PREMIER LEAGUE

Επιστολή της Premier League στις αγγλικές ομάδες: "Αν καταργηθεί το VAR, θα γίνονται πάνω από 100 διαιτητικά λάθη"

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Έβερτον με την Άρσεναλ για την Premier League
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Έβερτον με την Άρσεναλ για την Premier League @2024 JON SUPER/AP IMAGES

Η Premier League έστειλε επιστολή σε όλους τους συλλόγους της στο πλαίσιο της ψηφοφορίας για την κατάργηση του VAR, παραθέτοντας τους λόγους που δεν πρέπει αυτό να απουσιάζει.

Οι σύλλογοι της Premier League θα κληθούν την Πέμπτη (06/06) να πάρουν θέση μέσω ψηφοφορίας για την κατάργηση ή μη του VAR από τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς τον περασμένο Μάιο η Γουλβς υπέβαλε το σχετικό αίτημα.

Η σχετική ψηφοφορία θα λάβει χώρα σήμερα στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των ομάδων της κορυφαίας αγγλικής λίγκας.

Ενόψει της ψηφοφορίας, η Premier League έστειλε επιστολή σε όλες τις ομάδες της, παραθέτοντας τους λόγους που μία τέτοια κίνηση θα λειτουργήσει εις βάρος του παιχνιδιού.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται ότι "η κατάργηση του VAR θα είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερα διαιτητικά λάθη (περίπου 100 ανά σεζόν), συμπεριλαμβανομένων άκρως αμφισβητούμενων φάσεων που καθορίζουν τον αγώνα, ενδεχομένως και κρίσιμα ματς".

Η Premier League αναφέρει επίσης, ότι υπήρξαν μόνο πέντε λανθασμένες παρεμβάσεις VAR την περασμένη σεζόν, σε σύγκριση με 105 σωστές αποφάσεις.

Σημειώνεται πως για να περάσει η εισήγηση των "λύκων" απαιτείται να πάρει έγκριση από την πλειονότητα των ομάδων (το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε αλλαγή κανονισμού), κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να ψηφίσουν τουλάχιστον 14 από τις 20 συνολικά ομάδες υπέρ της πρότασης της Γουλβς, για να "αποσυρθεί" το VAR από τον κόσμο της Premier League τη νέα σεζόν.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΡΣΕΝΑΛ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΤΣΕΛΣΙ ΤΟΤΕΝΑΜ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ ΕΒΕΡΤΟΝ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ