ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επίθεση Βγενόπουλου σε "Τζίγγερ"

Επίθεση Βγενόπουλου σε "Τζίγγερ"
Π.Ε.Κ., παλαίμαχοι Παναθηναϊκού

''Σε έξι μήνες, σε ένα χρόνο, θα φύγει μόνος του'' είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος για τον Τζίγγερ

" Ο κ. Βαρδινογιάννης θα το κάνει... αν δεν το κάνει τώρα σε έξι μήνες ή ένα χρόνο θα φύγει" η ατάκα του κ. Βγενόπουλου που είχε τον ρόλο οργανωτή της κουβέντας και διευκρίνησε για άλλη μια φορά ότι ρόλος της Π.Ε.Κ. είναι να συνεργαστεί με την διοίκηση του "τριφυλλιού" αναφερόμενος προς τους παλαίμαχους: " Πρέπει να τους ξεκουμπώσουμε. Τους λέμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε, αλλιώς να φύγουν να ησυχάσουμε.

Σε μας έλαχε ο κλήρος να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Έχουμε επιπτώσεις με την ανάμειξή μας στην ΠΕΚ. Στόχος της ΠΕΚ είναι να συνεργαστεί με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για να έρθουν καλύτερες μέρες για το σύλλογο".



Δομάζος: Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να συνεργαστούν"
" Αυτό θέλαμε να ακούσουμε από σένα. Δεν είναι καλό να συνεργαστείς με αυτούς... δεν μπορείς. Δεν έχει συνεργαστεί κανείς μας, έτσι δεν θα μπορέσετε ούτε εσείς. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μπορούν να συνεργαστούν ποτέ μαζί μας" η ατάκα απάντηση του κ. Δομάζου που ήταν μεταξύ των Αντωνιάδη, Δομάζο, Σούρπη, Ελευθεράκη, Λουκανίδη, Κωνσταντίνου, Μαυρίδη, Καλιτζάκη, Ανδρέου και Παπανικολάου.

Το 10 το καλό της μεγάλης γενιάς του "τριφυλλιού" συμπλήρωσε στον λόγο του: " Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού όταν μας δει όλους, μιλάει σε κανέναν; Κύριε Κωνσταντίνου (αποκρινόμενος στον Βασίλη Κωνσταντίνου) δεν σας βάζουν ούτε στο γήπεδο. Δεν πήραμε καμία θέση στο ότι ο Κωνσταντίνου αγόραζε διαρκείας. Εγώ μπήκα μπροστά και είπα δεν είναι ο Αντωνιάδης και ο Δομάζος, δώστε εισιτήρια κλπ. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον Ανδρέα που πηγαίναμε με τη μαμά σου και τον μπαμπά σου, γιατί μέχρι σήμερα κανείς δεν μας κάλεσε. Να δώσουμε μια συμβουλή. Δεν μας έχουν δώσει τέτοιο δικαίωμα αλλά δυο καρέκλες να καθόμαστε.



Με πειράζει να μην μπορούμε να κάτσουμε να λύσουμε πολλά προβλήματα του ΠΑΟ. Τότε με Γιώργο Γεωργαντή πρόεδρο ήταν να δούμε τον Τζόρτζεβιτς και τον Ζάετς. Πήγαμε με Μιχάλη κοιμηθήκαμε στη Γιουγκοσλαβία στα παγκάκια. Και του είπα θα μπω και θα πω ποιον θα πάρουμε. Περίσσεψαν 20 χιλιάδες και της έστειλα πίσω. Αν εγώ ήθελα να τα πάρω, θα μπορούσα. Ήθελα να κάνω καλό στον Παναθηναϊκό.

Το σύστημα είναι ποιος θα τα πάρει στον ΠΑΟ. Να πάρουμε παίκτες, να φέρουμε τι παίκτες και αν τη χάσουμε θα διώξουμε άλλους 10, θα διώξουμε Πεσέιρο θα φέρουμε άλλους 10 και πάλι τα ίδια θα γίνουν. Πάλι δεν θα πάρουν κανέναν από εμάς.

Νομίζουν ότι από το 80 και μετά είναι ο ΠΑΟ. Η γενιά μου δεν υπάρχει για αυτούς. Καλόπιστη κριτική κάνουμε για να καταλάβουν. Λένε ότι είμαστε κατά του ΠΑΟ αλλά εμείς λέμε την αλήθεια. Στο τέλος πάλι ζητάνε να φύγει ο κόουτς και θα βγει από πάνω πάλι η κεφαλή να αλλάξουμε συστήματα για να φέρουν παίκτες. Κοροϊδεύουν τον κόσμο και θα έχουμε πάλι τα ίδια."

Βγενόπουλος: "Ο ΠΑΟ είναι άκρως διχασμένος..."
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ξεκίνησε τον λόγο του αναφερόμενος τόσο στην βαριά ήττα από τον ΟΦΗ όσο και τον ρόλο της Π.Ε.Κ. αναφέροντας: " Αυτή είναι η βάση που έχει χτιστεί ο Παναθηναϊκός.. Κανένα οικοδόμημα δεν μπορεί να μεγαλώσει αν δεν στηρίζει τη βάση του. Είχαμε προγραμματίσει εδώ και πολύ καιρό αυτή τη συνάντηση υπό διαφορετικές συνθήκες.

Δυστυχώς η ταπεινωτική ήττα από τον ΟΦΗ έχει δημιουργήσει άλλες συνθήκες. Προφανώς το ποδόσφαιρο θα έχει τη μερίδα του λέοντος, λόγω της προβληματικής κατάστασης. Δεσμεύομαι ότι αυτή η συνάντηση θα ξαναγίνει σύντομα υπό άλλες συνθήκες για να είναι πιο εποικοδομητική η συζήτηση.

Η ΠΕΚ ξεκίνησε την προσπάθειά της σε μια περίοδο όπου ο Παναθηναϊκός ήταν άκρως διχασμένος. Εμείς θέλουμε έναν ενιαίο αδιαίρετο Παναθηναϊκό με συνεργασία όπου όλοι θα προσφέρουν. Δεν θέλουμε να φύγει κανείς από τον ΠΑΟ, όποιος θέλει να προσφέρει να μην αποχωρήσει. Θέλουμε ενότητα, ομόνοια συνεργασία, να ακουστούν απόψεις και να ανοίξουν οι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα προσφοράς. Όλοι μαζί με ομόνοια και συνεργασία μπορούν να πάνε τον ΠΑΟ μπροστά



".

Ο κ. Βγενόπουλος δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή, τονίζοντας πως σαν σύνθημα όλοι μαζί για ένα νέο ξεκίνημα:

" Μακράν από μας οι δικτατορικές θέσεις που λένε ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να τιθασεύσει ή να παροτρύνει τους φιλάθλους του ΠΑΟ. Ο καθένας έχει δική του προσωπικότητα, τις δικές του πεποιθήσεις κι εφόσον είναι ενήλικας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Η θέση μας είναι εναντίον ύβρεων και εναντίον βίας. Φοβόμαστε μήπως υπάρξει έστω και η παραμικρή εκτροπή σε αυτό που σχεδιάζουν οι φίλαθλοι.

Θα επαναλάβω ότι το δικό μας το σύνθημα είναι ότι το παρελθόν δεν το γυρίζουμε πίσω, πρέπει να κοιτάξουμε παρόν και μέλλον. Να υπάρξει καλόπιστη κριτική για τη σημερινή κατάσταση. Να ακουστούν φωνές από όσους διαχειρίζονται κοματία της τύχης του ΠΑΟ. Όλοι μαζί να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Όλοι μαζί για ένα νέο ξεκίνημα. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι μπορεί να πει πολλά. Θα ήταν πολύ εύκολο για μας να εκμεταλλευτούμε την πίκρα των φιλάθλων για να δημαγωγήσουμε.

Οι κρίσιμες στιγμές χρειάζονται υπευθυνότητα, ψυχραιμία και στόχο που με μεθοδικότητα θα προσπαθήσεις να τον πετύχεις. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη. θεωρούμε αδιανόητο να μην συζητήσει μαζί μας ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.. Ειλικρινά πιστεύω θα το κάνει. Έχουμε ιστορική ευθύνη για ένα νέο ξεκίνημα. Θεωρώ αδιανόητο, την πρόταση αυτή να την αρνηθεί οποιοσδήποτε αγαπά τον ΠΑΟ. Παρά τις πικρίες που υπάρχουν πιστεύω ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη αγαπά τον Παναθηναϊκό. Εγώ και η ΠΕΚ πάνω από όλα έχουμε το συμφέρον του Παναθηναϊκού και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον ΠΑΟ



".

Μετά τα όσα άκουσε από παλαιμάχους άσους ο Ανδρέας Βγενόπουλος πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε λέγοντας: " Θέλω να πω ότι έχουμε ξεκάθαρες θέσεις σε δυο βασικά θέματα. Εχουμε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία αν δεν λυθούν δυο θέματα.

Πρώτο και βασικό το θέμα των φιλάθλων. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο να αποφασίζει κάποιος ποιους θέλει και ποιους όχι. Δεύτερον, είναι αδύνατον να μην τιμήσεις το παρελθόν του Παναθηναϊκού και να μην αντλήσεις από τις γνώσεις τους.

Επίσης, πρέπει να είσαι ανοικτός σε κριτική όταν σου δείχνουν τα λάθη σου. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να πει κάποιος ‘ναι, έκανα λάθος’. Άρα αν το πει σημαίνει ότι έχει καταλάβει και πιθανώς δεν θα το επαναλάβει. Μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει παραδοχή λαθών, κανείς δεν είπε: «φταίω, παραιτούμαι»! Κανείς τόσα χρόνια



".

Σούρπης: "Πιο εύκολα σουίτα στο Καραϊσκάκη...."
Απίστευτα λόγια είπε και ο κ. Σούρπης όταν πήρε τον λόγο με κυριότερο σημείο την πιο εύκολη πρόσβαση για τον ίδιο στο Καραϊσκάκη παρά στην Λεωφόρο. Ακόμα ο παλαίμαχος άσος τόνισε πως είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να παίρνει παίκτες όπως ο Σέριτς...

" Ανήκω στους παρακατιανούς, θέλησα να πάω στο γήπεδο με έστειλαν στην «τίκετ κλαμπ», δεν είχα ταυτότητα και δεν πήρα εισιτήριο. Είπα ότι είμαι 10 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, δευτεραθλητής Ευρώπης και δεν στάθηκε ικανό. Με πήρε τηλέφωνο ο Σάββας Θεοωρίδης και μου είπε ότι όποτε θέλω υπάρχει σουίτα στο «Καραϊσκάκη».

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει διοίκηση. Γίγαντας σε πήλινα πόδια. Θα μπορούσε να είναι διοίκηση σε... κολέγιο και κατ επανάληψη προσπάθησα να πω να στείλει κάποιον σε Ρεαλ και Λιβερπουλ να δει πως δουλεύουν Ποιος είναι ο Βέλιτς; Όταν ήμουν γενικός αρχηγός (γλάστρα ήμουν) είχε προσληφθεί ως διερμηνέας του Σάντος. Πως έφτασε από εκεί να γίνει Πάπας;



Ο Παναθηναϊκός μικραίνει και μικραίνει. Το συμβούλιο του ΠΑΟ είναι για κλάματα! Δεν έχουν συνεδριάσει και μια φορά.. Έχουμε βγάλει 3 παίκτες σε 15 – 20 χρόνια. Είναι δυνατόν να αγοράζουμε τον Σέριτς; Ή με τον Μόρις που είναι καλός παίκτης και κάνει 4 θανατηφόρα λάθη σε κάθε ματς; Πρέπει να είναι οι παίκτες νικητές, winners. Στο τέλος υπάρχει νίκη και ήττα. Αλλά να είναι ήττα αξιοπρεπής. Έπαιξα 15 χρόνια στον ΠΑΟ και χάσαμε δύο φορές στο γήπεδο μας. Πέρσι χάσαμε 7 στην έδρα μας! Θέλει νέα διοίκηση ο ΠΑΟ. Πχ. το ροτέισον δεν έχει ξαναγίνει. Η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα δεν το κάνουν.



Ο Παναθηναϊκός έχει κακή διαχείριση παικτών. Όταν τους μετατρέπεις σε δημόσιους υπαλλήλους με το ροτέισον, δεν ελπίζεις σε τίποτα. Γίνεται να αγοράζουμε 10 και να είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον; Η νέα διοίκηση να ξέρει το αντικείμενο και να κρίνεται Τα λάθη να μην τα επαναλαμβάνουμε δέκα χρόνια και να είμαστε ουραγοί. Στα γήπεδα τα μικρά παιδιά δεν βρίσκεις να φορά πράσινη φανέλα. Αν ναι, φτύστε με δημοσίως στην Ομόνοια..."

Λουκανίδης: "Μαρίτσα...ο Ίβανσιτς"
Εκτός από τους Δομάζο και Σούρπη "ατάκες" που σημάδεψαν την συζήτηση ήταν και αυτές του κ. Λουκανίδη εναντίον παικτών χωρίς πάθος όπως ο Ιβανσιτς που τον χαρακτήρισε "Μαρίτσα"...

" Ξέρουμε πολύ καλά με τη μπάλα που παίξαμε τι εστί ποδόσφαιρο. Σήμερα όμως δυστυχώς δεν παίζουν οι καλοί και μόνο παίκτες. Παίζουν και αυτοί που έχουν την αβάντα του μάνατζερ, του κόουτς και τα λοιπά. Διότι ο Παναθηναϊκός κατ’ εμέ έχει παίκτες που μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, αν υπήρχε καλή χρήση ανθρώπων κοντά στην ομάδα.

Από τα αποδυτήρια ξεκινάει. Αν γινόταν αυτό με ΟΦΗ, όχι μόνο δεν θα τους παίρναμε αλλά θα κάναμε και «δικαστήριο» για να τιμωρηθούν. Με τέτοια καραγκιοζιλίκια πως θα κάνεις ομάδα; Περιστοιχίζουν την ομάδα άνθρωποι άσχετοι, μα τελείως άσχετοι. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να παίξουν και σήμερα. Πρέπει όμως να τους δώσουν ψυχολογία για να παίξουν για τη φανέλα και για τον εαυτό τους. Υπάρχουν και παίκτες, όπως ο Ίβανσιτς, που δεν πρέπει να τον κρατήσει.



Τέτοιους έχει ο Παναθηναϊκός. Θέλει παίκτες με καρδιά, εγώ τον αποκαλώ «μαρίτσα» γιατί όταν πάει να διεκδικήσει σκύβει και φεύγει. Είναι παίκτης να του δώσει έξι εκατ. ευρώ. ο κ. Βαρδινογιάννης; Ξέρω ότι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό έστω και λανθασμένα. Αν είχαν καλή ομάδα ανθρώπων να στηρίξουν τον ΠΑΟ δεν θα ήμασταν στο σημερινό χάλι".

Πεσέιρο: "Αντιστρέψτε το κλίμα"
Στην προπόνηση της Τετάρτης, ο Ζοσέ Πεσέιρο μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του μετέφερε μερικά από όσα ο ίδιος άκουσε από τον "ισχυρό άνδρα" της ΠΑΕ. Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος τεχνικός έστειλε μήνυμα αγωνιστικής ανάκαμψης ενώ ζήτησε μερικά από αυτά που του διαμύνησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στο μεταξύ τους τετ α τετ.

" Αντιστρέψτε το κλίμα. Πάμε με νίκες ως το τέλος..." μερικές από τις ατάκες του 49χρονου προπονητή των "πράσινων". Απαντες θεωρούν πως είναι υποχρέωση το απόλυτο νικών μέχρι το τέλος προκειμένου να σώσουν τα προσχήματα απέναντι στους οπαδούς της ομάδας.

Μετά τον Πορτογάλο τον λόγο πήρε ο αρχηγός των "πράσινων" Γιάννης Γκούμας που είχε λάβει μια μέρα νωρίτερα το μήνυμα από τον κ. Βαρδινογιάννη και είπε στους συμπαίκτες του:

" Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε ομάδα και πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε εικόνα. Ολοι μαζί να κάνουμε δύο νίκες στα τελευταία παιχνίδια και ότι βγει" τα λόγια του διεθνή αμυντικού .

Θεραπεία ο "τυπάρας"
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Καραγκούνης ακολουθεί θεραπεία στον τετρακέφαλο, μετά τον τραυματισμό του κόντρα στον ΟΦΗ και η συμμετοχή του θα κριθεί τις επόμενες μέρες. Χωρίς τους Ελίν Δημούτσο και Σωτήρη Νίνη που έχουν υποχρεώσεις με την εθνική Ελπίδων, έγινε και η σημερινή προπόνηση.

Oι "πράσινοι" ξεκίνησαν τη σημερινή προπόνηση με ζέσταμα, ασκήσεις στην κυκλοφορίας της μπάλας και παιχνίδι με χρήση τριών εστιών, ενώ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με τελειώματα και αποθεραπεία. Εκτός από τον "τυπάρα" ατομικά προπονήθηκαν και οι Νταμέ Ν' Ντόι και Σωτήρης Λεοντίου, όπως επίσης και ο Γιάννης Γκούμας για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή των καρτών στο παιχνίδι με τον Άρη, ενώ οι Ίβανσιτς και Σαριέγκι δεν θα παίξουν την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τέλος η "ακοικτή" για τα Μ.Μ.Ε προπόνηση της Πέμπτης ορίστηκε για τις 16:00, ενώ μία ώρα νωρίτερα ο Ζοσέ Πεσέιρο θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου.

Με καθυστέρηση η άφιξη... του Μπράις Μουν
Στις 17 Απριλίου τον περίμεναν στον Παναθηναϊκό, από Μάιο και μετά θα έρθει ο Μπράις Μουν. Συγκεκριμένα ο Νοτιοαφρικάνος αμυντικός απέκτησε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο από το φιλικό της Ν. Αφρικής με την Παραγουάη και όπως ο ίδιος δήλωσε θα καθυστερήσει να έρθει στην Ελλάδα.

" Ήταν να φύγω στις 17 Απριλίου για την Ελλάδα, αλλά έπρεπε να αναβάλω το ταξίδι μου, λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο. Δεν είναι κάτι σοβαρό πάντως και σε δύο εβδομάδες θα είμαι και πάλι έτοιμος για δράση και για τη δοκιμή μου στην Ελλάδα", τόνισε ο 24χρονος διεθνής μπακ του Aγιαξ Κέηπ Τάουν στην ιστοσελίδα "Kick Off".
















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ