ΑΕΚ

Επιζητώντας την... αυτοκτονία!

Επιζητώντας την... αυτοκτονία!
Νάτσο Σκόκο

Οι αγωνιστικές ανορθογραφίες και η επικίνδυνα αυξημένη τάση αυτοχειρίας της Ένωσης. Το SPORT 24 αναλύει...

Και μέσα σε όλο αυτό το περίεργο περιβάλλον εμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό ο πραγματικός Νάτσο Σκόκο! Αποφασιστικός, εκρηκτικός, ασταμάτητος. Με ένα επιπλέον κίνητρο να τον ωθεί καθώς ήταν εξ αρχής φανερό ότι το χθεσινό ματς είχε ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο μετά το τραγικό συμβάν που έπληξε την οικογένειά του. Αυτό το πάθος και την επιμονή που είχε χθες σε κάθε φάση ήταν στοιχεία που δεν είχε εμφανίσει στα προηγούμενα ματς προκαλώντας ένα εύλογο «γιατί».
Γιατί αυτός ο ποδοσφαιριστής με τις τεράστιες δυνατότητες παίζει για 3-4 ενώ μπορεί να φτάσει στο 8-9; Αυτό οφείλει πάνω από όλα να το απαντήσει ο ίδιος στον εαυτό του. Για να είναι εντάξει με το "εγώ" του αλλά πολύ περισσότερο απέναντι στην ομάδα, που τον αμείβει καλά για να είναι ο χθεσινός Σκόκο, όχι το "φάντασμα" των προηγούμενων πέντε αγώνων πρωταθλήματος στους οποίους έδωσε το παρών.

Οι τάσεις αυτοχειρίας

Στην αρχή ήταν απλώς υποψίες. Τώρα φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα το πρόβλημα της ΑΕΚ να διαχειριστεί σωστά την εξέλιξη ενός αγώνα, ακόμα κι όταν είναι εμφανώς καλύτερη. Διότι δεν θα μιλούσαμε τώρα για τα λάθη του Δαλούκα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αν το σκορ είχε γίνει 2-0 πριν το χέρι του Μέλμπεργκ και το πρώτο γκολ του Τοροσίδη. Ούτε θα προέκυπτε ισοπαλία στα Γιάνεννα αν πριν το δώρο του Άρτσε στο γκολ της ισοφάρισης, υπήρχε η στοιχειώδης ευστοχία στις 3-4 κλασικές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στην ΑΕΚ ώστε να "καθαρίσει" το ματς.

Το ίδιο συνέβη και χθες μόνο που αυτή τη φορά οι Κιτρινόμαυροι είχαν όλα τα κιλά της τύχης πάνω στο δικό τους ζύγι. Κατάφεραν να χάσουν ευκαιρίες μοναδικές για να κάνουν το 4-1 και στο τέλος βρέθηκαν εγκλωβισμένοι κάτω από τη μεσαία γραμμή προσπαθώντας με νύχια και δόντια να αποκρούσουν τις καταιγιστικές επιθέσεις του Πανθρακικού. Αυτή η μετάλλαξη σε διάρκεια εντός πεντάλεπτου δεν εξηγείται φυσιολογικά και ασφαλώς δεν αποτελεί απόδειξη υγιούς αγωνιστικής συμπεριφοράς.

Η συνέχεια της γκίνιας

Έτσι όπως πάει η κατάσταση, ο Μπλάνκο στο τέλος θα "τρελαθεί" με αυτό που συμβαίνει. Παραμένει μέσα στις φάσεις, "μυρίζει" συνέχεια το γκολ, αλλά η αποτελεσματικότητά του έχει κάνει φτερά! Δεν οφείλεται μόνο το γεγονός ότι δεν έχει δίπλα του ακόμα έναν καθαρόαιμο επιθετικό (εν προκειμένω τον Νέμεθ). Παίζει το ρόλο του και το μεγάλο άγχος που τον διακατέχει (κι είναι πλέον απόλυτα εμφανές) κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σε θέση για γκολ.

Δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να συνεχίσει να δουλεύει και να προσπαθεί. Είναι θέμα γκίνιας κι όχι ανικανότητας, θα ήταν τεράστια αδικία να του χρεώσει κανείς αδυναμία στο σκοράρισμα. Όχι σε έναν επιθετικό που προέρχεται από τρεις διαδοχικές σεζόν με +20 γκολ.

Οι διοικητικές εξελίξεις

Αφήσαμε για το τέλος τα τελευταία νέα από τις διοικητικές ζυμώσεις. Απλούστατα διότι τις βαρεθήκαμε όσο κι εσείς. Και πολύ περισσότερο γιατί στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι ουσιώδες να σταθούμε περισσότερο. Το ότι ο Νίκος Θανόπουλος θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να συναντήσει τον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά ώστε να αναλύσουν το πλάνο της επόμενης ημέρας είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από καιρό γι αυτό και δεν πρέπει να αποτελεί σημαντική είδηση. Το θέμα είναι να υπάρξει αποτέλεσμα από τη συνάντηση. Άμεσο, καίριο, ελπιδοφόρο διότι η ΑΕΚ τείνει να περιέλθει και πάλι σε μια απελπιστική οικονομική κατάσταση.

Ακούγεται πάλι ότι έχει βρεθεί αγοραστής. Αν δεν είχαμε όλοι πατήσει τις μπανανόφλουδες του καλοκαιριού με τους δήθεν Κροίσου, θα σκεφτόμασταν πιο αισιόδοξα στηριζόμενοι στην τιμιότητα του χιώτη επιχειρηματία. Όμως οι καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν απαιτούν να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ κι ενώ οι οφειλές τρέχουν και διαρκώς αυξάνονται. Ας κρατήσουμε λοιπόν μικρό καλάθι.

Χωρίς κόσμο στο Βικελίδης

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει δηλώσει από την αρχή της χρονιάς την διάθεσή της να πάρει εισιτήρια σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια και να φιλοξενήσεις όλους τους οπαδούς στο ΟΑΚΑ. Μέχρι στιγμής οι κιτρινόμαυροι φίλαθλοι έχουν βρεθεί στο πλευρό της ΑΕΚ σε όλες τις εξορμήσεις της αλλά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει στην Θεσσαλονίκη.

Η ΠΑΕ Άρης έχει επίσης την ίδια λογική όσον αφορά τις μετακινήσεις αλλά η αστυνομία της Αθήνα έχει διαφορετική άποψη από τις δύο ομάδες. Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ έχει αποφασίσει να μην επιστρέψει μετακινήσεις οπαδών από την Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, κάτι που βάζει «στοπ» στην μεταφορά των ΑΕΚτζήδων στην συμπρωτεύουσα.

Δήλωση του Λεονάρντο

Ο Λεονάρντο δέχθηκε παρατηρήσεις από έναν οπαδό μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανθρακικό και ο ίδιος με δήλωσή του την Δευτέρα θέλησε να ξεκαθαρίσει τα όσα έγιναν.

" Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό, που συνέβη κατά την αποχώρησή μου από το γήπεδο και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να δηλώσω ξεκάθαρα πως ποτέ δεν καταφέρθηκα με προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον φιλάθλων μας.

Τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα μου, κάτι που έχω αποδείξει στα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα".

Οι διαιτητές του αγώνα Μπάτε Μπορίσοφ-ΑΕΚ

Ο Zsolt Szabo θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης της Πέμπτης (22/10, 20:00) Μπάτε Μπορίσοφ – ΑΕΚ. Βοηθοί διαιτητές έχουν οριστεί οι Robert Kispal και Zsolt Varga. Πρόσθετοι βοηθοί διαιτητών θα είναι οι Sandor Szabo και Gergely Sulyok, ενώ τέταρτος διαιτητής έχει οριστεί ο Peter Solymosi. Και οι έξι διαιτητές προέρχονται από την Ουγγαρία.

Παρατηρητής της UEFA θα είναι ο Νορβηγός Odd Flattum, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Γερμανός Aron Schmidhuber.

Το πρόγραμμα του Μπάτε Μπορίσοφ-ΑΕΚ

Το πρωί της Τετάρτης (21/10, 10.00) αναχωρεί η αποστολή της ομάδας με απευθείας πτήση charter με προορισμό το Μινσκ, για τον αγώνα Μπάτε Μπορίσοφ-ΑΕΚ.

Ο προπονητής της ομάδας κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς και ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στις 18.30 στην αίθουσα Τύπου του Dinamo Stadion, ενώ στις 19.00 θα διεξαχθεί η προπόνηση της ομάδας. Οι εκπρόσωποι του Τύπου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μόνο τα πρώτα 15 λεπτά.

Η συνέντευξη Τύπου του κ.Βίκτορ Γκοντσαρένκο, θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης (11.00) στο Dinamo Stadion, ενώ η τελευταία προπόνηση της Μπάτε Μπορίσοφ έχει προγραμματιστεί για τις 16.30 στο προπονητικό κέντρο της ομάδας (Dudinka training camp).

Η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

O Σκόκο "MVP of the game"

O Νάτσο Σκόκο αναδείχθηκε «MVP of the game» της αναμέτρησης ΑΕΚ-Πανθρακικός, από τους εκπροσώπους του Τύπου, που εργάστηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής συγκέντρωσε 32 ψήφους, ενώ δεύτερος ήταν ο Χοσέ Ρόκα με 4. Από δύο ψήφους πήραν οι Καφές και Σάχα και από μία οι Μαϊστόροβιτς και Ρομπέρ.























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ