ΑΓΓΛΙΑ

Eπιτέλους τελικός στο Γουέμπλεϊ!

Eπιτέλους τελικός στο Γουέμπλεϊ!
Επίθεσησελαμπαρντ

Οριστικά στο Γουέμπλεϊ ο τελικός του κυπέλλου. Βαρύς ο πέλεκυς για Τσέλσι-Τόττεναμ

Ενώπιον 60.000 θεατών, οι εθνικές ομάδες ελπίδων της Αγγλίας και της Ιταλίας αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3, σ΄αυτό το διεθνές φιλικό που αποτέλεσε την τελευταία «πρόβα» για το νέο γήπεδο, η κατασκευή του οποίου ξεπέρασε το 1,2 δισ. ευρώ.
" Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω πως ο τελικός του κυπέλλου Αγγλίας του 2007 θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ.Είναι μία ανακοίνωση που πολύς κόσμος περίμενε και τα νέα είναι σπουδαία για τους ποδοσφαιρόφιλους της Αγγλίας αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Ο τελικός κυπέλλου και το Γουέμπλεϊ είναι δύο έννοιες αλληλένδετες και η ομοσπονδία αναμένει με ανυπομονησία αυτήν την μεγάλη ημέρα",δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της FA, Μπράιαν Μπάργουϊκ.

Στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου, η χωρητικότητα του νέου υπεσύγχρονου γηπέδου περιορίστηκε για λόγους ασφαλείας στους 60.000 θεατές. Ομως, στον τελικό της 19ης Μαϊου θα είναι κατάμεστο από 90.000 φιλάθλους.

Bαρύς ο πέλεκυς για τα επεισόδια σε Τσέλσι-Τόττεναμ


Κατά 100.000 λίρες... φτωχότερες θα γίνουν η Αρσεναλ και η Τσέλσι. Το πρόστιμο αυτό επιβλήθηκε σήμερα στους δύο συλλόγους του Λονδίνου, για όσα διαδραματίστηκαν στον τελικό του λιγκ καπ τον περασμένο μήνα. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης το... ξύλο έπεσε βροχή στο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ και η Αρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των τελικών κυπέλλων της Αγγλίας που είδε δύο παίκτες της (Αντεμπαγιόρ, Εμπουέ) να αποβάλλονται. Την κόκκινη κάρτα αντίκρισε επίσης και ο Τζον-Ομπι Μίκελ της Τσέλσι.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας τιμώρησε τους συλλόγους, επιβάλλοντας παράλληλα και την ποινή της αυστηρής επίπληξης, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την εικόνα των ποδοσφαιριστών τους. Σε ανακοίνωσή της η FA τονίζει: "Τέτοια περιστατικά είναι σοβαρά, απαράδεκτα και βλάπτουν την εικόνα του παιχνιδιού», ενώ διευκρίνισε πως έκρινε επιεικώς την Αρσεναλ και την Τσέλσι καθώς έλαβε υπόψη τα ελαφρυντικά που παρουσίασαν, αλλά και την παραδοχή της ενοχής τους."








TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ