ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επίθεση με... Ντέρμπισαϊρ

Επίθεση με... Ντέρμπισαϊρ
Βαλβέρδε

Ο φορ της Μπλάκμπερν, Ματ Ντέρμπισαϊρ θα είναι ο αντί-Ντάρκο. Διαβάστε το βιογραφικό, δείτε τα videos

Τι κι αν είχαν πέσει στο τραπέζι τα ονόματα των Φιλομένο, Φαρίας και πολλών άλλων, οι ερυθρόλευκοι τελικά αιφνιδίασαν τους πάντες, αποκτώντας τον 23χρονο ταλαντούχο επιθετικό, Ματ Ντέρμπισαϊρ. Είναι ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τα "ερυθρόλευκα" και ο δεύτερος Βρετανός μετά τον Βορειο-ιρλανδό Ντέρεκ Σπενς, που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό την περίοδο 1978-79.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσθήκη αφού στο "νησί" ο Άγγλος επιθετικός θεωρείται ανερχόμενο αστέρι, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Εθνική κάτω των 21 της χώρας του.

O Ματ Ντέρμπισαϊρ -όπου είχε πετύχει και γκολ κόντρα στην ΑΕΛ για το UEFA- αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού για τους επόμενους έξι μήνες από τους Πειραιώτες όπως αναφέρει και η ανακοίνωση. Διαβάστε αναλυτικά για την καριέρα του Ματ Ντέρμπισαϊρ εδώ !

Η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την Μπλάκμπερν Ρόβερς για τον εξάμηνο δανεισμό του 22χρονου Αγγλου επιθετικού, Μάθιου Αντονι Ντέρμπισαϊρ".

Το βιογραφικό του Ματ Ντέρμπισαϊρ

Ο Ντέρμπισαϊρ γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1986. Έχει ύψος 1,85 και είναι 72 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα στην Γκρέιτ Χάργουντ Τάουν, με την οποία είχε σημειώσει 18 γκολ σε 9 συμμετοχές!

Οι εξαιρετικές του επιδόσεις τον έβαλαν στο στόχαστρο των μεγάλων ομάδων της Αγγλίας και η Μπλάκμπερν κατάφερε να κερδίσει την μάχη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν ενδιαφερθεί για την απόκτηση του, όμως το 2004-05 ο ίδιος προτίμησε τα "ρόδα" προκειμένου να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

Την ίδια χρονιά ο Ματ Ντέρμπισαϊρ έκανε το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ σε ηλικία 19 ετών, στο ματς κόντρα στην Φούλαμ όπου πέρασε ως αλλαγή. Το 2005-06 δόθηκε δανεικός στην Πλίμουθ όμως σε 13 συμμετοχές δεν κατάφερε να πετύχει γκολ και στην συνέχεια μετακόμισε στην Ρέξαμ όπου "αναγεννήθηκε" αφού σε 16 ματς σκόραρε 10 φορές!

Την επόμενη σεζόν (2006-07) επέστρεψε στην Μπλάκμπερν όπου πήρε πολλές ευκαιρίες και σε 30 συμμετοχές πέτυχε σημείωσε 9 γκολ.

Την 1η Γενάρη του 2007 ο 23χρονος επιθετικός πέτυχε το πρώτο γκολ στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας στη νίκη με 3-0 κόντρα στην Γουίγκαν. Η καθιέρωση του στα "ρόδα" ήταν θέμα χρόνου και το 2007-08 είχε και πάλι αρκετές συμμετοχές (32) και 5 γκολ. Φέτος ο Ματ Ντέρμπισαϊρ μετρά στην Πρέμιερ Λιγκ, 5 συμμετοχές ως βασικός, 12 σαν αλλαγή, έχοντας σκοράρει 2 γκολ, ενώ έχει δεχτεί 2 κίτρινες κάρτες. Έχει μια συμμετοχή στο FA Cup και 4 στο Λιγκ Καπ με 3 γκολ.

Aξίζει να σημειωθεί πως είχε σκοράρει κόντρα στην Λάρισα για το Κύπελλο UEFA, ενώ είναι ο πρώτος Άγγλος που θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο 23χρονος επιθετικός έχει συμβόλαιο με την Μπλάκμπερν μέχρι το 2012, ενώ όπως σας προαναφέραμε αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με την μορφή δανεισμού για 6 μήνες.

Στην Εθνική Ελπίδων

Την 1η Φεβρουαρίου του 2007 κλήθηκε από τον Στιούαρτ Πιρς να παίξει στην Εθνική Ομάδα της Αγγλίας κάτω των 21 ετών, για να παίξει εναντίον της Ισπανίας. Ο τραυματισμός του, όμως, στον αγώνα Μπλάκμπερν-Σέφιλντ, του στέρησε το δικαίωμα να κάνει το ντεμπούτο του.

Τον επόμενο μήνα, όμως, τα κατάφερε και στις 24 Μαρτίου έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική στο 3-3 με την Ιταλία, βάλοντας, μάλιστα, ένα από τα τρία γκολ των Άγγλων. Ο Πιρς τον πήρε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου πέτυχε το περίφημο γκολ με την Σερβία και έφτασε μαζί με την ομάδα του ως τους "4" της διοργάνωσης.

Ο Ντέρμπισαϊρ σκοράρει εναντίον της ΑΕΛ στο UEFA (στο 2ο λεπτό του video)



O Nτέρμπισαϊρ εν δράσει...











O Ματ Ντέρμπισαϊρ είχε πετύχει και γκολ κόντρα στην ΑΕΛ για το UEFA όπως είδατε και στα παραπάνω βίντεο. Διαβάστε αναλυτικά για την καριέρα του Ματ Ντέρμπισαϊρ εδώ !

















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ