ΚΑΒΑΛΑ

Εργοτέλης-Καβάλα 1-0

Εργοτέλης-Καβάλα 1-0
βερπακόφσκις πανηγυρικό

Ένα γκολ του Βερπακόφσκις στο 24' ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Εργοτέλη κόντρα στην Καβάλα

Σ' ένα φτωχό από θέαμα και ευκαιρίες παιχνίδι, μ' ένα τραγικό δεύτερο ημίχρονο χωρίς καμία αξιόλογη φάση, ο Εργοτέλης πήρε αυτό που ήθελε και συνεχίζει την πορεία του προς τις πρώτες θέσεις.
Στο πρώτο μέρος, η Καβάλα ήταν λίγο καλύτερη, όμως ένα γκολ του Βερπακόφσκις από το πουθενά άλλαξε τα δεδομένα. Στην επανάληψη, οι Κρητικοί ροκάνισαν τον χρόνο, νανούρισαν τους Καβαλιώτες και το παιχνίδι τελείωσε δίχως να το καταλάβουμε και με τον Εργοτέλη να παίρνει μια σπουδαία νίκη.

Μ' αυτό το τρίποντο οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου έφτασαν τους 21 βαθμούς και προσπέρασαν τον Άρη, ανεβαίνοντας στην τετράδα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου):Αθανασίου, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Βερπακόφσκις (Ογκουνσότο 92'), Τσεσνάουσκις, Ρομάνο (Χίμπλινγκερ 90'), Λέαλ (Μπούντιμιρ 73').

Καβάλα (Βαγγέλης Γούτης): Ιτάνζ, Ψωμάς, Φερέιρα, Πευκάκης, Οικονόμου, Ντομπρασίνοβιτς (Λάκης 76'), Ντικρόκ, Γιάννου, Μεντί (Ιωάννου 65'), Ορούμα (Πόποβιτς 22'), Ονουάτσι.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Ρομάνο, Τσεσνάουσκις / Φερέιρα, Πόποβιτς, Ντικρόκ, Ντομπρασίνοβιτς
Με μια ματιά
Εργοτέλης και Καβάλα έχουν αποκτήσει άξια την φήμη των ομάδων που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο στην Superleague, όμως στα πρώτα λεπτά της μεταξύ τους αναμέτρησης δεν είδαμε κάτι τέτοιο... Χρειάστηκε μάλιστα να περάσουν αρκετά λεπτά για να δούμε τον ρυθμό να ανεβαίνει και ένα καλό θέαμα.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως η πρώτη καλή φάση (10') δεν προήλθε από οργανωμένη επίθεση αλλά από στημένη φάση. Δράστης ήταν ο Ντουκρόκ που εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα (11') ο Λεάλ απάντησε, όμως η λόμπα του είχε την ίδια κατάληξη με το φάουλ του Ντουκρόκ... πέρασε άουτ. Στην συνέχεια, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν όμως ούτε το σουτ του Ντομπρασίνοβιτς (19'), ούτε αυτό του Κορδονούρη μπορούν να χαρακτηριστούν ως ευκαιρίες.

Όταν ο Μάρις έχει κέφια (1-0)

Και ενώ όλα έδειχναν πως γκολ δύσκολα θα βλέπαμε, ο Βερπακόφσκις με το... φονικό του ένστικτο μας διέψευσε και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 24ο λεπτό. Όλα ξεκίνησαν από εξαιρετική σέντρα του Λεάλ από τα αριστερά που εκμεταλλεύτηκε ο Λετονός άσος του Εργοτέλη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ.

Οι Καβαλιώτες δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, χάνοντας μάλιστα μια σημαντική ευκαιρία στο 25'. Ο Οικονόμου έκανε γέμισμα στην μεγάλη περιοχή, η μπάλα πήρε περιέργη τροχία και ο Αθανασίου κυριολεκτικά στο παρά ένα την έδιωξε σε κόρνερ.

Με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο πρωταγωνιστή απείλησε η Καβάλα και στο 33' όμως η κατάληξη όμοια, με τον πορτιέρο του Εργοτέλη να διώχνει και πάλι.

Η Καβάλα είχε πάρει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, κυνήγησε την ισοφάριση προκειμένου να μην είναι πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά και έτσι το 1-0 υπέρ των Κρητικών έμεινε.

Κρητικό... νανούρισμα

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με τον Εργοτέλη να μπαίνει πιο ώριμος και να ισορροπεί το παιχνίδι. Οι Κρητικοί ροκάνισαν τον χρόνο με σκοπό να κρατήσουν μέχρι το τέλος το 1-0 και την πολυπόθητη νίκη.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ανίκανοι να αντιδράσουν, έπεσαν στην παγίδα του Εργοτέλη και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση σε διάστημα 45 λεπτών.

Το θέαμα ήταν κακό, ο ρυθμός έπεσε και ο χρόνος περνούσε δίχως φάσεις κάτι που ευνόησε τον Εργοτέλη που κράτησε το 1-0 δίχως να ιδρώσει και να απειληθεί ιδιαίτερα.
Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Καραγεωργίου (προπονητής Εργοτέλη): "Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές. Είχαμε ένα δύσκολο, αμφίρροπο παιχνίδι κόντρα σε μια δυνατή ομάδα όπως είναι η Καβάλα. Ο αντίπαλος έδειξε ότι είναι πολύ ικανός και με την προσθήκη κάποιων παικτών που είναι τραυματίες είναι ακόμα καλύτερος.

Σήμερα οι ποδοσφαιριστές μας κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια και πήραμε μια δίκαιη νίκη. Θέλαμε στα τρία τελευταία παιχνίδια που δώσαμε να έχουμε το απόλυτο, ωστόσο αυτό ήταν κάτι πολύ δύσκολο.

Μετά και την σημερινή νίκη ανεβήκαμε στον βαθμολογικό πίνακα και πλέον κοιτάζουμε την συνέχεια του πρωταθλήματος. Το Σάββατο έχουμε ένα ακόμη πολύ δύσκολο παιχνίδι στα Γιάννενα όπου πιστεύω ότι θα είναι πιο έτοιμοι οι Ορφανός και Χίμπλινγκερ. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Καβάλα".



Όλα τα λεφτά...
Το πανέμορφο γκολ του Μάρις Βερπακόφσκις, δείγμα της μεγάλης κλάσης του στο σκοράρισμα. Ο Λετονός πετάχτηκε από το πουθενά και με κεφαλιά έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα... σκόραρε! Ένας από τους σπουδαίους παίκτες που χαιρόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το θέαμα που μας προσέφεραν οι δύο ομάδες, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Καμία αξιολόγη ευκαιρία σ' ένα ολόκληρο μέρος. Αυτό τα λέει όλα...
Video με τα γκολ της αναμέτρησης

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Νέα Καβάλα
(Βαγγέλης Γούτης): Ιτάνζ, Πευκάκης, Ψωμάς, Ντουγκλάο, Οικονόμου, Ντομπρασίνοβιτς, Μεντί, Ντικρόκ, Ονουάτσι, Ορούμα, Γιάννου
Η 11άδα των γηπεδούχων Εργοτέλης
(Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Κορδουνούρης Σασιασβίλι, Γελαδάρης, Ρουμπάκης, Τζούνιορ, Μπέτο, Βερπακόφσκις, Τσεσνάουσκις, Ρομάνο, Λεάλ
1' Έναρξη αγώνα
10' Φάουλ Νέα Καβάλα Ντουκρόκ
Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ντικρόκ, η μπάλα πέρασε δίπλα αό το δεξί δοκάρι του Αθανασίου
11' Ευκαιρία Εργοτέλης Λεάλ
Ο Λεάλ με λόμπα προσπάθησε από πλάγια θέση να κρεμάσει τον Ιτάνζ, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από το ορζόντιο δοκάρι
16' Κεφαλιά Νέα Καβάλα Ονουάτσι
Κεφαλιά του Ονουάτσι από το ύψος του πέναλτι, καμία ανησυχία για τον Αθανασίου
19' Σουτ Νέα Καβάλα Ντομπρασίνοβιτς
Ωραία ενέργεια του Ονουάτσι από τα αριστερά, χλιαρό πλασέ του Ντομπρασίνοβιτς περίπου από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Αθανασίου
20' Σουτ Εργοτέλης Κορδονούρης
Σουτ του Κορδονούρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ
22' Αλλαγή παίκτη Νέα Καβάλα
Αναγκαστική αλλαγή για την Καβάλα. Ο Πόποβιτς στη θέση του Ορούμα
24' Γκολ Εργοτέλης Βερπακόφσκις
Ο Εργοτέλης ανοίγει το σκορ! Φαρμακερή σέντρα του Λεάλ από τα αριστερά, ο Βερπακόφσκις στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ιτάνζ
25' Σουτ Νέα Καβάλα Οικονόμου
Ο Οικονόμου γέμισε προς την περιοχή, η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα ωστόσο ο Αθανασίου με το αριστερό του χέρι την έστειλε κόρνερ
32' Κίτρινη κάρτα Νέα Καβάλα Ντουγκλάο
32' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Ρομάνο
33' Σουτ Νέα Καβάλα Οικονόμου
Ακόμα μία σέντρα σουτ του Οικονόμου από τα αριστερά, ο Αθανασίου και πάλι απομάκρυνε σε κόρνερ
43' Σουτ Νέα Καβάλα Ονουάτσι
Μακρινό σουτ του Ονουάτσι, η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία
44' Κίτρινη κάρτα Νέα Καβάλα Πόποβιτς
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Τσεσνάουσκις
50' Φάουλ Νέα Καβάλα Ντομπρασίνοβιτς
Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ντομπρασίνοβιτς η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
53' Κίτρινη κάρτα Νέα Καβάλα Ντικρόκ
56' Κίτρινη κάρτα Νέα Καβάλα Ντομπρασίνοβιτς
58' Ευκαιρία Νέα Καβάλα Βερπακόφσκις
Γύρισμα του Λεάλ από τα δεξιά, ο Βερπακόφσκις έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ
65' Αλλαγή παίκτη Νέα Καβάλα
Ο Ιωάννου στη θέση του Μεντί
71' Σουτ Εργοτέλης Κορδονούρης
Σουτ του Κορδονούρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ιτάνζ απομακρύνει σε κόρνερ
73' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Μπούντιμιρ στη θέση του Λεάλ
76' Αλλαγή παίκτη Νέα Καβάλα
Ο Λάκης στη θέση του Ντομπρασίνοβιτς
90' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Χίμπλινγκερ στη θέση του Ρομάνο
90' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Ογκουνσότο στη θέση του Βερπακόφσκις
90' Λήξη αγώνα
































TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ