ΑΡΗΣ

Ερνάντεθ: "Οργάνωση"

Ερνάντεθ: "Οργάνωση"
Ερνάντεθ MOTIONTEAM

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως προπονητής του Άρη έδωσε ο Κίκε Ερνάντεθ.

Ο Κίκε Ερνάντεθ μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα του Άρη και την Ελλάδα τις οποίες και χαρακτήρισε άριστες. Στη συνέχεια υπογράμμισε πως οι παίκτες που αποκτήθηκαν ίσως αγωνιστούν στο αυριανό ματς με το Αιγάλεω ενώ στάθηκε στην εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Άρη στον χθεσινό αγώνα στο Αλεξάνδρειο στην αναμέτρηση με την Μπενετόν Τρεβίζο για την Ευρωλίγκα.
" Η πρώτη εντύπωση είναι θετική για τον σύλλογο Άρη. Με έχει βοηθήσει πολύ. Είναι πολύ οργανωμένη η ομάδα σε πολλά επίπεδα. Τα πράγματα στην ομάδα είναι όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε αλλαγή προπονητή", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις και συνέχισε:

"Οι παίκτες προσπαθούν να μου δείξουν κάποια πράγματα, αλλά είναι λογικό να μην υπάρχει πλήρης εικόνα για την ώρα. Σίγουρα οι πληροφορίες που μπορείς να πάρεις σε μια βδομάδα δεν είναι πολλές. Αυτά που παίρνεις από τα βίντεο και τις προπονήσεις. Κάθετες αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν για την ώρα. Σιγά - σιγά θα γίνουν οι αλλαγές που θα προσαρμόσουμε. Θα υπάρξουν στο μέλλον".

Για τις τακτικές που ακολουθεί αναφορικά με την ενδεκάδα και το αν αυτή ανακοινώνεται, είπε: " Να ξέρετε πως δεν ανακοινώνω την ενδεκάδα μια μέρα ή μια ώρα πριν. Την ανακοινώνω στα αποδυτήρια στους παίκτες, κάτι που συνηθίζεται στην Ισπανία. Είναι και τρόπος για να μην ξέρουν οι αντίπαλοι πως θα παίξουμε. Φυσικά, όμως, και την δοκιμάζουμε όλη την βδομάδα στην προπόνηση, αλλά δεν επιβεβαιώνω την ενδεκάδα ποτέ".

Ερωτώμενος για την φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες, είπε: "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πλην των τραυματιών, με την φυσική κατάσταση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η διατήρηση της φυσικής κατάστασης. Θέλουμε, πάντως, να δώσουμε περισσότερη ταχύτητα".

Για τους νέους παίκτες που αποκτήθηκαν και το αν θα παίξουν με το Αιγάλεω, όπως και την επόμενη αντίπαλο της ομάδας, ο Κίκε Ερνάντεθ είπε: "Είναι πολύ πιθανό να παίξουν οι παίκτες που αποκτήθηκαν. Έχω αρκετή γνώση του αντιπάλου που παίζουμε αύριο από τα τελευταία παιχνίδια του που έχω παρακολουθήσει, όχι όμως όση θα είχα αν παρακολουθούσα όλο το πρωτάθλημα.

Στην προπόνηση δουλεύουμε σε όλες τις πιθανές καταστάσεις που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στην προπόνηση. Είδα το ματς με τον Ολυμπιακό που έδωσε το Αιγάλεω. έπαιξε καλά με αντεπιθέσεις και θα μπορούσε να κερδίσει. Το κρατάμε αυτό. Αναγνωρίζουμε τις ικανότητες του αντιπάλου, αλλά κοιτάμε τις δικές μας και προσπαθούμε να τις εκμεταλλευτούμε για να κερδίσουμε".

Όσο για την πίεση που αναμένεται να συναντήσει στην ομάδα του Άρη δήλωσε: "Εμείς οι προπονητές είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε υπό πίεση. Είναι καλό να παίζεις υπό πίεση". Για την πρώτη του εντύπωση από τον κόσμο του Άρη όπως την έζησε χθες το βράδυ στο Αλεξάνδρειο στο παιχνίδι με την Μπενετόν Τρεβίζο δήλωσε:

" Η ατμόσφαιρα στο ματς του μπάσκετ ήταν εξωπραγματική. Με συνεπήρε η ατμόσφαιρα και ήθελα να πάω και εγώ με τους φιλάθλους. Μου άρεσε πολύ. Ο Άρης έπαιξε με μια ομάδα πολύ δυνατή και ο κόσμος την βοήθησε πολύ για να κερδίσει. Πιστεύω πως και το ματς του ποδοσφαίρου θα κάνουν το ίδιο".

Τέλος, όσον αφορά τους συμπατριώτες του προπονητές στην χώρα μας, τους κ.κ. Μουνιόθ του Παναθηναϊκού και Φερέρ της ΑΕΚ ο Ισπανός τεχνικός του Άρη δήλωσε: "Μίλησα την Τετάρτη με τον Βίκτορ Μουνιόθ, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως για ότι θέλω μπορούμε να μιλάμε σαν συνάδελφοι. Με τον κ. Φερέρ δεν έχω μιλήσει ακόμη".

Σκόρδας: "Δεν πάμε να πάρουμε την Αγιά Σοφιά!"

Ακολούθως την παρουσίαση των νέων αποκτημάτων του Άρη έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας, που αρχικά έδωσε κάποιες εξηγήσεις για το πώς γίνονται οι μεταγραφές, ποιος είναι ο σχεδιασμός και ποιος ο στόχος της ομάδας:

" Όλες οι κινήσεις, γίνονται βάσει προγραμματισμού και με βάση τις ανάγκες της ομάδας. Στην ομάδα υπεύθυνοι είναι το ΔΣ και ο πρόεδρος. Στις μεταγραφές, όπως, συνεισφέρουν πολλοί όπως κ. Μαζίνιο, ο κ. Φερέρ και ο κ. Κόντης. Η διαδικασία των μεταγραφών έγινε κατόπιν συζητήσεων και θα είχαν ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα αν δεν υπήρχε η αλλαγή προπονητή.

Οι πληροφορίες που έχουμε πιστεύουμε για τους παίκτες, πιστεύω πως θα βγουν και στο γήπεδο για να βοηθήσουν την ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που έρχονται ποδοσφαιριστές αξίας. Έχουμε κάνει μια περιουσία, σύμφωνα με το υλικό και πάμε μπροστά την εταιρεία. Ο κ. Μαζίνιο είναι αφανής, αλλά η δουλειά που κάνει είναι πρωτοφανής και πρέπει να του απονείμουμε τα εύσημα".

Όσο για τους πολλούς ξένους που έρχονται στον Άρη αι αν αυτό είναι καλό ή κακό, υποστήριξε: " Την ομάδα δεν την οργανώνουμε για να πάρουμε την Αγιά Σοφιά! Φυσικά και θέλουμε Έλληνες, αλλά θέλουμε πάνω απ' όλα παίκτες αξίας. Έτσι αποκτούνται παίκτες. Με βάση την αξία τους και όχι με βάση τα εθνικά χαρακτηριστικά.

Μας ενδιαφέρει η φιλοσοφία του συλλόγου, που είναι να παίζει ένα ποδόσφαιρο επιθετικό και θεαματικό και αυτό θα γίνεται με όλους τους προπονητές και με όλες τις διοικήσεις. Θα θέλαμε τον Αμανατίδη της Αιντραχτ ή τον Γκέκα της Μπόχουμ, αλλά δεν μπορούμε. Η σχέση τιμής και προσφοράς είναι αυτό που καθορίζει τις μεταγραφές μας. Δεν έχει τελειώσει η εξυγίανση και δεν πρόκειται να ρισκάρουμε να βάλουμε την ομάδα εκτός οικονομικού προγραμματισμού".

Όσο για το που το πάει η διοίκηση του Άρη αυτό το μοντέλο; " Η λογική είναι σε βάθος τριετίας η ομάδα να μπορεί να χτυπάει τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος και κανείς μας δεν είναι εδώ για να είναι δεύτερος. Ο κ. Μαζίνιο μου είπε πως εγώ δεν είμαι εδώ για να είμαι δεύτερος. Σε αυτήν την λογική εντάσσονται όλες οι κινήσεις. Η ομάδα έχει πολλαπλασιάσει την αξία της και αυτό είναι πολύ θετικό".

Μαζίνιο: "Να κάνουμε την ομάδα μεγάλη"

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε και ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Μαζίνιο, που προσπάθησε να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θέλει η ομάδα να λειτουργεί στις μεταγραφές: " Ο στόχος μου είναι να κάνουμε μια ομάδα μεγάλη. Είναι δύσκολο να καταλάβετε τον τρόπο επιλογής των παικτών γιατί γνωρίζω πως όταν έρχεται ένας παίκτης που δεν είναι γνωστός, υπάρχει αμφισβήτηση. Κάθε παίκτης που έρχεται είναι πολύ μελετημένη κίνηση που έχει σχέση με την φιλοσοφία της ομάδας και το value for money.

Να είστε σίγουροι, όπως είπε και ο πρόεδρος, δεν είναι μια υπόδειξη ενός μάνατζερ. Είναι απόρροια μιας δουλειάς που είναι συνδυασμός που είναι η ανταλλαγή γνωμών διοίκησης, προπονητή, τεχνικού διευθυντή και ανθρώπων που ξέρουν ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και να έχουν ίδια αξία μεταξύ τους γιατί μόνο έτσι δημιουργείται μια μεγάλη ομάδα.

Όλη η νοοτροπία άρχιζε να συζητείται πολύ στην Ιταλία, κάτι που βοήθησε πολλές ομάδες. Σίγουρα θα βοηθήσει πολύ η παρουσία τόσων καλών ξένων παικτών τόσο τον Άρη, όσο και την Ελλάδα. Ο Άλεξ Πέρεθ προπονείτο στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ, ο Κακά έχει παίξει σε αρκετές ομάδες της Ισπανίας και της Βραζιλίας και ο Κόιρα έχει τύχει να είναι και συμπαίκτης μου στην Θέλτα, ενώ έχει παίξει στην Αλαβές".

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των παικτών που έγινε με βάση την σειρά που έγιναν οι μεταγραφές. Πρώτος ο Πάμπλο Κόιρα, μετά ο Κακά και στη συνέχεια ο Άλεξ Πέρεθ, οι οποίοι και έλαβαν τις ευχές όλων για ταχεία προσαρμογή και καλή τύχη στην Ελλάδα.








































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ