ΑΓΓΛΙΑ

Έπιασε κορυφή ο "Μιχαλάκης"

England's Michael Owen (R) vies with Estonia's Ragnar Klavan (L) during their Euro 2008 qualifying match in Tallinn, 06 June 2007. AFP PHOTO/CHRIS YOUNG (Photo credit should read CHRIS YOUNG/AFP/Getty Images)
New Image AFP/GETTY IMAGES

Τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών για την Αγγλία με 23 τέρματα έχει πλέον ο Μάικλ Όουεν, αφήνοντας στη 2η θέση τον μεγάλο Γκάρι Λίνεκερ

Όχι μόνο γιατί ο επιθετικός της Νιούκαστλ ξαναβρήκε την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα μετά από 10 μήνες... αποχής (είχε μεσολαβήσει ο σοβαρός τραυματισμός του) αλλά και γιατί με το γκολ που πέτυχε, έφτασε τα 23, και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική Αγγλίας, ξεπερνώντας και το ρεκόρ του μεγάλου Γκάρι Λίνεκερ.
"Είναι πάντα ωραίο να σκοράρεις, ενώ το να καταρρίπτεις το ρεκόρ του Γκάρι Λίνεκερ είναι κάτι το φανταστικό. Ήταν ένας από τους μεγάλους Άγγλους παίκτες, και τον είχα ως είδωλο όταν ήμουν μικρός", τόνισε στις δηλώσεις του το άλλοτε παιδί-θαύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου για να προσθέσει:

"Ήμουν υποστηρικτής της Έβερτον και οπαδός του Γκάρι Λίνεκερ όταν έπαιζε στην ομάδα, οπότε το να τον ξεπεράσω στα γκολ είναι κάτι το μοναδικό. Επίσης, χαίρομαι γιατί το γκολ μου βοήθησε να πάρουμε τους τρεις πόντους που είχαμε πολλή ανάγκη".

Για τη συνέχεια των "λιονταριών" στην προκριματική φάση, ο Όουεν υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η ομάδα να συνεχίσει με νίκες.

" Εάν νικήσουμε σε όλα τα ματς που απομένουν θα προκριθούμε, και ακολουθούν μεγάλα παιχνίδια, με την Κροατία εντός, ενώ με Ρωσία και εντός και εκτός. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα στραβοπατήματα".


Όσο για την απόφαση του Στιβ ΜακΛάρεν να επαναφέρει στην εθνική ομάδα τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο πρώην συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε:

"Ο Ντέιβιντ τα πήγε και πάλι καλά και η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι ο παίκτης με τις καλύτερες σέντρες στον κόσμο, εξαιρετικός πασέρ και με τρομερή αντίληψη του χώρου".









TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ