ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Επιστροφή στις... ρίζες για Ρανιέρι

Επιστροφή στις... ρίζες για Ρανιέρι
New Image

Επόμενος αντίπαλος για την Γιουβέντους στο Καμπιονάτο είναι η Κάλιαρι, ομάδα με την οποία ο Ρανιέρι έκανε τα πρώτα του (άκρως) επιτυχημένα βήματα ως προπονητής στην Ιταλία

"Στην Κάλιαρι ξεκίνησα, από εκεί πήρα την ώθηση για τη συνέχεια. Πολλοί άνθρωποι με συμβούλευσαν να μην πάω εκεί, καθώς θα καιγόμουν", τόνισε με δηλώσεις του ο νυν τεχνικός των "μπιανκονέρι" και συνέχισε:

"Δεν ήμουν σίγουρος τότε για το τί ήθελα να κάνω, οπότε είπα στο εαυτό μου: δεν είμαι ακόμα σίγουρος ότι θέλω να ακολουθήσω το επάγγελμα του προπονητή, οπότε και τί έγινε αν καώ; Στην χειρότερη περίπτωση θα παραιτηθώ".



Το εντυπωσιακό με τον Ρανιέρι ήταν ότι ανέλαβε την Κάλιαρι όταν αυτή βρισκόταν στην Serie C1, όμως με εκείνον στην τεχνική ηγεσία οι Σαρδηνοί κέρδισαν την άνοδο δύο συνεχόμενες χρονιές.

"Τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, η Κάλιαρι περνούσε τότε μία δύσκολη φάση. Θυμάμαι ότι μου είπε τότε ο πρόεδρος:

Το Μουντιάλ του 1990 έρχεται και θα θέλαμε να είμαστε τότε στη Serie B. Κατάφερα να φτάσω την ομάδα μέχρι τότε στη Serie A, οπότε η ιστορία αυτή θυμίζει παραμύθι".




Όσον αφορά το εντυπωσιακό ξεκίνημα της "βέκια σινιόρα" τη φετινή σεζόν, με την "πεντάρα" στην πρεμιέρα επί της Λιβόρνο και την πρόκριση στο Κύπελλο Ιταλίας με την εκτός έδρας επικράτηση (3-1) επί της Πάρμα (πρώην ομάδας του Ρανιέρι) μεσοβδόμαδα, ο Ιταλός τεχνικός εμφανίζεται ικανοποιημένος, ζητώντας όμως ακόμη περισσότερα από τους παίκτες του.

'Μπορώ να δω τί μπορεί να κάνει αυτή τη ομάδα και πρέπει να κάνει περισσότερα. Ως απαιτητικός τεχνικός το ζητώ και το απαιτώ.

Το παιχνίδι με την Κάλιαρι θα είναι δύσκολο, καθώς είναι ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, ενώ ο Μάρκο Τζαμπάολο είναι ταλαντούχος τεχνικός",

κατέληξε ο Ρανιέρι.









TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ