ΠΑΟΚ

Επιστροφή στην Τούμπα

Επιστροφή στην Τούμπα
Για Τοσκ

Τον αγάπησαν και τον μίσησαν. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ξεκινάει βασικός στην Τούμπα κι αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα

Ήδη οι αντιδράσεις των οπαδών του "δικέφαλου" είναι έντονες κι αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο έντονες. Χαρτονομίσματα με αποτύπωμα τον ποδοσφαιριστή του δικεφάλου, αλλά και υβριστικά φειγ βολάν έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη!
Το κλίμα αναμένεται καυτό. Στις σχέσεις πάθους μεταξύ των οπαδών και του ποδοσφαιριστή που λατρεύουν, τα όρια ξεπερνούνται και η λογική χάνεται...

To καλοκαίρι που μας πέρασε η μεγαλύτερη μεταγραφή ήταν αυτή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό.

Λίγες εβδομάδες πριν, όταν ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης ζούσε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οι φίλαθλοι του δικεφάλου είχαν σπεύσει να δώσουν λεφτά από το στέρημα τους έτσι ώστε να μαζευτεί το κατάλληλο ποσό για να μην κάνει προσφυγή το νέο τους ίνδαλμα.

Άλλωστε ο "Σάλπι" τα είχε όλα για να γίνει η σημαία του ΠΑΟΚ: Πόντιος την καταγωγή, προερχόμενος από την οικογένεια της ομάδας, πρώτος σκόρερ της Α’ Εθνικής….

Από την άλλη όμως ο ποδοσφαιριστής δεν άντεχε άλλο την κατάσταση στον ΠΑΟΚ. Περίμενε και αυτός όπως οι άλλοι ποδοσφαιριστές πιθανή αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώς κάτι που δεν έγινε όμως. Ταυτόχρονα μήνες πριν, η πλευρά του παίκτη τα είχε βρει με τον Παναθηναϊκό. Το μόνο εμπόδιο ήταν ο … Γιάννης Γούμενος.

Ένα εμπόδιο όμως πολύ χαμηλό, καθώς μπορεί δημόσια να έλεγε ότι ο Σαλπιγγίδης δεν πουλιέται ποτέ, ήξερε όμως ότι δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς.

Το ποσό που θα έβαζε στο ταμείο του ήταν ικανό να επουλώσει κάποιες πληγές, αφού τα χρέη ήταν τεράστια, αλλά υπήρχαν και άλλα δύο στοιχεία:

Η πίεση της πλευράς του ποδοσφαιριστή, που ζητούσε μεταγραφή, αλλά και το ότι ήδη λίγες εβδομάδες πριν, όταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ "έτρεχαν" να πληρώσουν για να κρατήσουν τον ποδοσφαιριστή, οι άνθρωποι του δικεφάλου είχαν υποσχεθεί στον Σαλπιγγίδη: "Μην κάνεις προσφυγή και εμείς θα σε δώσουμε εκεί που θέλεις. Να βάλει και η ομάδα κάποια λεφτά στα ταμεία της".


Έτσι λοιπόν μέσα στο κατακαλόκαιρο ο Γιάννης Γούμενος βάζει φωτιά στην Θεσσαλονίκη αφού πουλάει στον Παναθηναϊκό για 1,7 εκατομμύρια ευρώ και δανεικούς τους Τόργκελε, Χαραλαμπίδη, Τσίγκα, τον παίκτη που κάποιοι θεωρούσαν ότι μπορεί να γίνει ο νέος Κούδας του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε και για τον Τσίγκα αργότερα θα ερχόταν νέα απογοήτευση για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Και αυτός λίγες ημέρες μετά το πρώτο του γκολ με την φανέλα του δικεφάλου επέστρεψε στον Παναθηναϊκό που είχε ξεμείνει απο επιθετικούς και τον χρειαζόταν.

Βλέπετε τα χρέη του ΠΑΟΚ προς τον Τσίγκα ήταν τέτοια που ανάγκασαν την μετέπειτα νέα διοίκηση να δώσει πίσω τον νεαρό επιθετικό.

Όλοι πλέον είχαν καταλάβει ότι η συμφωνία για παραχώρηση του Σαλπιγγίδη δεν βοήθησε σε καμιά περίπτωση τον ΠΑΟΚ αλλά μόνο αυτόν που έκανε αυτές τις... περίεργες διαπραγματεύσεις: Τον Γιάννη Γούμενο.

Την πόρτα της ομάδας της Θεσσαλονίκης είχε χτυπήσει και ο Ολυμπιακός αλλά ο Σαλπιγγίδης θεωρούσε ότι αν πάει στον Παναθηναϊκό, οι αντιδράσεις στην πόλη που αγαπάει, δεν θα είναι τόσο έντονες.

Όντως δεν θα ήταν, μέχρι που ήρθε εκείνο το πέναλτι στο ΟΑΚΑ στην πρώτη αναμέτρηση του Σαλπιγγίδη με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός κερδίζει πέναλτι, ο Παπαδόπουλος που είναι ο μόνιμος εκτελεστής των πέναλτι δίνει την μπάλα στον ''Σάλπι'', αυτός μετά τις παροτρύνσεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στήνει την μπάλα στην βούλα και εκτελεί τον Ντάνιελ Φερνάντεζ.

Στην συνέχεια ωστόσο δεν πανηγυρίζει το γκολ. Αυτή η κίνηση συζητήθηκε πιο πολύ ακόμα και από την μεταγραφή στην ''νύμφη του Θερμαϊκού'. !

’’Γιατί δέχτηκε να το εκτελέσει;’’, "Αφού το εκτέλεσε γιατί μετά δεν τον πανηγύρισε’’ έλεγαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν δώσει οι ίδιοι τους λεφτά για να μείνει στην Τούμπα.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έβλεπε τα χρήματα του, να πιάνουν τόπο. Από το πρώτο ματς ο Σαλπιγγίδης είχε πάρει το όπλο του με δύο γκολ στο "Σίτι" απέναντι στο Αιγάλεω. Οι "πράσινοι" έχουν βρει στο πρόσωπο του Σαλπιγγίδη τον παίκτη που ζητούσαν χρόνια.

Έναν ποδοσφαιριστή που σε κάθε ματς παίζει με πάθος, δίνει το 100% των δυνατοτήτων του και προσθέτει στην επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού, την ταχύτητα που του έλειπε.

Την απογοήτευση και την πίκρα που νοιώθουν οι φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ μπορούμε να την συγκρίνουμε με την μεταγραφή του Παναγιώτη Φασούλα στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια…

Το ραντεβού του Σαλπιγγίδη με την Τούμπα, όλοι το περίμεναν πως και πως. Αυτό το ραντεβού μετά την κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας, αποφασίστηκε να γίνει πιο νωρίς. Έτσι ενώ σε δύο εβδομάδες είναι να γίνει ο αγώνας ΠΑΟ-ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, τελικά η μεγάλη συνάντηση θα γίνει αύριο για το Κύπελλο.

Είναι από αυτές τις ιστορίες που συχνά συμβαίνουν στον αθλητισμό και δεν ξεχνιούνται ποτέ… "Ο προδότης αθλητής που αλλάζει φανέλα για τα χρήματα'' σύμφωνα με τους οπαδούς.

"Ο ικανός αθλητής, που είναι επαγγελματίας και βλέπει μπροστά στο μέλλο. Παίκτης που θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, αφού η ομάδα του δεν μπορεί να τον ικανοποιήσει πλέον’’, λέει η λογική.

Αλλά σε αυτές τις σχέσεις πάθους που δημιουργούνται μόνο ανάμεσα σε οπαδούς και τους καλύτερους παίκτες, δεν υπάρχει λογική.

Έτσι κανένας από αυτούς δεν μπορει να δει, ότι παιχνίδια εις βάρος της ομάδας που αγαπούν, έπαιξαν άλλοι και όχι ο παίκτης. Αυτοί δηλαδή που είχαν υποσχεθεί στον ποδοσφαιρστή ότι θα τον παραχωρήσουν αλλά και αυτοί που έλεγαν ότι δεν πρόκειται να τον πουλήσουν ποτέ.

Βλέπετε ο φανατισμός τυφλώνει...

Ανθοδέσμη για Σαλπιγγίδη



Λίγο μετά την προσγείωση του αεροπλάνου με την αποστολή του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο "Mακεδονία", ο Mιχάλης Mπελάι, εκπρόσωπος της οργάνωσης "Ποδόσφαιρο Xωρίς Σύνορα - Oχι στη Bία και το Pατσισμό" πλησίασε τον άσο του "τριφυλλιού" και του παρέδωσε μια ανθοδέσμη και μια μπλούζα της οργάνωσης.





















































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ