ΑΕΚ

Επιστολή Πέτρου Παππά για Κοζώνη

Επιστολή Πέτρου Παππά για Κοζώνη
Νοτιάς, Θανόπουλος

Ο Π. Παππάς με επιστολή του ζητά εγγυήσεις από τον Μπομπ Κοζώνη. Στις 16:45 με την ΑΕΛ η Ένωση (NS1)

Στην επιστολή του ο κ. Παππάς προς της εφημερίδα "Εξέδρα", δηλώνει πως θα συμμετέχει στην εγγυητική, με το ποσοστό που του αναλογεί (κοντά στο 13% όπως είπε και ο ίδιος), δηλαδή να εγγυηθεί για περίπου 650.000 ευρώ.
Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο κ. Κοζώνης να στείλει τους ισολογισμούς και την φορολογική του δήλωση στους μετόχους, με σκοπό να τους πείσει για την οικονομική του επιφάνεια.

Επίσης του ζητά να δώσει άμεσα τα 300.000 ευρώ στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ και να δώσει νέες εγγυητικές στους μετόχους, για να τους πείσει ότι έχει την οικονομική επιφάνεια που δηλώνουν σε εφημερίδες οι συνεργάτες του (αναφέρει τα 100 εκ. ευρώ που γράφτηκαν σε εφημερίδα).

Αναλυτικά η επιστολή του Πέτρου Παππά στην "Εξέδρα"

"Το απόγευμα της Παρασκευής έλαβα το κείμενο της εγγυητικής επιστολής από τον Νίκο Θανόπουλο σε σχέση με τα 5 εκατ. Ευρώ της υπόθεσης Μπομπ Κοζώνη. Αυτό το κείμενο όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να το δείξω σε δικηγόρους ώστε να με βεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό.

Επίσης θα πρέπει να δούμε το περιεχόμενο και τους όρους του letter of credit το οποίο πρόκειται να ανοιχθεί ώστε ξανά να είμαι σίγουρος ότι όλα γίνονται σωστά. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στο πόδι και λυπάμαι που βγαίνουν τόσοι άνθρωποι και κάνουν τόσες πολλές δηλώσεις, αλλά τουλάχιστον προσωπικά δεν έχω σκοπό να υποκύψω σε πιέσεις μέσω δηλώσεων και θα προσπαθήσω να κάνω σωστές ενέργειες με γνώμονα το καλό της ΑΕΚ.

Πιστεύω πως όση πίεση και να έχουμε πρέπει:

A: Να σιγουρευτούμε ότι όλα γίνονται νόμιμα και σωστά και δεν αφήνονται παραθυράκια τα οποία μπορεί να αποβούν σε βάρος της ΑΕΚ.

Β: Όσοι παραμένουμε να προασπίσουμε το μέλλον της ΑΕΚ και να επιβεβαιώσουμε πως ότι κάνουμε θα αποβεί σε όφελος της. Εάν πράγματι ο κ. Μπομπ Κοζώνης έχει σκοπό να βάλει 100 εκ. ευρώ όπως λένε οι συνεργάτες του στις εφημερίδες, τότε σίγουρα καταλαβαίνει και αυτός ότι τα πάντα γίνονται σωστά και ελάχιστες μέρες καθυστέρησης δεν θα πρέπει να τον ενοχλήσουν.

Προσωπικά, εάν όλα πάνε καλά, προτίθεμαι να συνεισφέρω το ποσοστό που (περίπου 13% είναι τώρα) στην εγγυητική. θεωρώ πάντως θα ήταν πολύ καλό για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ αλλά και όλους εμάς εάν ο κ. Μπομπ Κοσώνης προχωρούσε με το σκεπτικό της ενίσχυσης της Ερασιτεχνικής και έδινε εκτός από τα 300.000 ευρώ τα οποία καταλαβαίνω ότι πρότεινε (ή υποσχέθηκε, δεν γνωρίζω, δεν έχω διαβάσει το κείμενο της δήλωσης του).

Ως προς την ερώτηση σας για το εάν έχει πειστεί ο κ.Νοτιάς για το βεληνεκές του κ. Μπομπ Κοζώνη, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να απαντήσει ο ίδιος. Θεωρώ πάντως ότι όπως ο κ. Κοζώνης έχει σκοπό να κάνει ενδελεχή έλεγχο στην ΑΕΚ ώστε να βεβαιωθεί για την οικονομική κατάσταση που παρουσιάζουν οι διαχειριστές της (δεν έχω λόγο να αμφιβάλω για την ορθότητα των λόγων τους αν και δεν έχω ποτέ εντρυφήσει στα οικονομικά της ΠΑΕ), το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και η ΑΕΚ στους ισολογισμούς και τις φορολογικές δηλώσεις του κ. Μπομπ Κοζώνη, έτσι ώστε να βεβαιωθούν και αυτοί για την δική του οικονομική επιφάνεια.

Στην Αμερική, παραδείγματος χάριν, κανείς δεν ξεφεύγει από την τσιμπίδα του εφοριακού, οπότε ότι συμπεράσματα βγαίνουν από μια τέτοια ανάλυση θα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Ίσως, δε, μια καλή ιδέα ώστε να προχωρήσουμε και γρηγορότερα θα ήταν να δοθούν δυο παράλληλες εγγυητικές, μια από την ΑΕΚ στον κ. Κοζώνη και μια του κ. Κοζώνη προς της ΑΕΚ, οι οποίες να μην εξαρτώνται η μια από την άλλη και ίσως θα ήταν σωστό να δοθεί πρώτα από τον κ. Κοζώνη, οπότε θα φανεί έμπρακτα πλέον το ότι αρκετά σεβαστή οικονομική ικανότητα, και μετά από την ΑΕΚ, αλλά με όρο ότι αν δεν δοθεί εγγυητική από την ΑΕΚ σε 48 ώρες αποσύρεται αυτόματα και η εγγυητική του κ. Μπομπ Κοζώνη.

Επειδή ήδη έχουμε όλοι δει δυο περιπτώσεις "επενδυτών" τους τελευταίους μήνες, οι οποίοι ξεφούσκωσαν μόλις χρειάστηκε να βάλουν 2-3 εκ. ευρώ (μην ξεχνούν οι φίλοι της ΑΕΚ πως οι “πουθενάδες” μέτοχοι έχουν επενδύσει στην ομάδα κοντά στα 40 εκ. ευρώ μαζί με τις εγγυητικές του κ. Νοτιά για το προπονητικό, ανεξάρτητα από τα λάθη που έχουν γίνει και τα οποία λάθη κάποτε ελπίζω να αποδοθούν αναλογικά στους δικαιούχους τους, χωρίς φυσικά να αφαιρώ το μερίδιο τον "πουθενάδων".Τουλάχιστον εμείς χάσαμε τα χρήματα μας στην προσπάθεια να βοηθήσουμε την ΑΕΚ. Πόσοι άλλοι μπορούν να πουν το ίδιο, πέραν των απλών φιλάθλων που πληρώνουν το εισιτήριο τις πιο πολλές φορές από το υστέρημα τους;), θεωρώ πως αυτή τη φορά θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να γίνουν οι διαδικασίες καθαρά και με επαγγελματικό τρόπο. Ίσως ο κ. Μπομπ Κοζώνης να μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό τον τομέα πιθανώς κάνονατς την πρώτη κίνηση με την εγγυητική και με την Ερασιτεχνική, όπως πρότεινα παραπάνω.

Όπως γνωρίζετε κ. Σαμπράκο, προσπαθώ να απέχω κατά το δυνατόν από το δημόσιο βήμα. Μου δώσατε την ευκαιρία ρωτώντας με ορισμένα πράγματα, να τοποθετηθώ αν και θα προτιμούσα να συνλεχιζα σαν "πουθενάς" παρά σαν "μαϊντανός" των media"



















.

Μονόδρομος η νίκη με την ΑΕΛ

Τέλος στις κακές εμφανίσεις θέλει να βάλει η ΑΕΚ στο παιχνίδι της Δευτέρας με αντίπαλο την ομάδα της Λάρισας στο Ο.Α.Κ.Α (16:45 NOVA).

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς στην διάθεση του είναι σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Επιθετικό δίδυμο αναμένεται να αποτελέσουν οι Νέμεθ και Μπλάνκο, ενώ στα άκρα θα αγωνιστούν οι Μαντούκα και Σκόκο.

Στο κέντρο της άμυνας επιστρέφει ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς που όπως όλα δείχνουν θα έχει για παρτενέρ τον Άρσε. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Νίκος Καράμπελας πρέπει να θεωρείται σίγουρος, αφού οι τελευταίες του εμφανίσεις είναι εξαιρετικές, ενώ δεξιά ίσως γίνει η έκπληξη με τον Γεωργέα να παίρνει τη θέση του Αραούχο που είναι κουρασμένος.

Τέλος στο κέντρο ο Καφές είναι δεδομένος με τον Γιαχάγια να συμπληρώνει το παζλ των επιλογών του Σέρβου τεχνικού.



















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ