STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης-Skoda Ξάνθη 1-0

Εργοτέλης-Skoda Ξάνθη 1-0
Εργοτέλης Λεάλ

Ο Εργοτέλης επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 χάρη στο γκολ του Λεάλ στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης του αγώνα.

Ο Εργοτέλης πέτυχε μια επαγγελματική νίκη μέσα στο γήπεδο του επί της Ξάνθης με 1-0, χάρη στο γκολ του Λεάλ στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης.
Από την μεριά τους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς ωστόσο να πετύχουν κάτι. Η σωστή αμυντική λειτουργία του Εργοτέλη εξουδετέρωσε τις περισσότερες επιθέσεις της Ξάνθης, χαρίζοντας έτσι το τρίποντο στην ομάδα της Κρήτης.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Παγκρήτιο
Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Χαραλάμπους (Αθηνών)

Νίκος Καραγεωργίου: Δασκαλάκης, Βίσιο, Χίμπλιγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο, Λεάλ (Κοιλιάρας 74'), Μπέτο (Ορφανός 63'), Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης (Κορδονούρης 86').

Βόλφγκανγκ Βολφ: Γκσπούρνιγκ, Κουκιέλκα, Παπαδημητρίου, Πόι, Κιντάνα (Σουάνης 76'), Τζάγκι, Λέιτε (Βακουφτσής 46'), Μαντάλος (Στρμπά 56'), Βάλλας, Κωστούκας, Φαμπιένσκι.

Κίτρινες: Μάνταλος (Ξάνθη 55'), Βάλλας (Ξάνθη 62'), Ρομάνο (80' Εργοτέλης), Κουκιέλκα (80' Ξάνθη).
Κόκκινες: -

Με μια ματιά


Ο Εργοτέλης ψάχνει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με αντίπαλο την ομάδα της Ξάνθης στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν έχει αλλάξει πολύ το αρχικό σύστημα της ομάδας του σε σχέση με αυτό που κέρδισε με 5-0 τον Ολυμπιακό, καθώς θέλει να επιθετικά με σκοπό να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στην Κρήτη χωρίς τον Λουτσιάνο που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ο Βολφ θα παίξει με μοναδικό προωθημένο τον Μάουρο Πόι, ενώ έχει γεμίσει το κέντρο με παίκτες με σκοπό να κλείσει τους διαδρόμους στους αντιπάλους.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Εργοτέλη που ευτύχησε να προηγηθεί στο στο στο πρώτο μόλις δεύτερο της αναμέτρησης με τον Λεάλ.

Συγκεκριμένα ο Μπέτο έκανε την κούρσα από τα αριστερά και έβγαλε την σέντρα, με τους παίκτες της Ξάνθης να μπερδεύονται στην άμυνα με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήγει στον Λεάλ που με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Η Ξάνθη από την πλευρά της δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται και με δυο φάσεις σε διάστημα 3 λεπτών έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Στο 5' ο Πόι με δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Δασκαλάκη, που έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 6' φάουλ του Φαμπιένσκι εξουδετέρωσε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη.

Στη συνέχεια ο Εργοτέλης πήρε ξανά τα ινία του αγώνα και στο 12' με τον Μπούντιμιρ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει δυο τα τέρματα του. Ο Κροάτης επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Γκσπούρνιγκ, όμως την ώρα που πήγε να πλασάρει ο Βάλλας με τάκλιν αυτοθυσίας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, παρά το γεγονός πως και οι δυο ομάδες έκαναν προσπάθειες για δημιουργήσουν ευκαιρίες. Η Ξάνθη δεν κλείστηκε πίσω και με τους Κιντάνα και Πόι προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει την άμυνα του Εργοτέλη, που ότι επιθετική ενέργεια δημιούργησε μέχρι το 30ο λεπτό προερχόταν από τον χώρο του κέντρου.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Εργοτέλη να αγγίζει δυο φορές το 2-0, χωρίς ωστόσο οι παίκτες του να είναι αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Συγκεκριμένα στο 44' ο Λεάλ έβγαλε επικίνδυνη σέντρα μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, με τον Κωστούλα να προλαβαίνει την μπάλα και να την διώχνει τελευταία στιγμή μακριά, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο πολύ δραστήριος Λεάλ μπήκε μέσα στην περιοχή του Γκσπούρνιγκ και έκανε το σουτ, όπως ο Κροάτης γκολκίπερ εξουδετέρωσε το πλασέ του Ουρουγουανού επιθετικού.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πιέζουν με σκοπό να πετύχουν άλλο ένα τέρμα στην αναμέτρηση. Οι κακές τελικές επιλογές του Μπούντιμιρ ωστόσο δεν έχουν αφήσει τον Εργοτέλη να δημιουργήσει κάποιο σοβαρό κίνδυνο μπροστά από την εστία του Γκσπούρνιγκ.

Προσπαθούν μεν... αλλά

Μετά το 60ο λεπτό ο ομάδα της Ξάνθης εντείνει τις προσπάθειες της να πετύχει την ισοφάριση, με τους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη να έχουν έχουν οπισθοχωρήσει αδικαιολόγητα.

Στο 70' μάλιστα η Ξάνθη έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, όταν ο Κιντάνα έκανε μια σέντρα μέσα στην περιοχή του Δασκαλάκη, με τον Πόι να παίρνει την μπάλα όμως το πλασέ του πέρασε λίγο πάνω από το σώμα του Έλληνα τερματοφύλακα, που ήταν εκτός θέσης.

Δυο λεπτά αργότερα ωστόσο ο Εργοτέλης απάντησε με τον Ρομάνο, που έκανε δυνατό σουτ προς την εστία του Γκσπούρνιγκ, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί του δοκάρι.

Το ματς φτάνει προς το τέλος του με τις δυο ομάδες να έχουν κατεβάσει ταχύτητες. Τα νεύρα ωστόσο δεν λείπουν με αποτέλεσμα στο 80' Ρομάνο και Κουκιέλκα να έχουν ένα μικρό διαπληκτισμό, με τον διαιτητή του αγώνα να τους δείχνει από μια κίτρινη κάρτα.

Ο αγώνας τελείωσε χωρίς να αλλάξει κάτι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τον Εργοτέλη να πετυχαίνει μια επαγγελματική νίκη με 1-0.

Συνέντευξη Τύπου


Νίκος Καραγεωργίου: "Σήμερα πετύχαμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Είχαμε να πετύχουμε νίκη με ομάδα που είναι περίπου της ίδιας δυναμικότητας με εμάς σχεδόν ένα χρόνο. Το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και μεγαλύτερο για εμάς, ωστόσο δεν καταφέραμε να κάνουμε καλή τελική πάσα.

Στο πρώτο μέρος κυριαρχήσαμε και χάσαμε κάποιες ευκαιρίες που έπρεπε να τις είχαμε κάνει γκολ.Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος μας πίεσε έχασε 1-2 καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Πάντως σε αυτό το διάστημα χάσαμε και εμείς κάποιες ευκαιρίες. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει στη συνέχεια, ελπίζουμε στο μέλλον να παίρνουμε πιο εύκολα παιχνίδια στα οποία δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες"

.

Όλα τα λεφτά...


Η ομάδα του Εργοτέλη, που φέτος δείχνει πολύ σοβαρή στην άμυνα της κερδίζοντας παιχνίδια που άλλες σεζόν έχανε μέσα από τα χέρια της.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Την επιθετική λειτουργία της Ξάνθης, που σε 90 λεπτά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια οργανωμένη φάση. Μοναδική εξαίρεση ο Μάουρο Πόι που με την ταχύτητα του προβλημάτισε τους αμυντικούς του Εργοτέλη.

To Live του αγώνα...


Η 11άδα των φιλοξενούμενων Skoda Ξάνθη
(Βολφ): Γκσπούρνινγκ, Κουκιέλκα, Παπαδημητρίου, Πόι, Κιντάνα, Λέιτε, Τζάγκι, Μάνταλος, Βάλλας, Κωστούλας, Φαμπιανέσι
Η 11άδα των γηπεδούχων Εργοτέλης
(Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο, Λεάλ Γκονζάλες, Μπέτο, Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης
1' Έναρξη αγώνα
2' Γκολ Εργοτέλης Λεάλ Γκονζάλες
Γκολ με το καλημέρα στην αναμέτρηση για τον Εργοτέλη με τον Μπέτο να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα μετά από κόντρα σε αντίπαλο αμυντικό κατέληξε στα πόδια του Λεάλ που από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Γκσπούρνινγκ με δεξί σουτ
5' Σουτ Skoda Ξάνθη Πόι
Με ωραίο σουτ του Πόι προσπαθεί να απαντήσει η Ξάνθη, ο Δασκαλάκης ωστόσο επενέβη σωτήρια
7' Ευκαιρία Skoda Ξάνθη Φαμπιανέσι
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φαμπιανέσι, εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ από τον Δασκαλάκη
12' Ευκαιρία Εργοτέλης Μπούντιμιρ
Τετ α τετ ο Μπούντιμιρ με τον Γκσπούρνινγκ, ο Βάλλας πέφτει σωτήρια και αποσοβεί τον κίνδυνο
25' Ευκαιρία Εργοτέλης Μπούντιμιρ
Καλή επιθετική προσπάθεια του Εργοτέλη από τα αριστερά, με τους Βίσιο και Λεάλ να συνεργάζονται άψογα, ο τελευταίος έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Μπούντιμιρ έκανε την προβολή αλλά ήταν αδύναμη με την μπάλα μετά από κόντρες να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ
29' Σουτ Skoda Ξάνθη Κιντάνα
Σουτ του Κιντάνα από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη
37' Φάουλ Skoda Ξάνθη Φαμπιανέσι
Ο Φαμπιανέσι απειλεί για δεύτερη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ
45' Έναρξη καθυστερήσεων 1 λεπτό
45' Ευκαιρία Εργοτέλης Λεάλ
Ο εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο Λεάλ μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση προσπάθησε να νικήσει τον Γκσπούρνινγκ για δεύτερη φορά αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απομάκρυνε με το αριστερό του πόδι
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Ο Βακουφτσής στη θέση του Λέιτε
53' Φάουλ Εργοτέλης Φραγκουλάκης
Εκτέλεση φάουλ από τον Φραγκουλάκη η μπάλα βρίσκει στο τείχος και καταλήγει κόρνερ
55' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη Μάνταλος
56' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Ο Στρμπα στη θέση του Μάνταλου
58' Ευκαιρία Εργοτέλης Μπούντιμιρ
Ο Μπούντιμιρ μπήκε στην περιοχή όμως ο Γκσπούρνινγκ έπεσε στα πόδια του και του απέσπασε την μπάλα
62' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη Βάλλας
63' Σουτ Skoda Ξάνθη Κιντάνα
Σουτ του Κιντάνα από καλή θέση, καμία ανησυχία για τον Δασκαλάκη
70' Ευκαιρία Skoda Ξάνθη Πόι
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους! Ο Κιντάνα με σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Πόι στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο τελευταίος με τον Δασκαλάκη στο έλεός του έστειλε την μπάλα πάνω στο σώμα του Έλληνα τερματοφύλακα
72' Ευκαιρία Εργοτέλης Ρομάνο
Ο Εργοτέλης απαντά στην ευκαιρία του Πόι! Ο Φραγκουλάκης έβγαλε σε θέση βολής τον Ρομάνο το σουτ του οποίου όμως πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ
73' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Ορφανός στη θέση του Μπέτο
74' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Κοιλιάρας στη θέση του Λεάλ
76' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Ο Σουάνης στη θέση του Κιντάνα
80' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη Κουκιέλκα
84' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Κορδονούρης στη θέση του Φραγκουλάκη
90' Έναρξη καθυστερήσεων 4 λεπτά
90' Λήξη αγώνα


































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ