ΑΡΗΣ

Έργο Κούπερ με ταυτότητα και αλλαγή σελίδας

Έργο Κούπερ με ταυτότητα και αλλαγή σελίδας
Κουπερ-Άρης NEWSPORTS

Το SPORT 24 αναλύει τα ψυχολογικά οφέλη για Κούπερ και παίκτες μετά τη νίκη επί του ΟΣΦΠ

Κι αν ο Αργεντινός Κούπερ κέρδισε τον Βραζιλιάνο Ζίκο στην σκακιέρα των δύο τεχνικών στην διάρκεια των 95΄που διήρκεσε το χθεσινό ντέρμπι στο «καυτό» «Κλεάνθης Βικελίδης» από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι χιλιάδες φίλαθλοι του Άρη εκείνο που είχε σημασία μετά το τελευταίο σφύριγμα δεν ήταν άλλο από την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης. Ακόμα και ο ίδιος ο Κούπερ σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε στην διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου για την επικράτησή του επί του Ζίκο λόγω της κόντρας των δύο κρατών δεν θέλησε καν να ασχοληθεί.
Πολύ απλά γιατί ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη έχει την εμπειρία να κρατήσει μια τέτοια ικανοποίηση για τον εαυτό του και σε καμία περίπτωση να την εξωτερικεύσει. Εξάλλου εκείνο που ήθελε να συμβεί είχε συμβεί και από πολλές απόψεις. Πρώτα από όλα είχε έρθει η νίκη επί του Ολυμπιακού που τόσο ήθελαν όλοι αλλά και ο ίδιος ο Κούπερ είχε τον δικό του επιπλέον λόγο για τον λόγο ότι ήταν η πρώτη του επί της παρουσίας του στην άκρη του πάγκου του Άρη.

Μια νίκη την οποία φρόντισε να χαρακτηρίσει ως έναν μεγάλο θρίαμβο στις δηλώσεις του στην Συνέντευξη Τύπου και να μπορέσει τη φορά αυτή μαζί με όλη την υπόλοιπη ομάδα ότι δεν είχε μπορέσει στις προηγούμενες δύο φορές που έκατσε στην άκρη του πάγκου του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στα παιχνίδια με αντίπαλο τον Πανιώνιο (1-1) και τον Αστέρα Τρίπολης (0-1) αφού σε εκείνο με την Καβάλα το είχε παρακολουθήσει από την σουίτα. Να την αφιερώσει στους φιλάθλους της ομάδας τους οποίους χαρακτήρισε καλύτερους και από εκείνους της πατρίδας του της Αργεντινής σε ένα δείγμα του πως έζησε με την σειρά του την ατμόσφαιρα που επικρατούσε.

Αδικήθηκε από διαιτησία αλλά και τον εαυτό του

Επίσης στην διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου την περασμένη Τρίτη (15/12) για την παρουσίασή του από την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης με αφορμή την επέκταση του συμβολαίου μέχρι το 2011 είχε κάνει λόγο ότι μια νίκη επί του Ολυμπιακού θα μπορούσε να συνδυαστεί και με μια αλλαγή σελίδας για την ομάδα του. Μία νίκη που ήρθε και είναι σίγουρο ότι και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Θεσσαλονίκης με την εμφάνιση που πραγματοποιούσαν γυρνούσαν μόνοι τους την σελίδα θέλοντας και οι ίδιοι να αφήσουν μια και καλοί πίσω τους την εικόνα που είχαν παρουσιάσει μέχρι σήμερα από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Μια εικόνα που αποτελούσε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία έργο Κούπερ αφού ισοδυναμούσε με την αγωνιστική ταυτότητα που επιθυμεί να έχει το σύνολό του και αρχίζει να αποκτάει στην διάρκεια του δεύτερου μήνα της παρουσίας του στην άκρη του πάγκου. Ωστόσο και όπως παραδέχθηκε ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη πλέον υπάρχει και ο προβληματισμός από πλευράς του για την διατήρηση της συγκεκριμένης ταυτότητας που θα πρέπει να γίνει συνήθεια ανεξαρτήτου αντιπάλου.

Ο Άρης λοιπόν που στο φινάλε του Α' γύρου του πρωταθλήματος της Super League μπορεί να έχει τα δικά του απόλυτα δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία για πέναλτι που δεν του δόθηκαν υπέρ του σε αρκετά παιχνίδια με αποτέλεσμα να μην έχει την στιγμή αυτή περισσότερους βαθμούς ωστόσο δεν ήταν και λίγες οι φορές που οι ποδοσφαιριστές του αδίκησαν τους εαυτούς τους. Όπως εξάλλου παραδέχθηκε μετά τη λήξη του χθεσινού ντέρμπι μέσα στις αλήθειες που είπε ο Μιχάλης Σηφάκης. Παρόλα αυτά στο αντίο του 2009 πέτυχε να βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ αλλά και διεκδίκησης του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος. Των δύο δηλαδή βασικών στόχων που είχαν οριοθετηθεί το περασμένο καλοκαίρι.

Mπορεί και χωρίς τον Αμπρέου

Ακόμα και εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου ο Άρης του Κούπερ πλέον απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και με το παραπάνω καλά και χωρίς τον Σεμπάστιαν Αμπρέου. Τον διεθνή Ουρουγουανό επιθετικό που το περασμένο καλοκαίρι ήρθε μέσα σε αποθέωση από χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ωστόσο από μόνος του και μετά την έλευση του Αργεντινού τεχνικού έθεσε εαυτό εκτός ομάδας τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μάλιστα κι ενώ η ανακοίνωση περί της λύσης του συμβολαίου του να είναι θέμα ωρών ή ημερών ο «Loco» δεν αποκλείεται να βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του αν και η σκέψη του ήταν εδώ και πολύ καιρό εκεί.

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι από την στιγμή που ο Αμπρέου όχι απλώς θα πρέπει αλλά θεωρείται παρελθόν και απομένει μόνο το τυπικό μέρος για την ΠΑΕ Άρης στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η απόκτηση ενός άλλου επιθετικού. Από χθες όμως ο Άρης στην διάρκεια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε την πρώτη του μεταγραφή αν και εσωτερική. Αυτή του Σάκη Πρίττα στον οποίο στάθηκε στις δηλώσεις του και ο Κούπερ αλλά και σκόρερ Χαβιέρ Κάμπορα που του αφιέρωσε το γκολ της νίκης. Από εκεί και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αναζητούνε έναν αριστερό εξτρέμ, αποτελεί ερωτηματικό το μέλλον του Αργεντινού Λεάντρο Γκρασιάν ενώ από το τι μέλλει γενέσθαι με εκείνο του Βαλεντίν Ρομπέρζ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κίνηση απόκτησης και ενός κεντρικού αμυντικού.

Στα ύψη η ψυχολογία του κόσμου

Τέλος κι όσον αφορά τους φιλάθλους του Άρη; Η χθεσινή επικράτηση επί του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε παρά να τινάξει στα ύψη και την δική τους ψυχολογία. Αυτό φάνηκε τόσο από την κατάσταση που επικρατούσε στις κερκίδες ειδικότερα από το γκολ του Κάμπορα και μετά και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παμπορίδη όσο και μετά από εκείνο όπου παρά το κρύο δεν δίστασαν να μείνουνε για περίπου μία ώρα και να συνεχίσουνε να τραγουδάνε.

Μάλιστα σε αντίθεση με προηγούμενες φορές αλλά και μια εβδομάδα πριν μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης το πούλμαν της αποστολής έφυγε μέσα αποθέωση και ζεστό χειροκρότημα. Ο Κούπερ δε στο πρόσωπο του υπήρχε ένα φαρδύ πλατύ ζωγραφισμένο χαμόγελο δείγμα της προσωπικής του ικανοποίησης για την εικόνα που έβλεπε αλλά και το αποτέλεσμα που είχε προηγηθεί παίρνοντας ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για την συνέχεια.






















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ