STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης-Ηρακλής 2-1

Εργοτέλης-Ηρακλής 2-1
Εργοτελης πανηγυρικο

Ο Εργοτέλης νίκησε 2-1 τον Ηρακλή για την 7η αγωνιστική της Super League

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 42' με τον Ρίβας και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 49' με τον Κακλαμάνο.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Τάσιτς, Χίμπλινγκερ, Ζαπρόπουλος, Χατζί, Σταυρακάκης (68' Μπουέλε), Νατσέφσκι (75' Σκουλούδης), Zούνιορ, Μελισσάς, Κοιλιάρας, Κακλαμάνος (81' Κεφαλούκος).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Κατεργιαννάκης, Δρούγας, Σνάουτσερ, Κατσαμπής, Παπαστεργιαννός, Πουρσανίδης (84' Λαβάλ), Διαμαντίδης (75' Μαυρογενίδης), Ρίβας, Γεωργιάδης, Επαλέ, Ερέρα (79' Παπαποστόλου).

Διαιτητής: Σκουφίτσας (Αθήνας)
Κίτρινες: Zούνιορ, Μελισσάς, Σκουλούδης, Ζαπρόπουλος (Εργοτέλης) - Κατσαμπής (Ηρακλής)
td> Με μια ματιά
Στην αρχή το παιχνίδι δεν ήταν καλό και μέχρι το 20ο λεπτό οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε μονομαχίες στην μεσαία γραμμή και σε λάθη επί λαθών. Στη συνέχεια, όμως, ο Ηρακλής ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και από ένα σημείο και μετά κυριάρχησε μέσα στο γήπεδο.

Μάλιστα, αν ο Επαλέ είχε σε τρεις περιπτώσεις (22', 23', 30') πιο σωστή τελική προσπάθεια, αλλά και ο Γεωργιάδης σε μία (34'), τότε το γκολ θα είχε έρθει νωρίτερα για τους φιλοξενούμενους. Τελικά, λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου (42') και ύστερα από πάσα του Επαλέ και εξαιρετική προσποίηση του Ερέρα, ο Ρίβας βρέθηκε απέναντι στον Πόσα και σημάδεψε σωστά, για να δώσει στον "Γηραιό" το προβάδισμα που δικαιούταν.

Το ευτύχημα για τον Εργοτέλη ήταν ότι ισοφάρισε, σχεδόν με την έναρξη του β' ημιχρόνου, όταν στο 49' και σε σέντρα του Χατζί, ο Κακλαμάνος "κρέμασε" με κεφαλιά τον Κατεργιαννάκη. Η μπάλα άρχισε να ανεβοκατεβαίνει από τη μία περιοχή στην άλλη και οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή του σκορ στο 70', όμως ο Κατεργιαννάκης εξουδετέρωσε αρχικά το μακρινό σουτ του Χατζί και αμέσως μετά το σουτ του Κοιλιάρα.

Στο 74' ήταν η σειρά του Πόσα να αποκρούσει το σουτ του Επαλέ, ενώ στο 82' ο Παπαποστόλου σούταρε από καλή θέση ψηλά άουτ. Τελικά, στο 87' ο Χατζί με ένα φάουλ "κεραυνό", που το εκτέλεσε λίγο κάτω από τη σέντρα, άφησε "άγαλμα" τον Κατεργιαννάκη και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του απέναντι στον Ηρακλή, που ακόμη δεν έχει "γευτεί" την χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα.
td> Συνέντευξη Τύπου
Καραγεωργίου: "Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου που κερδίσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο και καταφέραμε να ανατρέψουμε και πάλι το σκορ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι μας επηρέασε η διακοπή. Το δεύτερο για μας ήταν πολύ καλύτερο ενώ σίγουρα είχαμε και την τύχη με το μέρος μας αφού πετύχαμε ένα γκολ που δεν βλέπεις συχνά στα γήπεδα. Ο Χατζί όμως έχει καλό αριστερό πόδι και καλά έκανε και σούταρε".

Κωφίδης: "Από την αρχή φαινόταν ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και είχαμε όλες τις προϋποθέσεις να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πετύχουμε γκολ. Σε μια από τις φάσεις που δημιουργήσαμε καταφέραμε να προηγηθούμε και από εκεί και πέρα το ματς φάνταζε εύκολο για μας με βάση την εικόνα του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά δεχτήκαμε ένα γκολ στην επανάληψη χωρίς να έχουμε πίεση από τον αντίπαλό μας. Ήταν ένα πολύ εύκολο γκολ. Μετά από αυτό χάσαμε την ηρεμία και αυτοσυγκέντρωσή μας. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στον αντίπαλο μας να παίξει και κατορθώσαμε να χάσουμε το παιχνίδι. Το πρόβλημά μας ήταν αφότου δεχτήκαμε το γκολ όπου χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και αυτό θα πρέπει να δούμε".

Σκουλούδης: "Πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς που θα μας βοηθήσουν πολύ στην συνέχεια του πρωταθλήματος και εύχομαι στον Ηρακλή καλή συνέχεια".

Μαυρογενίδης: "Ήταν για μας ένα καθοριστικό παιχνίδι. Αν ήμασταν πιο προσεχτικοί στην τελική προσπάθεια θα το είχαμε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο. Μετά την ισοφάριση όμως ο Εργοτέλης πίστεψε στο ματς. Εμείς παρόλα αυτά είχαμε δυο ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Χάσαμε όμως και πάλι από ένα γκολ που σπάνια μπαίνει κι αν δείτε τα παιχνίδια του Ηρακλή συμβαίνει συνέχεια αυτό. Σίγουρα δείξαμε καλύτερη εικόνα κερδίσαμε τις εντυπώσεις αλλά δεν μας φθάνει. Η ομάδα δημιούργησε μεγάλες απαιτήσεις από την περσινή της πορεία. Eίχαμε μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα αλλά δυστυχως για μας και τα απίθανα γκολ μπαίνουν".
td> Όλα τα λεφτά...
Το γκολ του Χατζί που ενήργησε πολύ έξυπνα και αιφνιδίασε τον Κατεργιαννάκη.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τους λιγοστούς θεατές που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο...
td> To Live του αγώνα...
90+5' Λήξη αγώνα.

90+3' Κίτρινη κάρτα στον Ζαπρόπουλο.

90' Πέντε λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

87' Γκολ...2-1!!! Ο Χατζί εκτέλεσε φάουλ απο μακρινή απόσταση, ο Κατεργιαννάκης αιφνιδιάστηκε και είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

87' Κίτρινη κάρτα στον Κατσαμπή.

85' Κίτρινη κάρτα στον Σκουλούδη.

84' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Λαουάλ στην θέση του Πουρσανίδη.

83' Ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ο Παπαποστόλου έκανε την ατομική προσπάθεια και μπήκε στην περιοχή απο τα δεξιά, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω απο την εστία του Πόσα.

82' Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Κεφαλούκος στην θέση του Κακλαμάνου.

79' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Παπαποστόλου στην θέση του Ερέρα.

75' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Μαυρογενίδης στην θέση του Διαμαντίδη .

75' Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Σκουλούδης στην θέση του Νατσέφσκι.

71' Διπλή ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Χατζί επιχείρησε το μακρινό σουτ, ο Κατεργιαννάκης απομάκρυνε, με τον Κοιλιάρα να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να επιχειρεί δεύτερο σουτ, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του "Γηραιού" ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

70' Ο Χατζί εκτέλεσε φάουλ, ο Κατεργιαννάκης έκανε λανθασμένη έξοδο, όμως η κεφαλιά του Μελλισσά δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ.

68' Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Μπουέλε στην θέση του Σταυρακάκη.

65' Ο Ρίβας βρήκε χώρο λίγο έξω απο την περιοχή και επιχείρησε το σουτ, όμως ο Πόσα ήταν σ' ετοιμότητα και απομάκρυνε με γροθιές.

61' Ο Ρίβας βρέθηκε χωρίς προσωπικό αντίπαλο απο τ' αριστερά και επιχείρησε το σουτ έξω απο την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε έξω απο την εστία του Πόσα.

57' Κίτρινη κάρτα στον Μελισσά.

49' Γκολ...1-1!!! Ο Χατζί έκανε την σέντρα απο τ' αριστερά και ο Κακλαμάνος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, νίκησε τον Κατεργιαννάκη και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

46' Έναρξη β' ημιχρόνου.

45+2' Λήξη α' ημιχρόνου.

45' Δυο λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

43' Ο Νατσέφσκι βρήκε χώρο για το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κατεργιαννάκη.

42' Γκολ...0-1!!! Ο Γεωργιάδης βρήκε χώρο απο τα δεξιά και έδωσε πάσα στον Επαλέ στο ύψος της περιοχής που τροφοδότησε τον Ερέρα, όμως εκείνος έκανε πολύ ωραία προσποίηση και άφησε για τον επερχόμενο, Ρίβας, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

38' Ο Κοιλιάρας τροφοδότησε τον Νατσέφσκι στ' αριστερά, όμως το σουτ του επιθετικού του Εργοτέλη πέρασε λίγο έξω απο την εστία του Κατεργιαννάκη.

36' Πρώτη ευκαιρία για τον Εργοτέλη, ο Χατζί εκτέλεσε φάουλ απο τα δεξιά, όμως ο Κατεργιαννάκης ήταν σ' ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

34' Καταπληκτική πάσα του Επαλέ στον Γεωργιάδη που μπήκε στην περιοχή απο τα πλάγια και επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω απο την εστία του Πόσα.

33' Κίτρινη κάρτα στον Ζούνιορ.

30' Ο Ηρακλής έχει ανεβάσει ρυθμό και απειλεί πάλι την εστία του Εργοτέλη, ο Επαλέ απέφυγε πολύ ωραία τους Χάτζι και Χίμπλινγκερ, όμως στο σουτ που επιχείρησε απο το ύψος της μικρής περιοχής, ο Πόσα απομάκρυνε την μπάλα.

23' Νέα ευκαιρία για τον Ηρακλή, ο Ριβας έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Επαλέ, όμως και πάλι το σουτ του μέσου του "Γηραιού" κατέληξε άουτ.

22' Πρώτη ευκαιρία στον αγώνα, με τον Επαλέ να εκμεταλλεύεται το μπέρδεμα του Χίμπλινγκερ με τον Πόσα και να παίρνει την μπάλα, όμως το σουτ του Καμερουνέζου απο πλάγια θέση πέρασε άουτ.

21' Ο Μελισσάς έκανε την κάθετη πάσα για τον Κακλαμάνο, όμως ο επιθετικός του Εργοτέλη καθυστέρησε και ο Κατεργιαννάκης μπλόκαρε.

16' Ο Ζούνιορ επιχείρησε το σουτ απο μακρινή απόσταση, η μπάλα όμως πέρασε πολύ μακριά απο την εστία του Κατεργιαννάκη.

14' Ο Ρίβας έκανε την σέντρα απο τ' αριστερά, όμως ο Χατζί παραχώρησε κόρνερ πριν γίνουν επικίνδυνα τα πράγματα για τους Κρητικούς.

10' Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν τα "πατήματα" τους στον αγωνιστικό χώρο.

01' Έναρξη αγώνα.

Συνθέσεις
Εργοτέλης:
Πόσα, Σταυρακάκης, Χίμπλινγκερ, Ζαπρόπουλος, Χατζί, Κοιλιάρας, Μελισσάς, Τάσιτς, Ζούνιορ, Νατσέφσκι, Κακλαμάνος.

Ηρακλής: Κατεργιαννάκης, Δρούγας, Παπαστεργιανός, Κατσαμπής, Σνάουτσερ, Ρίβας, Πουρσανίδης, Διαμαντίδης, Γεωργιάδης, Ερέρα, Επαλέ.


























































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ