ΙΣΠΑΝΙΑ

Ερνέστο Βαλβέρδε: "Μυθικός ο Νικοπολίδης"

Ερνέστο Βαλβέρδε: "Μυθικός ο Νικοπολίδης"
ερνέστο βαλβέρδε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναπολεί τους φίλους του στον Ολυμπιακό και αποθεώνει τον "μυθικό" Α. Νικοπολίδη

Το SPORT 24 βρέθηκε στο παρασκήνιο μιας συνέντευξης που αναμένεται να δημοσιευθεί στο νέο τεύχος του ισπανικού περιοδικού "Don Balon" που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη.

Ο νοσταλγικός Βαλβέρδε

Οι αναμνήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε γέννησαν μια ευφορία που δεν άργησε να μεταδοθεί και στον Τσάβι Ενσενιάτ.

Ο δημοσιογράφος του ισπανικού περιοδικού "Don Balon" συναισθανόταν τη νοσταλγική διάθεση του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους πριν από μερικές ημέρες.

Το SPORT 24 βρισκόταν νοητά εκεί και αφουγκράστηκε τις φευγαλέες επιθυμίες του τεχνικού ηγέτη της Βιγιαρεάλ, ο οποίος έμοιαζε συγκινημένος στην ανάμνηση της περσινής σεζόν.

" Από την Ελλάδα μου λείπουν οι φίλοι, ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό, το φαγητό όπως η χωριάτικη σαλάτα, τα νησιά και το Αιγαίο Πέλαγος.

Το κυκλοφοριακό χάος πάντως δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει", έλεγε ο Βαλβέρδε στον Ισπανό δημοσιογράφο, ο οποίος όπως αναφέρει στο SPORT 24 " νιώθει πολύ ήρεμος στην Βιγιαρεάλ και αυτό φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μας.

Θεωρεί ότι κάνει συνεχώς βήματα προόδου στην καριέρα του και ότι η Βιγιαρεάλ αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, αν και όπως μου είπε είχε αποφασίσει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, αλλά η καθυστέρηση του στο να το αποκαλύψει του στοίχισε την επέκταση της συνεργασίας".



"Όλα κατέρρευσαν στο τέλος"

Ο Βαλβέρδε μιλώντας στον "Don Balon"ανέφερε ότι η συνεργασία δεν συνεχίστηκε μιας και :" οι δυο πλευρές καταλάβαμε κάτι διαφορετικό. Οι διαπραγματεύσεις τερματίστηκαν αλλά με τον πρόεδρο δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για εμένα. Αρχικά είχα αποφασίσει να παραμείνω μόνο την περσινή σεζόν. Αλλά στο τέλος άλλαξα γνώμη. Όταν λοιπόν αποφάσισα εγώ να παραμείνω για ακόμη ένα χρόνο στην ομάδα είχαν αλλάξει γνώμη στον Ολυμπιακό.

Μου πήρε χρόνο να το αποφασίσω και αυτό φαίνεται ότι δυσκόλεψε τα πράγματα. Όλες οι ομάδες αλλάζουν προπονητές. Έτσι συνέβη και με εμένα. Κάποια στιγμή φαινόταν ότι θα συνεχίσω αλλά όλα κατέρρευσαν στο τέλος.

Παρά ταύτα όλοι μου φέρθηκαν καλά. Η χρονιά ήταν καλή. Διέθετα μια ομάδα συνηθισμένη να νικά και αυτό με βοήθησε πολύ. Σε κάποιο χρονικό διάστημα αποδώσαμε καλά και αυτό άρεσε στον κόσμο".



"Διαφορετικό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα"

Ο Βαλβέρδε όπως ήταν λογικό δεν ιεράρχησε ψηλά το επίπεδο του παιχνιδιού στην ημεδαπή. " Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετικό. Η διαφορά μεταξύ των κορυφαίων και των έσχατων ομάδων είναι αβυσσαλέα.

Ο Ολυμπιακός κατέβαλλε μια καλή προσπάθεια, το κλαμπ μας πρόσφερε πολλά και εμείς καταφέραμε να κατακτήσουμε τίτλους και να ικανοποιήσουμε τους οπαδούς".



Μυθικός... Νικοπολίδης

Το "μυρμήγκι" εκτίμησε πολύ, όπως διαφαίνεται από τα λόγια του τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού. " Με τον Νικοπολίδη είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Είναι ένας μυθικός ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό.

Αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και ήταν φυσικά ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδας στον θρίαμβο του 2004.

Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και επαγγελματίας, που γνωρίζει επακριβώς σε ποιο κλαμπ αγωνίζεται και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να εκπληρώσει τους στόχους του".

"Balon exo telos"

Στο τέλος της σεζόν ήταν ομόθυμη η συμπαράσταση των παικτών του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του Βαλβέρδε και με δηλώσεις πυρ ομαδόν ζήτησαν την παραμονή του. Ίσως διότι περνούσαν καλά μαζί του στις προπονήσεις.

" Οι παίκτες του Ολυμπιακού γελούσαν πολύ μαζί μου με μια φράση που έλεγα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Όταν η μπάλα έβγαινε έξω τελείωνε η άσκηση και εγώ έλεγα : «Balon exo telos». Τότε άρχιζε το γέλιο"

Μπουζούκια και... μυθολογία

Η παραμονή του στην Ελλάδα επεφύλαξε και τη γνωριμία με το φολκλόρ των μπουζουκιών.

" Παλιότερα πήγαινα σε πολλές συναυλίες. Πλέον όχι. Στην Ελλάδα, όμως, βρέθηκα στα μπουζούκια για να γιορτάσουμε τον τίτλο και τραγουδούσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή (Αντώνης Ρέμος)" λέει ο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν έμεινε στην παρατήρηση των νέων τάσεων αλλά αφιέρωσε πολύ χρόνο διαβάζοντας.

" Μελέτησα την Ελληνική μυθολογία. Ο Δίας είναι ο θεός της τελειότητας, αλλά μου άρεσε η Αθηνά, μιας και διέμενα στην… Αθήνα" υποστηρίζει ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος εβρισκόμενος στην παρανοϊκή καθημερινότητα της πρωτεύουσας εκτίμησε την γαλήνη του Μπιλμπάο.

" Μετά από ένα χρόνο στην Αθήνα μπορώ να πω ότι είναι μια χαοτική πόλη. Στο Μπιλμπάο για παράδειγμα όλα ήταν σε τάξη. Μέτα από ένα χρόνο το Μπιλμπάο μου αρέσει πολύ περισσότερο".















































TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ