ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Εργοτέλης-ΟΦΗ 1-3

Εργοτέλης-ΟΦΗ 1-3
εντοι ποποβιτς πανηγυρικο

Ο ΟΦΗ ήταν ο θριαμβευτής στη "μάχη" της Κρήτης, επικρατώντας με 3-1 του τυπικά γηπεδούχου Εργοτέλη

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη ήταν ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Εργοτέλη να απειλεί ουσιαστικά μόνο στη φάση του γκολ στο 36ο λεπτό, όταν και προηγήθηκε με τον Μπούντιμιρ. Ο ΟΦΗ ισοφάρισε στο 43' με τον Εντόι, πήρε το προβάδισμα με τον Πόποβιτς στο 52' και ολοκλήρωσε τη σπουδαία νίκη του με τον Σίμιτς στο 62'.
Το "τρίποντο" αυτό απομάκρυνε τον ΟΦΗ από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ήταν και το πρώτο του στο "Παγκρήτιο", έστω και ως τυπικά φιλοξενούμενος.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Φερνάντες (65' Κουτσιανικούλης), Πλάσνεγκερ, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Ζούνιορ, Ρομάνο (65' Μάρτινς), Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ (68' Βακουφτσής), Ορφανός, Ογκουνσότο
ΟΦΗ (Μαντζουράκης): Μάλαρτζ, Μπαρκαουάν, Ισά, Σταυρακάκης, Ρουμπάκης, Ταραλίδης, Σίμιτς (89' Αρβανίτης), Δημούτσος (67' Πιθαρούλης), Πόποβιτς (86' Κοστόβσκι), Γκέρμπερ, Εντόι

Κίτρινες κάρτες: Γελαδάρης - Δημούτσος, Ρουμπάκης

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Μποζατζίδης (Θεσσαλονίκης), Φαντόπουλος (Πειραιά)
Με μια ματιά
Ο ΟΦΗ μπήκε πιο επιθετικά στην αναμέτρηση, απειλώντας σε δύο περιπτώσεις την εστία του Δασκαλάκη μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στο 2ο λεπτό, ο Ρουμπάκης βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη έσωσε την ομάδα του, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πόποβιτς με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή των "κιτρίνων", αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν "χλιαρό" και κατέληξε στην αγκαλιά του Δασκαλάκη.

Στο 13' ο Ζούνιορ βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ που δοκίμασε από δεξιά μέσα στην περιοχή πέρασε άουτ.

Η σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου 20λέπτου σημειώθηκε στο 18', όταν ο Σταυρακάκης σέντραρε από δεξιά, ο Δασκαλάκης βγήκε για να διώξει, αλλά ο Σίμιτς τον πρόλαβε, παίρνοντας την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά όμως δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 21ο λεπτό ο Ταραλίδης εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, με τον Δασκαλάκη να πέφτει σωστά και να διώχνει δύσκολα.

Ο Σίμιτς συνέχισε να απειλεί τους γηπεδούχους, όταν στο 29' μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του κόντραρε στο πόδι του Γελαδάρη και έφυγε κόρνερ.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Εργοτέλης κατάφερε να προηγηθεί στο 36ο λεπτό. Ο Φραγκουλάκης έκανε από αριστερά την μπαλιά, ο Μπούντιμιρ ξέφυγε από τους αμυντικούς του ΟΦΗ και απέναντι στον Μάλαρτζ δεν δυσκολεύτηκε να "γράψει" το 1-0.

Παρά το γκολ που δέχτηκαν, οι παίκτες του ΟΦΗ δεν έχασαν τον καλό ρυθμό που είχαν και βρήκαν την απάντηση δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Ρουμπάκης σέντραρε από αριστερά, ο Εντόι νίκησε κατακράτως στον αέρα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Εργοτέλη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο για τον ΟΦΗ, καθώς ο Δασκαλάκης στέρησε για ακόμα μία φορά από τον Σίμιτς την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, όταν ο Σέρβος πλάσαρε στο 47' και ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη έδιωξε την μπάλα με τα πόδια.

Η έντονη πίεση της ομάδα του Μαντζουράκη απέδωσε στο 52', όταν ο Δημούτσος πάσαρε από αριστερά στον Πόποβιτς, αυτός απέφυγε ωραία τον Γελαδάρη και πλάσαρε τον Δασκαλάκη για το 1-2.

Από εκεί και πέρα, ο Εργοτέλης προσπάθησε να πιέσει και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι για να κάνουν το 1-3 στο 62'. Ο Εντόι μαζί με δύο συμπαίκτες του βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Σενεγαλέζο να "ανοίγει" την μπάλα αριστερά στον Σίμιτς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Κορδονούρη και από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε τον Δασκαλάκη, ολοκληρώνοντας υποδειγματικά την αντεπίθεση του ΟΦΗ.

Αν και βρισκόταν μπροστά με δύο γκολ, ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει και στο 71' βρέθηκε κοντά σε τέταρτο γκολ, όταν ο Σίμιτς από αριστερά απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και πάσαρε στον Εντόι, που σούταρε, όμως ο Δασκαλάκης έδιωξε ενστικτωδώς την μπάλα.

Στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, οι παίκτες του Εργοτέλη έμοιαζαν να έχουν αποδεχθεί το αποτέλεσμα, ενώ και ο ΟΦΗ από την πλευρά του έριξε την απόδοσή του, προσπαθώντας απλά να διατηρήσει τα κεκτημένα.
Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Καραγεωργίου (Εργοτέλης): " Ήμασταν υποτονικοί, οι παίκτες μας ήταν λες και ήθελαν να φύγουν από το γήπεδο χωρίς να... λερώσουν τα σορτσάκια τους. Δεν ρίχνω σε κανέναν μομφή. Μιλάω για όλους μας και πρώτα απ' όλα ξεκινάω από μένα. Είχαμε κακή παρουσία".

Γιάννης Μαντζουράκης (ΟΦΗ): " Δίκαια φτάσαμε στη νίκη. Ήμασταν καλύτεροι σε ένα κομβικό ματς. Κάθε μέρα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι και αυτό θα επιδιώξουμε και κόντρα στον Παναθηναϊκό".
Όλα τα λεφτά...
Η εξαιρετική ανάπτυξη της ομάδας του ΟΦΗ, που σε κάθε επίθεσή του ήταν ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Δασκαλάκη.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον κάκιστο -επιθετικά- Εργοτέλη, που εκτός της φάσης του γκολ, ήταν ανύπαρκτος στο συγκεκριμένο τομέα, με τον Ογκουνσότο και τον Ορφανό να είναι "εξαφανισμένοι".
To Live του αγώνα... του Φώντα Σέμπρου
1' Έναρξη αγώνα
2' Ευκαιρία ΟΦΗ Σίμιτς
Πρώτη καλή στιγμή για τον ΟΦΗ με τον Σίμιτς να κάνει το σουτ και τον Δασκαλάκη να διώχνει σε κόρνερ
6' Ευκαιρία ΟΦΗ Πόποβιτς
Προσοπική προσπάθεια του Πόποβιτς, μπήκε στην περιοχή, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Δασκαλάκη
12' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Δημούτσος
13' Ευκαιρία Εργοτέλης Ζούνιορ
Ο Εργοτέλης απειλεί για πρώτη φορά με το σουτ του Ζούνιορ από καλή θέση, η μπάλα όμως περνά αρκετά άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ
18' Ευκαιρία ΟΦΗ Σίμιτς
Σέντρα από τον Σταυρακάκη από δεξιά, ο Σίμιτς προλαβαίνει τον Δασκαλάκη αλλά από την κεφαλιά του η μπάλα πέρασε άουτ
21' Ευκαιρία ΟΦΗ Ταραλίδης
Ο ΟΦΗ εξακολουθεί να πιέζει και χάνει νέα ευκαιρία με τον Δασκαλάκη να αποκρούει την εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη
29' Ευκαιρία ΟΦΗ Σίμιτς
Ο Σίμιτς το σουτ μέσα από την περιοχή με προυποθέσεις, κόντραρε όμως η μπάλα σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ
36' Γκολ Εργοτέλης Μπουντιμίρ
Ο Μπουντιμίρ τιμώρησε τον ΟΦΗ για τις χαμένες του ευκαιρίες και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Εργοτέλη έπειτα από την πάσα του Φραγκουλάκη στην... πλάτη της άμυνας
43' Γκολ ΟΦΗ Ν'Ντόι
Ο ΟΦΗ απαντά πριν το ημίχρονο με τον Ν'Ντόι να πιάνει εξαιρετική κεφαλιά ανάμεσα από δύο αμυντικούς στο δεύτερο δοκάρι και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από την σέντρα του Ρουμπάκη
45' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ρουμπάκης
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Ευκαιρία ΟΦΗ Σίμιτς
Τέταρτη ευκαιρία για τον Σίμιτς ο οποίος νικήθηκε και πάλι από τον Δασκαλάκη, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του
52' Γκολ ΟΦΗ Πόποβιτς
Ο ΟΦΗ κάνει την ανατροπή και πέρνει προβάδισμα με το κοντινό πλασέ του Πόποβιτς από την πάσα του Δημούτσου
58' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Γελαδάρης
62' Γκολ ΟΦΗ Σίμιτς
Ο Σίμιτς επιβραβεύτηκε για την εξαιρετική εμφάνισή του σκοράρωντας με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έπειτα από την πάσα του Ν'Ντόι σε μια υποδειγματική αντεπίθεση
65' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Κουτσιανικούλης αντί Φερνάντες
65' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Μάρτινς αντί Ρομάνο
67' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Πιθαρούλης αντί Δημούτσου
68' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Βακουφτσής αντί Μπούντιμιρ
72' Ευκαιρία ΟΦΗ Ν'Ντόι
Από την πάσα του Σίμιτς ο Ν'Ντόι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέλληξε στην αγκαλιά του Δασκαλάκη
86' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Κοστόφσκι αντί Πόποβιτς
89' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Αρβανίτης αντί Σίμιτς
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τέσσαρα τα λεπτά των καθυστερήσεων
94' Λήξη αγώνα



































TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ