SERIE A

Επιτυχίες για Ίντερ - Ρόμα, πίκρα για Μίλαν

Επιτυχίες για Ίντερ - Ρόμα, πίκρα για Μίλαν
τότι

Ίντερ και Ρόμα πέτυχαν σπουδαίες εντός έδρας νίκες με Νάπολι και Φιορεντίνα, αντίστοιχα, σοκ για Ουντινέζε από Κιέβο (vds)

Στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" τα πάντα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, με τους "νερατζούρι" να αφήνουν πίσω την... σφαλιάρα από τον Παναθηναϊκό και να παίρνουν προβάδισμα δύο τερμάτων πριν το 25άλεπτο.
Συγκεκριμένα, το σκορ άνοιξε ο Ιβάν Ραμίρο Κόρντομπα στο 16' από πάσα του Σουλέι Μουντάρι, ο οποίος έγινε από δημιουργός, εκτελεστής στο 24' και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του από την ασίστ του Μαϊκόν και μάλιστα με ένα εκπληκτικό τακουνάκι, ενώ με τακουνάκι είχε τροφοδοτήσει τον Βραζιλιάνο Κρουζ πριν κάνει την ασίστ.

Οι "παρτενοπέι" μπήκαν ξανά στο ματς γρήγορα, καθώς μείωσαν με τον Εζεκίελ Λαβέτσι στο 36' έπειτα από την "μαγική" ασίστ του Μάριο Ζαλαγέτα με το τακουνάκι, όμως δεν κατόρθωσαν να κάνουν κάτι περισσότερο και έτσι η Ίντερ έμεινε στην κορυφή, διατηρώντας της διαφορά από τους διώκτες της.

Στο "Ολίμπικο" η Ρόμα λυτρώθηκε από τον Φραντσέσκο Τότι, με τον "καπιτάνο" να σκοράρει στο 59' από την μπαλιά του Ροδρίγκο Ταντέι και να χαρίζει νίκη-ανάσα στους "τζιαλορόσι".

Εφιάλτης για Μίλαν


Πολύ κακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μίλαν στο "Ρέντζο Μπαρμπέρα" και πάρασε ένα εφιαλτικό δεύτερο ημίχρονο. Ο εφιάλτης πάντως ξεκίνησε από το πρώτος μέρος, καθώς στο 26' οι "ροσονέρι" κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Αμέλια απέκρουσε την εκτέλεση του Ροναλντίνιο, ο οποίος είχε και δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 50' με το εξαιρετικό σουτ του Μίκολι έξω από την περιοχή, ενώ προήθηκαν με 3-0 χάρη στις κεφαλιές των Καβάνι στο 59' και Σιμπλίσιο στο 80'.

Οι "ροσονέρι" κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι στο 83', ο Ροναλντίνιο ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση και αυτήν την φορά νίκησε τον Αμέλια διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

"Σοκ" στο Ούντινε

Η Ουντινέζε πιστοποίησε και σήμερα την κακή αγωνιστική της κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ηττήθηκε μέσα στο "Φρίουλι" του Ούντινε από την Κιέβο με 0-1. Μάλιστα η ήττα... πόνεσε πολύ, καθώς ήρθε με το αυτογκόλ του Φελίπε στο 87'.

Ισόπαλος ο... ελληνικός εμφύλιος

Στον... ελληνικό εμφύλιο, Τζένοα και Μπολόνια αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, με τους Παπασταθόπουλο και Μόρα να είναι στις βασικές ενδεκάδες, ενώ τα τέρματα πέτυχαν αρχικά ο Σκούλι για τους γηπεδούχους στο 55' και ο Ντι Βάιο στο 63' για τους φιλοξενούμενους.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις η Αταλάντα επικράτησε της Λάτσιο στο "Ατζούρι Ντ'Ιτάλια" με 2-0, ενώ η Κάλιαρι "λύγισε" την Σαμπντόρια με 1-0 και σκόρερ τον Τζέντα, ενώ με το ίδιο σκορ και σκόρερ τον Μακαρόνε κέρδισε η Σιένα την Τορίνο

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Κατάνια - Λέτσε 1-1 (61' Παοιλούτσι / 69' Χαβιέ Καστίγιο)
Γιουβέντους - Ρετζίνα 4-0 (27' Καμορανέζι, 44' Αμάουρι, 62' Κιελίνι, 74' πεν. Ντελ Πιέρο)

Κυριακή
Αταλάντα - Λάτσιο 2-0 (54' Βαλντέζ, 68' Φλοκάρι)
Κάλιαρι - Σαμπντόρια 1-0 (48' Τζέντα)
Τζένοα - Μπολόνια 1-1 (55' Σκούλι / 63' Ντι Βάιο)
Ίντερ - Νάπολι 2-1 (16' Κόρντομπα, 24' Μουντάρι / 36' Λαβέτσι)
Ρόμα - Φιορεντίνα 1-0 (59' Τότι)
Σιένα - Τορίνο 1-0 (19' Μακαρόνε)
Ουντινέζε - Κιέβο 0-1 (87' Φελίπε)
Παλέρμο - Μίλαν 3-1 (50' Μίκολι, 59' Καβάνι, 80' Σιμπλίσιο / 83' πέν. Ροναλντίνιο)

Ίντερ - Νάπολι 2-1







Ρόμα - Φιορεντίνα 1-0



Παλέρμο - Μίλαν 3-1






































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ