ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Εργοτέλης-Πανιώνιος 2-5

Εργοτέλης-Πανιώνιος 2-5
πανιωνιος

Ο Εργοτέλης έμεινε από νωρίς με 10, ο Εστογιάνοφ έκανε "πάρτι" στο Παγκρήτιο και ο Πανιώνιος είναι και επίσημα σε φόρμα μετά το 5-2 επί του Εργοτέλη. Από 2 γκολ Ρεκόμπα, Χούτος το 5ο ο Κουμορτζί

Ο Εστογιάνοφ "σέρβιρε" και οι συμπαίκτες του εκτελούσαν, σε ένα ματς γεμάτο συγκινήσεις και γκολ. Ο Εργοτέλης καλύτερο ακόμα και με παίκτη λιγότερο στο πρώτο μέρος, πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ και έναν παίκτη λιγότερο από τον Πανιώνιο. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί και αν και ο Εργοτέλης κατάφερε να μειώσει σε 3-1, η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν σκόραρε στην αμέσως επόμενη φάση για το 4-1, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 5-2. Για τον Πανιώνιο σκόραραν οι Χούτος (2), Ρεκόμπα (2) και Κουμορτζί, ενώ για τον Εργοτέλη ο Γραμμόζης (2).
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Ρεκόμπα, Γκονσάγκα, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Μαϊστόροβιτς, Κοντοές, Χούτος Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ (41' Γιαλούσης), Κορδονούρης, Ρομάνο, Ογκουνσότο, Γραμμόζης, Ορφανός, Τζούνιορ, Μπουντιμίρ, Πλάσνεγκερ
Με μια ματιά
Με τον αέρα της νίκης κόντρα στον Άρη, ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική στο Παγκρήτιο, με τον Άντερσον για πρώτη φορά να παίρνει θέση στην ενδεκάδα δίπλα στον Λάμπρο Χούτο. Οι γηπεδούχοι του Εργοτέλη όμως, ήταν εκείνοι που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση να πάρουν το προβάδισμα κάτι που δεν στάθηκε δυνατό.

Το αμυντικό πρόβλημα του Πανιωνίου ήταν για μια ακόμα φορά εμφανές, την ώρα που οι Μαϊστόροβιτς και Κοντοές δεν μπόρεσαν να κυνηγήσουν σε καμία περίπτωση τον ταχύτατο Ογκουνσότο, ο οποίος έκανε "πάρτι" στην πλάτη της άμυνας των "κυανέρυθρων". Έτσι μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μπουντιμίρ έβγαλε φάτσα με το γκολ τον Ρομάνο, όμως ο Κρέσιτς απέκρουσε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Εργοτέλης είχε και δεύτερο τετ α τετ με τον Ογκουνσότο, όμως ο Νιγηριανός επιθετικός αστόχησε απέναντι από τον Κροάτη κήπερ του Πανιωνίου.

Η πολιορκία των γηπεδούχων, δεν έφερε αποτέλεσμα και σταδιακά οι "κυανέρυθροι" άρχισαν να βγάζουν αντεπιθέσεις στην προσπάθεια να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Εργοτέλη. Σε μια από αυτές στο 20ό λεπτό, ο Εστογιάνοφ βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Χούτο στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη, ο επιθετικός του Πανιωνίου στην προσπάθειά του να κοντρολάρει έχασε τον βηματισμό του και δεν κατάφερε να σουτάρει, χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Εστογιανόφ από δεξιά μπήκε στην περιοχή του Εργοτέλη και "έσπασε" τη μπάλα για τον Άντερσον Γκονζάγκα, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Δασκαλάκη σούταρε με τον Κορδονούρη σε ρόλο τερματοφύλακα να αποκρούει με το χέρι και να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια μετά τον καταλογισμό του πέναλτι αλλά και της κόκκινης κάρτας στον ίδιο από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε ο Λάμπρος Χούτος, ο οποίος με δυνατό σουτ στο κέντρο της εστίας νίκησε τον Δασκαλάκη για το 1-0, στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης.

Δεν πέρασαν παρά πέντε λεπτά, όταν ο Εστογιανόφ σε μια ακόμα επέλασή του προς την περιοχή του Εργοτέλη από δεξιά, έσπασε την μπάλα στον Ρεκόμπα, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Δασκαλάκη, σε ένα γκολ που σηκώνει αρκετή κουβέντα καθώς ο Εστογιανόφ φαίνεται να παίρνει τη μπάλα από θέση οφσάιντ.

Το δεύτερο τέρμα του Πανιωνίου, φαίνεται πως πείσμωσε τους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη νωθρότητα των αντιπάλων τους, βγήκαν και πάλι στην επίθεση με στόχο να πετύχουν το τέρμα που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έχασαν σε ένα δίλεπτο ισάριθμες ευκαιρίες με τον Ορφανό, με τον Κρέσιτς να κρατά με τις αποκρούσεις του, την ομάδα όρθια, ενώ ακόμα και στο 35ο λεπτό, όταν ο Ογκουνσότο πρόλαβε την έξοδο του Κροάτη και τον πλάσαρε ψιλοκρεμαστά έστειλε την μπάλα άουτ.

Δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Μανιάτης προσπάθησε να βρει με μακρινή μπαλιά τον Κουμορτζί, ο μέσος από την Γκάνα θέλησε να νικήσει με πλασέ στην κίνηση τον Δασκαλάκη, όμως ο κήπερ του Εργοτέλη έδιωξε σε κόρνερ με εκπληκτική επέμβαση. Αν και κατώτερος του αναμενομένου, ο Πανιώνιος πήγε προηγούμενος με 2-0 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν σαφώς βελτιωμένοι στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα κατάφεραν να φτάσουν κοντά σε ένα ακόμα τέρμα, όταν στο 59' μια ακόμα σέντρα του Εστογιάνοφ βρήκε τον Χούτο, η κεφαλιά του οποίου όμως πέρασε άουτ.

Ένα σουτ του Ογκουνσότο από μακριά στο 60' σταμάτησε στο δοκάρι του Κρέσιτς, όμως δευτερόλεπτα αργότερα, σε αντεπίθεση για τον Πανιώνιο, ο Εστογιανόφ ξεπέρασε με απίστευτη ενέργεια τον προσωπικό του αντίπαλο, πάσαρε στον Ρεκόμπα, ο οποίος αφού εξουδετέρωσε με προσποίηση τον Δασκαλάκη σε κενό τέρμα, έγραψε το 3-0.

Στο 75', σε μια σέντρα από αριστερά η μπάλα κόντραρε στο χέρι του Μαϊστόροβιτς με τον διαιτητή να καταλογίζει την "εσχάτη των ποινών" και τον Γραμμόζη να ευστοχεί από τα 11 βήματα για το 3-1, την ώρα που ο Μαϊστόροβιτς αποβαλλόταν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που τον αφήνει εκτός για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη.

Οι γηπεδούχοι, δεν πρόλαβαν ούτε να σκεφτούν πως θα μπορούσαν να ξαναμπούν με αξιώσεις στο παιχνίδι καθώς στην αμέσως επόμενη φάση, ο Εστογιάνοφ με συστημένη μπαλιά, βρήκε τον Λάμπρο Χούτο, ο οποίος με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Δασκαλάκη για το 4-1. Με τον Εστογιάνοφ να περνά εκτός αγώνα αφήνοντας τη θέση του στον Σκούφαλη, ώστε να ξεκουραστεί ενόψει ΠΑΟ, ο Πανιώνιος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να ψάχνει για ακόμα περισσότερα τέρματα, κάτι που κατάφερε να πετύχει στο 84ο λεπτό.

H εκτέλεση φάουλ από τον Ρεκόμπα βρήκε τον Κουτσόπουλο, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, επιχείρησε το συρτό σουτ αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στα πόδια του Κουμορτζί που από πλεονεκτική θέση δεν αστόχησε πετυχαίνοντας το 5-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γραμμόζης ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αυτή τη φορά από άψογη εκτέλεση φάουλ έγραψε το 5-2.
Συνέντευξη Τύπου
Έβαλντ Λίνεν: Νικήσαμε και για τον κόσμο

" Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς. Ότι ο αντίπαλος διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ και παίκτες που μπορούν να γίνουν απειλητικοί. Αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες γιατί είναι μία ομάδα που τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν μία μεγάλη μάχη.

Να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε σε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι. Κερδίσαμε και για τον κόσμο μας. Εδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαμε αρκετά προβλήματα. Ο Εργοτέλης μας απείλησε με μεγάλες μπαλιές, με τον Ογκουνσότο να βρίσκεται σε τετ-α-τετ και τον Κρέσιτς να αντιμετωπίζει δύο τρεις στιγμές καλά την κατάσταση. Μετά από αυτό το διάστημα, δημιουργήσαμε και εμείς δύο καλές ευκαιρίες. Καταφέραμε να σκοράρουμε με το πέναλτι και μετά την αποβολή που κερδίσαμε, νομίζαμε ότι το παιχνίδι θα γίνει πιο εύκολο. Αλλά έγινε το αντίθετο.

Ο Εργοτέλης δημιούργησε καλές ευκαιρίες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνέβη αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο ξέραμε ότι αν δεν καταφέρουμε να βάλουμε το τρίτο γκολ το ματς θα γίνει πιο «στενό». Σημειώσαμε κάποια όμορφα γκολ, δεχτήκαμε όμως γκολ με πέναλτι. Μου φάνηκε παράξενο που δέχτηκε την κόκκινη κάρτα ο Μαϊστόροβιτς. Δεν είχε πρόθεση. Και τα δύο γκολ τα άξιζε ο Εργοτέλης, που αγωνίστηκε με καρδιά, ενώ χάσαμε και εμείς πολλές ευκαιρίες με τους Χούτο και Εστογιάνοφ



".

Νίκος Καραγεωργίου: Φάνηκε η ποιότητα

" Δεν περιμέναμε πριν από το παιχνίδι ότι θα έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο για αυτό είναι σημαντικό και καθηλώνει τους φιλάθλους. Ο Πανιώνιος με την ποιότητα που διαθέτει σημείωσε τα γκολ και έτσι χάσαμε το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια. Το αποτέλεσμα είναι δυσάρεστο, μας δημιουργεί βαθμολογικό πρόβλημα. Περιμέναμε να πάρουμε κάτι από το ματς γιατί έχουμε δύο δύσκολα εκτός έδρας".
Όλα τα λεφτά...
O Φαμπιάν Εστογιανόφ. Σέρβιρε 3 γκολ στους συμπαίκτες του και ο τίτλος του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του αξίζει και με το παραπάνω.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κίνηση του Κορδονούρη στην φάση του πέναλτι να αποκρούσει το σουτ του Άντερσον με το χέρι και να αποβληθεί. Είναι καλύτερο να προσπαθήσεις να γυρίσεις ματς από το 1-0 με 11 ποδοσφαιριστές, από το να κάνεις το ίδιο με αριθμητικό μειονέκτημα.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Εργοτέλης
(Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Ρομάνο, Ογκουνσότο, Γραμμόζης, Ορφανός, Τζούνιορ, Μπουντιμίρ, Πλάσνεγκερ
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανιώνιος
(Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Ρεκόμπα, Γκονσάγκα, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Μαϊστόροβιτς, Κοντοές, Χούτος
1' Έναρξη αγώνα
10' Ευκαιρία Εργοτέλης Ρομάνο
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Ρομάνο που μετά από πάσα του Μπουντιμίρ, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και ανενόχλητος έκανε το σουτ, αλλά ο Κρέσιτς απλώθηκε και με τα ακροδάχτυλα απομάκρυνε σε κόρνερ
14' Ευκαιρία Εργοτέλης Ογκουνσότο
Δεύτερη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Ογκουνσότο αυτή τη φορά να αστοχεί στο τετ α τετ με τον Κρέσιτς
16' Κεφαλιά Εργοτέλης Ορφανός
Σέντρα του Γραμμόζη από τα δεξιά, ο Ορφανός πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του δε βρήκε στόχο
18' Ευκαιρία Πανιώνιος Χούτος
Μπαλιά του Εστογιανόφ με στόχο το Χούτο που υποδέχθηκε την μπάλα αλλά στην προσπάθειά του να αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο έχασε τη δυνατότητα να δοκιμάσει το σουτ
20' Κόκκινη κάρτα Εργοτέλης Κορδονούρης
Σουτ του Γκονσάγκα, ο Κορδονούρης σταμάτησε την μπάλα με το χέρι προτού αυτή καταλήξει στα δίχτυα. Πέναλτι για τον Πανιώνιο
22' Γκολ Πανιώνιος Χούτος
Ο Λάμπρος Χούτος εκτέλεσε επιτυχώς την εσχάτη των ποινών
22' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κοντοές
26' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μαϊστόροβιτς
27' Γκολ Πανιώνιος Ρεκόμπα
Ο Εστογιανόφ βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και έκοψε την μπάλα στον αμαρκάριστο Ρεκόμπα ο οποίος περίπου από το ύψος του πέναλτι δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0
29' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Χίμπλινγκερ
30' Ευκαιρία Πανιώνιος Εστογιανόφ
Κεραυνός του Εστογιανόφ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ
32' Σουτ Εργοτέλης Ορφανός
Δυνατό σουτ του Ορφανού από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, με γροθιές απομάκρυνε ο Κρέσιτς
33' Ευκαιρία Εργοτέλης Ορφανός
Σουτ του Ορφανού από πλεονεκτική θέση, ο Κρέσιτς απέκρουσε με τις γροθιές του, το ριμπάουντ ο Μπουντιμίρ αλλά η προσπάθειά του πέρασε απελπιστικά άουτ
34' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Ογκουνσότο
35' Ευκαιρία Εργοτέλης Ογκουνσότο
Μπαλιά του Ρομάνο προς τον Ογκουνσότο που πρόλαβε την έξοδο του Κρέσιτς, αλλά το πλασέ του Νιγηριανού πέρασε άουτ
40' Σχόλιο
Με σοβαρή διάσειση αποχώρησε από την αναμέτρηση ο Χίμπλινγκερ που βρίσκεται καθοδόν για το νοσοκομείο
40' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Γιαλούσης στη θέση του άτυχου Χίμπλινγκερ
44' Ευκαιρία Πανιώνιος Κουμορτζί
Εκπληκτική μπαλιά του Εστογιανόφ στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη, ο Κουμορτζί προσπάθησε να τη στείλει με απευθείας πλασέ στο βάθος της εστίας του Δασκαλάκη αλλά με εντυπωσιακή επέμβαση ο Έλληνας τερματοφύλακας απομάκρυνε σε κόρνερ
45' Έναρξη καθυστερήσεων 3 Λεπτά
45' Ευκαιρία Εργοτέλης Ογκουνσότο
Γύρισμα του Μπουντιμίρ στον Ογκουνσότο, ο Νιγηριανός επιθετικός από το ύψος της μικρής περιοχής δοκίμασε το γυριστό σουτ χωρίς ωστόσο να νικήσει τον Κρέσιτς που απέκρουσε σωτήρια με το πόδι
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
52' Κεφαλιά Πανιώνιος Χούτος
Ωραία σέντρα του Εστογιανόφ από τα δεξιά, ο Χούτος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη
55' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μανιάτης
59' Ευκαιρία Πανιώνιος Ρεκόμπα
Ο Ουρουγουανός επιχείρησε το σουτ εντός της μεγάλης περιοχής, ο Δασκαλάκης απέκρουσε με τα πόδια αλλά η μπάλα επέστρεψε στον Ρεκόμπα που δοκίμασε το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε σταθερά
60' Δοκάρι Εργοτέλης Ογκουνσότο
Σουτ του Ογκουνσότο, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς
61' Γκολ Πανιώνιος Ρεκόμπα
Εκπληκτική ντρίπλα του Εστογιανόφ στον Τζούνιορ, με τον Ουρουγουανό να δίνει πάσα στον επερχόμενο Ρεκόμπα, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε από το ύψος του πέναλτι να κάνει το 3-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση
64' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Κένεντι στη θέση του Μπουντιμίρ
66' Ευκαιρία Πανιώνιος Εστογιανόφ
Συρτή σέντρα του Εστογιανόφ από τα δεξιά, μόνος του ο Χούτος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά το σουτ του κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη
69' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Ντελούρα στη θέση του Γκονσάγκα
70' Φάουλ Εργοτέλης Τζούνιορ
Καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τζούνιορ, η μπάλα πέρασε άουτ
72' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Κουτσιανικούλης στη θέση του Τζούνιορ
75' Κόκκινη κάρτα Πανιώνιος Μαϊστόροβιτς
Δεύτερη κίτρινη κάρτα για Μαϊστόροβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γελαδάρη. Πέναλτι για τους γηπεδούχους
76' Γκολ Εργοτέλης Γραμμόζης
Εύστοχος από τα 11 βήματα ο Γραμμόζης που μειώνει σε 3-1
77' Γκολ Πανιώνιος Χούτος
Άμεση απάντηση από τον Πανιώνιο στο γκολ του Γραμμόζη. Μπαλιά του Εστογιανόφ με στόχο τον Χούτο, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 4-1
77' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Λάνγκαμπ στη θέση του Χούτου
79' Ευκαιρία Πανιώνιος Εστογιανόφ
Πλασέ του Εστογιανόφ από πλεονεκτική θέση, όμως ο Δασκαλάκης με έγκαιρη επέμβαση αποσόβησε το 5-1
80' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σκούφαλης στη θέση του Εστογιανόφ
83' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Κένεντι
84' Γκολ Πανιώνιος Κουμορτζί
Εκτέλεση φάουλ από τον Ρεκόμπα, ο Κουτσόπουλος υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, επιχείρησε το συρτό σουτ αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στα πόδια του Κουμορτζί που από πλεονεκτική θέση δεν αστόχησε πετυχαίνοντας το 5-1
86' Γκολ Εργοτέλης Γραμμόζης
Άψογη εκτέλεση φάουλ από τον Γραμμόζη που μείωσε σε 5-2
90' Έναρξη καθυστερήσεων 2 Λεπτά
92' Λήξη αγώνα


























TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ