με διάλειμμα μιας χρονιάς κατά την οποία βρέθηκε δανεικός στην Εϊμπάρ με την οποία είχε 28 συμμετοχές και ένα τέρμα.

Στα χρόνια που έμεινε στην Αλαβές είχε 137 συμμετοχές με απολογισμό 5 τέρματα, ενώ το 2006 πήρε μετεγγραφή για την μεγαλύτερη βάσκικη ομάδα, την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Εκεί σε μια πολύ άσχημη χρονιά για τους Βάσκους που γλίτωσαν από τον υποβιβασμό την τελευταία στιγμή, ο Σαριέγι είχε γεμάτη σεζόν με 36 συμμετοχές. Η περσινή σεζόν ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων στο Σαν Μαμές και είναι χαρακτηριστικό πως οι Βάσκοι είχαν τη δεύτερη χειρότερη επίθεση μετά την υποβιβασμένη Ταραγόνα δεχόμενοι συνολικά 62 τέρματα έναντι 69 της νεοφώτιστης.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν αμυντικό που μπαίνει δυνατά στις φάσεις διαθέτει πλούσια σωματικά προσόντα και είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Αξιοσημείωτο επίσης πως ενώ αγωνίστηκε σε 36 αγώνες έγινε αλλαγή μόλις σε ένα από τα ματς αυτά, ενώ ήταν δεύτερος σε συμμετοχές στη Μπιλμπάο πέρυσι με τον Γιέστε να είναι ο μοναδικός παίκτης με περισσότερες αγωνιζόμενος και στα 38 ματς της Primera Division. Σε καθαρό χρόνο συμμετοχής ο Γιόσου Σαριέγκι ήταν πρώτος μακράν του δεύτερου με 3.227 λεπτά έναντι 3.108 του δεύτερου Ιραόλα.

Oι συμμετοχές του ανά χρονιά:

1997-98 Λαθκάο (Segunda B) 28 συμ. 0 γκολ
1998-99 Μπεασαϊν (Segunda B) 28 συμ 0 γκολ
1999-00 Αλαβές Β΄ (Segunda B) 26 συμ 0 γκολ
2000-01 Αλαβές Β΄ (Segunda B) 26 συμ. 0 γκολ
2000-01 Αλαβές (Primera Division) 5 συμ. 0 γκολ
2001-02 Aλαβές Β' (Segunda B) 35 συμ. 1 γκολ
2002-03 Εϊμπάρ (Segunda Division) 28 συμ. 1 γκολ
2003-04 Αλαβές (Segunda Division) 22 συμ. 1 γκολ
2004-05 Αλαβές (Segunda Division) 28 συμ. 1 γκολ
2005-06 Αλαβές (Primera Division) 30 συμ. 2 γκολ
2006-07 Μπιλμπάο (Primera Division) 36 συμ. 0 γκολ

Πέντε εβδομάδες νοκ-άουτ ο Σέριτς



Για παραπάνω από ένα μήνα θα στερηθεί ο Παναθηναϊκός των υπηρεσιών του Άντονι Σέριτς, ο οποίος τραυμαστίστηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου φιλικού προετοιμασίας που έδωσαν οι "πράσινοι" με την Λάτσιο στην Ιταλία.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε ότι ο χρόνος αποκατάστασης του τράυματος του Σέριτς θα είναι πέντε εβδομάδες

"Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Άντονι Σέριτς, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση 1ου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο μηριαίο μυ. Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης είναι 5 εβδομάδες", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.




































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ