ΑΡΗΣ

Επιχείρηση "ανασύνταξη" και συγχαρητήρια της ΠΑΕ

Επιχείρηση ανασύνταξης από τον Κούπερ. Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τον κόσμο. Αναμονή για τους δανεικούς

Μία επόμενη μέρα που βρίσκει τον Άρη να συνεχίζει τις υποχρεώσεις του με το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ που ξεκινάει μεθαύριο με το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης".
Με αντίπαλο αυτόν που η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε τελευταίο στα πλαίσια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος αλλά και είχε αποδείξει έναν γύρο πριν στην έδρα της στις 20 Δεκεμβρίου 2009, στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, ότι ξέρει να τον κερδίζει κόβοντάς του για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο το αήττητο που διατηρούσε μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο.

Σε ένα παιχνίδι όπου αναμένεται να υπάρξει για μία ακόμη φορά η δυναμική παρουσία από τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν το βάζουν κάτω, αλλά δείχνουν αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και μία ακόμη μάχη.

Την πρώτη μετά την απώλεια του Κυπέλλου -τέσσερις μόλις μέρες μετά- με την διοίκηση της ΠΑΕ να εκφράζει -μέσω ανακοίνωσης- τα συγχαρητήριά της για την "κάθοδο" στην Αθήνα, η οποία και χαρακτηρίστηκε ως σημείο αναφοράς για το μέλλον.

"Απαρχή εξελίξεων στον χώρο του ποδοσφαίρου"

" Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στο σύνολο των οπαδών της που μετακινήθηκαν προς την Αθήνα, επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη με υποδειγματική συμπεριφορά και παρά την ήττα διέψευσαν τις "κασσάνδρες" που ήθελαν τον κόσμο της ομάδας να δημιουργεί επεισόδια. Ο λαός του ΑΡΗ για μία ακόμα φορά αποτελεί σημείο αναφοράς και απαρχή εξελίξεων στον χώρο του ποδοσφαίρου με την πρωτοφανή, ανεπανάληπτη και άνευ προηγουμένου μετακίνησή του προς το ΟΑΚΑ.

Πάνω από 350 λεωφορεία και εκατοντάδες ΙΧ δημιούργησαν το μεγαλύτερο ειρηνικό κομβόι οπαδών δείχνοντας προς πάσα κατεύθυνση πως πρέπει να μετακινούνται οι οπαδοί για να βρεθούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα. Πάνω από 25.000 κόσμου ανάγκασαν ολόκληρη την Ελλάδα να μιλάει για τον ΑΡΗ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο Σε κάθε περίπτωση όμως έχει καταφέρει να κατακτήσει το κύπελλο του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΛΑΟΥ όχι μόνο σε επίπεδα στήριξης της ομάδας, αλλά και νοοτροπίας. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ νιώθει την ανάγκη πραγματικά να ΥΠΟΚΛΙΘΕΙ στο μεγαλείο και το μέταλλο νικητή αυτού του ανυπέρβλητου λαού και να υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσει με όλες της, τις δυνάμεις να φανεί αντάξια των προσδοκιών του. Ο ΑΡΗΣ έχασε μία "μάχη", αλλά μπροστά του έχει πολλές ακόμα προκειμένου να αναδειχθεί και να αναδείξει το μεγαλείο του λαού του.

Η πρώτη είναι την Τετάρτη στις 19:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Ολυμπιακό στην μάχη των πλέι-οφ, όπου και πάλι φίλοι και αντίπαλοι θα κινηθούν στους ρυθμούς της μοναδικής αρειανής κερκίδας και θα υποκλιθούν στην υποδειγματική οπαδική συμπεριφορά. Η παρουσία του λαού του ΑΡΗ αποτελεί παρακαταθήκη για την διοίκηση της ΠΑΕ και παράλληλα δέσμευση ώστε για όσο διάστημα υπηρετεί τις τύχες αυτού του μεγάλου συλλόγου, να συνεχίσει την μεγάλη της προσπάθεια με στόχο την κορυφή



…", ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

"Θα’ ρθει… επιμονή χρειάζεται"

Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε η ανακοίνωση της Λέσχης Φίλων Άρη που ανέφερε: " Ο ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ έχει εισέλθει την τελευταία τετραετία σε σωστές ράγες και δεν εκτροχιάζεται, ούτε κλυδωνίζεται από καπρίτσια της τύχης. Θα προσπαθήσουμε όσο χρειαστεί για να "εκδικηθούμε" για την πορεία της μπάλας στο 63’ λεπτό.

Οι εικόνες στις κερκίδες του ΟΑΚΑ αλλά και στην Εθνική Οδό περίτρανα αποδεικνύουν τη συσπείρωση, το μέγεθος και το μεγαλείο του λαού του ΑΡΗ, χαλυβδώνουν την πίστη και την ένταση στις προσπάθειες όλων μας, δίνουν περίσσεια εφόδια στις διεκδικήσεις και αποκαθιστούν την τάξη στην "εικονική πραγματικότητα". Όταν μιλάνε τα έργα και οι εικόνες, το λόγια περιττεύουν…

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον αγαπημένο μας σύλλογο ηττημένο σε μια μάχη. Τίποτα όμως δεν αλλάζει το σχεδιασμό της αγωνιστικής καταξίωσης, όπως αυτός εξελίσσεται από το 2006 και έπειτα. Την Τετάρτη αρχίζει η μάχη των play-off".

Καρέ τιμωρημένων και τραυματιών

Με μία πρωινή προπόνηση ξεκίνησε η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό την Τετάρτη στις 19:00 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στα πλαίσια της πρεμιέρας των πλέι οφ. Απών από την προπόνηση ήταν ο Τόνι Κάλβο ο οποίος ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, απόρροια της προσπάθειάς του στον τελικό του Κυπέλλου το Σάββατο στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Μεντί Ναφτί, ο οποίος υπέστη ένα τράβηγμα στην διάρκεια του τελικού του και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Επίσης, μικροενοχλήσεις είχαν ο Ρονάλντο στον δικέφαλο, ο Κόκε στους κοιλιακούς και ο Νέτο λόγω ενός χτυπήματος στον μηρό, αλλά την Τρίτη -εκτός απροόπτου- θα προπονηθούν κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορέσουν να δώσουν το παρών στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Τυνήσιος Ναφτί όσο και οι Κάμπορα, Αράνο, Κουλουχέρης είναι τιμωρημένοι για το πρώτο παιχνίδι της σειράς του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ. Μάλιστα τη Δευτέρα θα φανεί αν τελικά η διοίκηση της ΠΑΕ θα προχωρήσει σε κατάθεση έφεσης για μείωση της ποινής των τριών αγωνιστικών που επέβαλε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League στον Αράνο, για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο Κούπερ έδειξε τον δρόμο

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ήταν εκείνος που πρώτος από όλους είχε φροντίσει να δώσει το σύνθημα για την επόμενη μέρα του τελικού του Κυπέλλου hellas online και της απώλειας του τροπαίου το βράδυ του Σαββάτου στις δηλώσεις του που ακολούθησαν στην Συνέντευξη Τύπου, αναφορικά με τα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League, που ξεκινούν την Τετάρτης στις 19.00 με τον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης").

" Η μεγάλη θλίψη που νιώθουμε έχει να κάνει με τον κόσμο που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη κάνοντας μία αυτοθυσία και για να βρεθεί κοντά στην ομάδα. Το στενάχωρο είναι ότι είχαμε μεγάλη αισιοδοξία. Και θέλω να επαναλάβω πόσο πόνο αισθανόμαστε που δεν μπορέσαμε να προσφέρουμε αυτό το Κύπελλο στον κόσμο μας", είχε τονίσει ο Αργεντινός τεχνικός στην Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του παιχνιδιού.

Κι όσο για την δικιά του δουλειά; "Το πρώτο που θα πρέπει να κάνω είναι να ανεβάσω το ηθικό των ποδοσφαιριστών μου, αφού ήταν ένα ισχυρό χτύπημα, ενόψει αποκατάστασης, για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό" και επισήμανε: " Δυστυχώς δεν υπάρχουν ευκαιρίες και θα πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκη για αυτό και θα πρέπει να ανυψώσω το ηθικό των παικτών μου".

Στην διάρκεια της πρωινής προπόνησης της Δευτέρας και μετά το κυριακάτικο ρεπό (επιλογή για την αποφόρτιση του κλίματος για την... επόμενη μέρα) ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη ξεκίνησε την επιχείρηση ανασύνταξη. Κι αν ο κρυφός -πλην μεγάλος- στόχος του Άρη είναι η υπέρβαση με την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Champions League, ένα βήμα δηλαδή πριν από την παρουσία στους χρυσοφόρους ομίλους του, ο Κούπερ όπως και κανένας άλλος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης επιθυμούν την αποφυγή της τέταρτης θέσης.

Αυτής που θα ισοδυναμεί με πρώτο ευρωπαϊκό διπλό ραντεβού στο Europa League μόλις στα μέσα Ιουλίου και κατ΄ επέκταση την έναρξη της προετοιμασίας ακόμα και πριν τις 15 Ιουνίου. Όπερ σημαίνει ότι στη διάθεση τους θα έχουν οι παίκτες και τα μέλη της ομάδας θα έχουν λιγότερο από ένα μήνα για την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων. Όπως και να έχει πάντως ως μόνο σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται πως δεν τίθεται θέμα κάποιας άλλης εξέλιξης με παίκτη του οποίου το συμβόλαιο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του πριν την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Και πιο συγκεκριμένα βασικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την παραμονή ή όχι των Αργεντινών Κριστιάν Νασούτι και Νταρίο Φερνάντες των οποίων οι δανεισμοί από Ρίβερ Πλέιτ και Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ολοκληρώνονται με τους σχετικούς όρους απόκτησής τους που είχαν μπει να κάνουν λόγο για 1.000.000 ευρώ και 150.000 ευρώ αντίστοιχα.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι της Τετάρτης στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα των πλέι οφ θα είναι και το πρώτο με τον νέο χλοοτάπητα τύπου FIFA που τοποθετήθηκε τις προηγούμενες μέρες. Μάλιστα τις τελευταίες δέκα μέρες υπήρξε ιδιαίτερη φροντίδα αυτού και το μόνο που απομένει είναι να γίνει η τοποθέτηση των εστιών αλλά και των γραμμών.









































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ