ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έρχεται και σηκώνει τα μανίκια ο Κόκκαλης

Έρχεται και σηκώνει τα μανίκια ο Κόκκαλης
Κόκκαλης ©NEWSPORTS PHOTO AGENCY / / ALEXANDROS MAROPOULOS

Ο Κόκκαλης επιστρέφει, ο νταμπλούχος ανακοινώνει Κετσπάγια και φουλάρει για αμυντικό και επιθετικό

Ο Σωκράτης Κόκκαλης επιστρέφει από την Ασία και μία σειρά από υποθέσεις στον Ολυμπιακό θα μπουν στην τελική τους ευθεία. Πρώτο μέλημα του προέδρου της ΠΑΕ είναι η ανακοίνωση της προφορικής συμφωνίας με τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο διάδοχος του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία της πειραϊκής ομάδας.
Ο Γεωργιανός προπονητής θα βρίσκεται μέσα στο επόμενο τριήμερο στην Ελλάδα προκειμένου να συναντηθεί με τον Σωκράτη Κόκκαλη και οι δύο πλευρές να επισημοποιήσουν τη συνεργασία τους, η οποία θα αφορά, πιθανότατα, κλειστό διετές συμβόλαιο. Η δεύτερη και τελική συνάντηση ανάμεσα σε Κόκκαλη και Κετσπάγια αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα (25/5), όταν και ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ. Με τα έως τώρα δεδομένα, οι πιθανότητες να αλλάξει το σκηνικό και να προκύψει άλλο όνομα υποψήφιου προπονητή είναι ελάχιστες.

Δυσκολίες, αλλά αισιοδοξία για Μπομπό

Από εκεί και πέρα, ο Σωκράτης Κόκκαλης γνωρίζει πως η πρόσληψη Κετσπάγια δεν συγκινεί τους φιλάθλους του Ολυμπιακού (κάθε άλλο), για αυτό και επιθυμεί να συνδυαστεί η συγκεκριμένη είδηση με την απόκτηση ενός ή δύο παικτών μέχρι το τέλος του μήνα. Είναι γνωστό πως ο νταμπλούχος Ελλάδας έχει ρίξει το βάρος στη μεταγραφή ενός κεντρικού αμυντικού αξίας και ενός επιθετικού που θα κάνει τη διαφορά. Αυτές είναι οι δύο προτεραιότητες.

Η κατάσταση με τον Μπομπό δείχνει να περιπλέκεται ημέρα με την ημέρα και η περίπτωση απόκτησης του Βραζιλιάνου επιθετικού της Μπεσίκτας δυσκολεύει. Ο τουρκικός σύλλογος δεν πρόκειται να αφήσει εύκολα το "βαρύ πυροβολικό" του και ο Ολυμπιακός πρέπει να "ματώσει" οικονομικά για να αποκτήσει τον παίκτη. Πάντως, οι ερυθρόλευκοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη μεγάλη μεταγραφή, έστω κι αν χρειαστεί να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαν υπολογίσει εξ αρχής. Πάντως, μέχρι τις 31 Μαΐου, όταν και τελειώνει το πρωτάθλημα Τουρκίας, στο οποίο η Μπεσίκτας προπορεύεται, δεν πρόκειται να υπάρξει τελεσίδικη εξέλιξη.

Όσο για τον διάδοχο του Παρασκευά Άντζα, Εντμίλσον και Λούκας Νιλ εξακολουθούν να απασχολούν την πειραϊκή ομάδα, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι νεότερο σχετικά με τις δύο υποθέσεις. Για τον Βραζιλιάνο άσο της Παλμέιρας, πάντως, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι δεν "καίγεται", ενώ ο Αυστραλός αμυντικός της Γουέστ Χαμ βρίσκεται στη λίστα, αλλά αναζητείται κάτι καλύτερο.

Ξεκαθαρίζει για Ματ και Λέτο

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και οι υποθέσεις των Ματ Ντάρμπισιρ και Σεμπαστιάν Λέτο. Και οι δύο παίκτες θέλουν να συνεχίσουν στον Ολυμπιακό, που, επίσης, επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας του τόσο με τον Άγγλο επιθετικό όσο και με τον Αργεντινό αριστερό μέσο.

Ο πειραϊκός σύλλογος προτίθεται να αγοράσει τον Ντάρμπισιρ και να ανανεώσει το δανεισμό του Λέτο από τη Λίβερπουλ, με την προοπτική αγοράς, όμως, αυτή τη φορά, για το καλοκαίρι του 2010. Στην περίπτωση του Άγγλου γκολτζή, ο προπονητής της Μπλάκμπερν, Σαμ Άλαρνταϊς, δήλωσε πως όλα θα εξαρτηθούν από την προσφορά που θα καταθέσει ο Ολυμπιακός.

Η ερυθρόλευκη διοίκηση ποντάρει στην σφοδρή επιθυμία του Ντάρμπισιρ να παραμείνει στον νταμπλούχο Ελλάδας. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του θέματος θα παίξει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, που θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, πιέζοντας την αγγλική ομάδα, η οποία έχει στην κατοχή της τα δικαιώματά του.
















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ