ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Επιθετική ανακοίνωση για το έμβλημα

Επιθετική ανακοίνωση για το έμβλημα
New Image

Επίθεση σε όσους θεωρούν παραποίηση της ιστορίας του συλλόγου τις εικαστικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο έμβλημα, πραγματοποίησε η ΠΑΕ Παναιτωλικός, με ανακοίνωση που εξέδωσε

Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:
" Όταν έχεις την πραγματικότητα μπροστά σου και θέλεις να τη δεις είναι εύκολο να το πράξεις. Αν, όμως, δεν θέλεις, αρκεί να βάλεις το δάκτυλο σου και να την κρύψεις….

Το τελευταίο επιλέγουν κάποιοι με στόχο να δημιουργήσουν θέμα σχετικά με το έμβλημα της ομάδας. Βάζουν το δάκτυλο τους και δεν βλέπουν τίποτα, ή, στην καλύτερη περίπτωση, βλέπουν φαντάσματα ή αυτά που θέλουν να δουν.

Καμιά ουσιαστική παραποίηση ή αλλαγή δεν έγινε στο έμβλημα. Η μόνη αλλαγή είναι το σχήμα που το περιβάλλει, δηλαδή κάποιες γραμμές.

Γι’ αυτές τις μικρές και χωρίς ουσία αλλαγές σίγουρα θα μπορούσε να διαφωνήσει ο καθένας. Κανείς όμως δεν πιστεύαμε ότι θα παραποιούσε εν γνώσει του την πραγματικότητα και θα μιλούσε για "παραχάραξη" και "ασέβεια".







Δυστυχώς όμως κάποιοι σε μόνιμη βάση ότι και αν πράξει η διοίκηση του Παναιτωλικού "κάτι έχουν να πουν", διατηρώντας μια απίστευτη μιζέρια.

Το δυσάρεστο είναι ότι το θέμα δημιουργήθηκε μετά από ανάρτηση σε ιστολόγο οργανωμένων φιλάθλων του Παναιτωλικού, που βρήκε αμέσως συμμάχους τους δύο γνωστούς δημοσιογράφους (ξέρετε, αυτούς που μόνο αυτοί αγαπάνε τον Παναιτωλικό και βέβαια τα γνωρίζουν όλα καλύτερα απ’ όλους), καθώς και το γνωστό site που διατηρούν οι γνωστοί – άγνωστοι, χρησιμοποιώντας μάλιστα το έμβλημα καθώς και τη λέξη panaitolikos, χωρίς κανένα δικαίωμα δημιουργώντας σύγχυση (δεν είναι λίγες οι φορές που απόψεις των αγνώστων λίγων ιδιοκτητών τις "περνούν" στις ειδήσεις ως απόψεις των οργανωμένων).

Επειδή οι ίδιοι μας ζήτησαν να αλλάξουμε επικοινωνιακή πολιτική, όπως επίσης οι ίδιοι απαίτησαν να αποκτήσουμε "δεξιότητες" παλιών "παντοτινών" παραγόντων.

Επειδή οι ίδιοι θέλουν να κρατούν το θέμα στην επικαιρότητα "ενοχλώντας" δημοσιογράφους και φορείς (Ερασιτέχνη, Παλαίμαχους κ.λ.π.), τους ενημερώνουμε για την "ιστορία" του εμβλήματος του Παναιτωλικού.

Στο καταστατικό του Συλλόγου μας ρητά αναφέρεται ότι το έμβλημα του Παναιτωλικού είναι ο Τίτορμος. Για διάφορους λόγους ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί στις φανέλες της ομάδας (στην δεκαετία του ‘50 και του ‘60 βλέπαμε σαν έμβλημα στο στήθος το "Π", στις επόμενες δεκαετίες δεν υπήρχε τίποτα).

Η πρώτη προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί συστηματικά ο Τίτορμος και η φράση "Τίτορμος Αιτωλός ούτος άλλος Ηρακλής", όπως γνωρίζουμε, έγινε με πρωτοβουλία του τότε Γ.Γ. του Παναιτωλικού Βασίλη Αναστασόπουλου στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ανατέθηκε σε γλύπτη - ζωγράφο που φιλοτέχνησε το έμβλημα και στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε στις φανέλες, σε λάβαρα, έγγραφα κ.λ.π.

Το 1999 η τότε διοίκηση προχώρησε σε βελτιωτικές παρεμβάσεις αλλάζοντας μεταξύ άλλων την απεικόνιση του Τίτορμου, την κατεύθυνση που κοιτάζει και προσθέτοντας δάφνες περιμετρικά.













Η σημερινή διοίκηση με την ανάληψη των καθηκόντων της προσπάθησε να αναδείξει την ιστορία του Παναιτωλικού και του εμβλήματος με τον καλύτερο τρόπο (δεν είναι της ώρας να μιλήσουμε για μια σειρά από γνωστές ενέργειες –πρωτοβουλίες).

Ειδικότερα για το έμβλημα, τον Τίτορμο, δημοσίευσε πολλές φορές την ιστορία του με σκοπό να γίνει γνωστή σε όλους και μάλιστα για να διαβάζεται ευχάριστα (κυρίως από τα παιδιά) την απεικόνισε και σε μορφή κόμικς.

Το έμβλημα που βρήκαμε (μάλιστα μετά από αναζήτηση γιατί ως γνωστόν δεν παραλάβαμε κανένα αρχείο ούτε καν έγγραφα) το θεωρήσαμε "φτωχό" και "λίγο" για την ιστορία του Τίτορμου.

Αναζητήσαμε ιστορικές απεικονίσεις, όμως δεν υπάρχουν, οι μόνες απεικονίσεις που βρήκαμε ήταν ο Τίτορμος, ο οποίος, όπως παραπάνω αναφέρουμε, φιλοτεχνήθηκε παλαιότερα, καθώς και μια φωτογραφία του πρώτου Δ.Σ. όπου πίσω φαίνονταν μέρος του εμβλήματος.

Ο Τίτορμος που φιλοτέχνησε με εντολή της διοίκησης ο ζωγράφος Χρήστος Παπανίκος το 2005, άρεσε σε όλους και δεν υπήρξαν αντιδράσεις. Αυτή την απεικόνιση του Τίτορμου και με την ίδια φράση "Τίτορμος Αιτωλός ούτος άλλος Ηρακλής" χρησιμοποιήσαμε και χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα.









Η μόνη αλλαγή που κάναμε όπως και παραπάνω αναφέρουμε είναι το περίγραμμα του σήματος κάτι που συχνά γίνεται από πολλές ομάδες στην ιστορική τους πορεία με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της εικόνας του σήματος. Για παράδειγμα δέστε τις αλλαγές στο έμβλημα μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου Boca Junior.

Μετά τα παραπάνω απορούμε πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το θράσος να κάνουν λόγο για παραγραφή και παραποίηση της ιστορίας και να αυτοαναγορεύονται σε υπερασπιστές συμβόλων και αξιών. Αν επιμένουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους είναι δικαίωμα τους.

Δεν είχαμε και δεν έχουμε σκοπό να συμμετέχουμε στην καλλιέργεια της μιζέριας, αλλά το θράσος και η ασέβεια κάποιων που τολμούν να καλούν τους φιλάθλους να μην επισκέπτονται την μπουτίκ της ομάδας, δεν είναι τυχαίο. Δεν θα αφήσουμε πλέον χωρίς απάντηση τις ενέργειες όλων εκείνων των "μίζερων" που μόνο σκοπό έχουν να πλήξουν το κύρος του Παναιτωλικού.

Οι δικές μας ενέργειες έχουν σκοπό να καταφέρουμε να γεμίσουμε την πόλη με παιδιά –και όχι μόνο- που θα νοιώθουν περήφανα να φορούν τη φανέλα του Παναιτωλικού με τον Τίτορμο στο στήθος. Με τη συμπαράσταση πολλών βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.



Θεοδωρίδης: "Η προσπάθεια μας συνεχίζεται χωρίς να κοιτάμε πίσω".

H μεταγραφή του τον Αύγουστο στον Παναιτωλικό προκάλεσε αίσθηση και απασχόλησε τα Μέσα Ενημέρωσης. Ο Γιώργος Θεοδωρίδης σε δηλώσεις του από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησε τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την επιλογή. Αν και είχε αρκετές προτάσεις τελικά "ζύγισε" αυτή που είχε από ομάδα Β’ κατηγορίας της Γερμανίας και από τον Παναιτωλικό, καταλήγοντας στο Αγρίνιο.

" Έζησα τον τελευταίο χρόνο εκεί, αλλά όταν είδα τις προοπτικές που έχει ο Παναιτωλικός και γνώρισα τους ανθρώπους του, είπα αμέσως ναι" τονίζει και σήμερα, δείχνοντας απέραντη σιγουριά για την ορθότητα της απόφασής του. Έστω κι αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θεωρείται από πολλούς υποδεέστερο σε σχέση με τις αντίστοιχες κατηγορίες του Γερμανικού.

Ο ίδιος εκφράζει διαφορετική άποψη: " Στη Γερμανία το ποδόσφαιρο στη Β’ κατηγορία που έπαιξα πέρσι, έχει μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερο ρυθμό. Όμως στην Ελλάδα υπάρχει περισσότερο ταλέντο. Θα κάνεις την ντρίπλα, τη μακρινή πάσα. Παίζεται πιο θεαματικό ποδόσφαιρο και υπάρχει περισσότερη φαντασία".

Του επισημαίνουμε όμως και άλλους… αστάθμητους και εξωγενείς παράγοντες που οδηγούν σε απαξίωση τα πρωταθλήματα και το ίδιο το ποδόσφαιρο γενικότερα. " Γνωρίζω πως έχουν τα πράγματα, όμως δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα μιλήσω π.χ. για τη διαιτησία και πόσο μπορεί να διαμορφώσει καταστάσεις. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στο χώρο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Όταν υπάρχουν στο ποδόσφαιρό μας άνθρωποι όπως ο κος Παπουτσάκης, ο κος Ζαγοράκης (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε πριν την αποχώρησή του από την προεδρία του ΠΑΟΚ), ο κος Κωστούλας, σε κάνουν να ελπίζεις και να είσαι αισιόδοξος. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να προβάλλονται και να στηρίζονται για να έχουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο".

Τονίζει ότι του αρέσει ο τόπος και το περιβάλλον στο οποίο θα λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια. " Λίγες ομάδες συνδυάζουν οικονομική ευρωστία και συνέπεια, άρτιες εγκαταστάσεις, διαθέτντας ταυτόχρονα αξιόλογους ανθρώπους και πολύ κόσμο. Ο Παναιτωλικός τα έχει όλα αυτά. Είναι ομάδα με ιστορία και όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος έδωσε την ελπίδα που έλειπε και έκανε τον κόσμο να πιστέψει πάλι τις δυνατότητες και την προοπτική της ομάδας. Τα έργα που έκανε δεν τα είχε ο Άρης και ο ΠΑΟΚ όταν έπαιξα εκεί. Ούτε σήμερα τα έχουν. Από την πρώτη μέρα που τον συνάντησα κατάλαβα ότι πρόκειται για άνθρωπο τίμιο και αξιοπρεπή, στοιχεία σημαντικά για κάθε άνθρωπο".






















TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ