ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εσπανιόλ-Ολυμπιακός: 3-2

Εσπανιόλ-Ολυμπιακός: 3-2
Εσπανιολ-Ολυμπιακος, Τζορτζεβιτς

Με δύο φάουλ του Γκαρσία και ένα "δώρο" της άμυνας, ο ΟΣΦΠ έχασε 3-2 από Εσπανιόλ. Έκλεισε Νασούτι και Αρτσούμπι!

Στο πρώτο μέρος οι "ερυθρόλευκοι" παρουσιάστηκαν νωχελικοί και βρέθηκαν χωρίς καλά καλά να το συνειδητοποιήσουν με δύο γκολ στο παθητικό τους (το πρώτο από τραγικό λάθος του Σέζαρ στο ξεκίνημα της φάσης), όμως στην επανάληψη παρουσιάστηναν αισθητά βελτιωμένοι.
Μείωσαν με τον Τζόρτζεβιτς με 2-1 και παρότι ο Λουίς Γκαρσία εκτελούσε με εκτελέσεις φάουλ (πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ), δεν το έβαλαν κάτω και σημείωσαν ένα γκολ με τον Κώστα Μήτρογλου στο 83ο λεπτό, στο ντεμπούτο του διεθνή με την Εθνική Ελπίδων με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Τελικό σκορ 3-2 για τους Καταλανούς, και πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας ετοιμάζονται για το κυριακάτικο φιλικό με τη Λεβάντε στο γήπεδο "Καραϊσκάκη", που θα είναι το τελευταίο ματς πριν το ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Σύστημα 4-5-1 ενόψει... Τσάμπιονς Λιγκ
Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο του "Μονζουίκ" τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-5-1, το οποίο ήταν ουσιαστικά μία πρόβα για τα εκτός έδρας παιχνίδια των πρωταθλητών Ελλάδας στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Κάτω από την εστία των "ερυθρολεύκων" ο Μπούτινα, στα άκρα της άμυνας Ζεβλάκοφ και Ραούλ Μπράβο, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Άντζα και Σέζαρ. Τρία αμυντικά χαφ, με τους Πατσατσόγλου και Τοροσίδη με περισσότερες ανασταλτικές αρμοδιότητες και τον Λεντέσμα σε πιο οργανωτικό ρόλο, στην κορυφή της επίθεσης ως μοναδικός προωθημένος ο Κοβάσεβιτς, έχοντας για στηρίγματα τους Τζόρτζεβιτς από αριστερά και Γκαλέτι από δεξιά.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε ήρεμα, με τη μπάλα να πηγαίνει γρήγορα από τη μία περιοχή στην άλλη, αλλά την μεγάλη φάση να απουσιάζει. Μοναδικές στιγμές άξιες αναφορές δύο θετικές επεμβάσεις του Μπούτινα, στο 5ο λεπτό σε πλασέ του Ταμούδο μέσα από την περιοχή (πιεζόταν από τον Σέζαρ), και στο 9ο σε μακρινή εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία.

Στο 14ο λεπτό όμως η "ερυθρόλευκη" άμυνα υπέπεσε σε ένα παιδαριώδες λάθος, και οι Καταλανοί δεν χαρίστηκαν...

Ανίατες ασθένειες στην άμυνα...
Ο Μπούτινα τροφοδότησε με τα χέρια τον Σέζαρ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχη, ο Βραζιλιάνος δεν έκανε καθόλου καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Κόρο που μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον αμαρκάριστο στο σημείο του πέναλτι Ταμούδο και από εκεί και πέρα το γκολ ήταν... βούτυρο στο ψωμί του Ισπανού αρχισκόρερ της Εσπανιόλ. Άψογο πλασέ, κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπούτινα και 1-0.

Η πρώτη "απειλή" του Ολυμπιακού για την εστία της Εσπανιόλ ήρθε στο 18ο λεπτό από μία στημένη φάση. Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Παρασκευάς Άντζας που είχε προωθηθεί πήρε την κεφαλιά, αυτή όμως πήρε ύψος και πέρασε άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ταμούδο "τρύπωσε" και πάλι στην αντίπαλη περιοχη, με το σουτ του από πλάγια θέση να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπούτινα.

Με το 1-0 στην πλάτη του, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι προς την περιοχή της Εσπανιόλ, με τους Τζόρτζεβιτς και Γκαλέτι να αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς της ανάπτυξης των "ερυθρολεύκων", με τον Κοβάσεβιτς όμως να μην καταφέρνει να κάνει την αντίπαλη άμυνα να τον νιώσει, και τις αρκετές λάθος μεταβιβάσεις να εμποδίζουν ελληνική ομάδα να αποκτήσει ρυθμό.

Σαν να μην έφτανε όμως το πρόβλημα της δημιουργίας φάσεων (έλειπε η κάθετη πάσα, με τον Λεντέσμα να μην βοηθά στο επιθετικό κομμάτι), ήρθε και ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς από πλευράς Καταλανών να κάνει ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα.

Γκολ-ποίημα από Λουίς Γκαρσία
Ο Λουίς Γκαρσία έκανε επίδειξη υψηλής τεχνικής και με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το τείχος και να προσγειωθεί θεαματικά στα δίχτυα του Μπούτινα, με τον Κροάτη γκολκίπερ να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας έχοντας μείνει "στήλη άλατος".

Το 2-0 φαίνεται ότι αφύπνισε τον Ολυμπιακό, με τους παίκτες του να μπαίνουν στα επόμενα λεπτά πιο δυνατά στις φάσεις, βρίσκοντας διαδρόμους προς την εστία του Καμενί. Μάλιστα, έφτασαν μία ανάσα από το να πανηγυρίσουν την επίτευξη ενός τέρματος, όταν μετά από εκπληκτική προσπάθεια από αριστερά ο Τοροσίδης έβγαλε μπαλιά ξυράφι για τον Γκαλέτι, τον Αργεντινό όμως να χάνει ένα γκολ από αυτά που λέμε ότι... δεν χάνονται.

Με εξουδετερωμένο ουσιαστικά τον Καμενί, ο Αργεντινός χαφ το μόνο που είχε να κάνει ήταν να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ των Καταλανών.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ψάχνει το γκολ, και σε μία αντεπίθεση με καλές αξιώσεις στο 32ο λεπτό ο Τοροσίδης προτίμησε να κάνει σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο ήταν πάντως χλιαρό και κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Καμενί.

Ο Τάκης Λεμονής προσπαθούσε να κάνει τον Ολυμπιακό πιο επιθετικό, άλλαξε θέση στα δύο χαφ (Τζόρτζεβιτς δεξιά και Γκαλέτι αριστερά), ωστόσο η απώλεια του ελέγχου στο χώρο του κέντρου ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής (παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε τριά αμυντικά χαφ), και έτσι η Εσπανιόλ έφτανε με μεγάλη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ουσιαστικά, οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο εικόνα ασύνδετης ομάδας, που έκανε με μεγάλη ευκολία το λάθος, με την έμπνευση και την εκρηκτικότητα να λείπουν από τη μέση και μπροστά.

Τρεις αλλαγές και... αλλαγή δεδομένων
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Τάκης Λεμονής, προχώρησε σε τρεις αλλαγές, περνώντας στο ματς τους Νούνιες, Στολτίδη και Ντομί στη θέση των Κοβάσεβιτς, Σέζαρ και Μπράβο αντίστοιχα.

Αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών ήταν να γίνουν και κάποιες εσωτερικές αλλαγές, με τον Ζεβλάκοφ να γίνεται παρτενέρ του Άντζα στο κέντρο της άμυνας, και τον Χρήστο Πατσατσόγλου να μετατοπίζεται από τα χαφ στο δεξί άκρο της άμυνας.

Σε αντίθεση με το υποτονικό πρόσωπο του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε εντελώς μεταμορφωμένος στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας με το "καλημέρα" τα ηνία του αγώνα και κλείνοντας τους Καταλανούς στην περιοχή τους.

Η διάθεση επιθετικότητας καρποφόρησε πολύ γρήγορα, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς στο 50ο λεπτό να περνάει από πολλούς ποδοσφαιριστές, τον Καμενί να ξεγελιέται από την τροχιά της μπάλας και εκείνη να καταλήγει στα δίχτυα του. 2-1 και αλλαγή δεδομένων, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν ανέβει ψυχολογικά και να πατάνε με μεγαλύτερη ευκολία περιοχή.

Πίεση ο Ολυμπιακός, γκολ-καρμπόν από Εσπανιόλ
Στο 54ο λεπτό, από νέα εκτέλεση φάουλ του "Τζόλε", ο Στολτίδης πήρε την κεφαλιά, που όμως έφυγε άουτ. Σε εκείνο το σημείο όμως και κόντρα στη ροή του αγώνα, μίλησε για μία ακόμη φορά η κλάση του Λουίς Γκαρσία. Εκτέλεση φάουλ καρμπόν με αυτή του πρώτου μέρους, το τείχος "άνοιξε", και η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνία του Μπούτινα που ήταν αδύνατο παρά την προσπάθεια που έκανε να αποσοβήσει το 3-1.

Δέκα λεπτά αργότερα, από σύγχυση διαρκείας στην άμυνα του Ολυμπιακού λίγο έλειψε να γίνει το 4-1, όμως οι παίκτες της Εσπανιόλ μιμήθηκαν την ελληνική ομάδα στα λάθη με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.

Ο Ολυμπιακός πάντως ήταν αισθητά βελτιωμένος στο δεύτερο μέρος και δεν παράτησε ούτε λεπτό το ματς, κυνηγώντας τουλάχιστον να μειώσει το σκορ. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μάλιστα στο 75ο λεπτό, με τον θετικότατο Τζόρτζεβιτς να κάνει επέλαση από αριστερά κάνοντας σπριντ... εφήβου, να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Νούνιες, το πλασέ του τελευταίου όμως από πλεονεκτική θέση να φεύγει απελπιστικά άουτ.

Ονειρεμένο ντεμπούτο για Μήτρογλου
Ό,τι δεν κατάφερε πάντως ο Νούνιες, το πέτυχε ο Κώστας Μήτρογλου στο 83ο λεπτό, στην πρώτη του εμφάνιση του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μετά από κούρσα του Ντομί από τα αριστερά, η σέντρα έφτασε στον Γκαλέτι, από εκεί στον Νούνιες, αυτός έκανε ένα χλιαρό σουτ που έφτασε όμως στον Μήτρογλου, με τον τελευταίο να μην καθυστερεί ούτε δευτερόλεπτο και με σουτ-κανονιά από το ύψος του πέναλτι να κεραυνοβολεί τον Καμενί.

Το εκπληκτικό με τον διεθνή με την Εθνική Νέων ήταν ότι σκόραρε τρία μόλις λεπτά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι είχε πάρει έναν φρενήρη ρυθμό, με την Εσπανιόλ να είναι αυτή που έχασε δύο καλές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά για να πετύχει γκολ.

Στο 87ο λεπτό το σουτ του Κόρο έφυγε άουτ, ενώ ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου ο Μπούτινα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ δυνατό σουτ του Άνχελ.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την Εσπανιόλ να επικρατεί με 3-2 και να κατακτά το τουρνουά αυτό της Καταλονίας, με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται για το επόμενο φιλικό με τη Λεβάντε στο "Καραϊσκάκη", που θα είναι ουσιαστικά η πρόβα-τζενεράλε ενόψει του ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εσπανιόλ: Καμενί, Kλεμέντε (Τσίκα) Ζαμπαλέτα, Λουίς Γκαρσία (Βάλντο), Ριέρα (Μόχα), Άνχελ, Τορεχόν (78' Σεράν) Κόρο, Χάρκε (ΛαΚρούθ) Ταμούδο (78' Γιόνατας), Λόλα.

Ολυμπιακός: Μπούτινα, Πατσατζόγλου, Σέζαρ (46' Στολτίδης) Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς (46' Νούνιες) Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Μπράβο (46' Ντομί) Άντζας, Λεντέσμα (80' Μήτρογλου) Τοροσίδης.

Θεατές: 8.640

"Καλό τεστ με Εσπανιόλ"
Προβληματισμένος με τα εύκολα γκολ που δέχεται η άμυνα του Ολυμπιακού αλλά και την ψυχολογική καθίζηση που παθαίνουν οι "ερυθρόλευκοι" όταν παραβιάζεται η εστία τους, εμφανίστηκε στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά τη λήξη του ματς στη ΝΕΤ, ο Τάκης Λεμονής.

"Μέχρι τη φάση του πρώτου γκολ είχαμε καλό έλεγχο στο παιχνίδι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν δεχόμαστε ένα γκολ πέφτουμε ψυχολογικά.

Μας προβληματίζουν τα γκολ, δεν επιτρέπεται με τέτοιες ομάδες να κάνουμε αυτά τα λάθη. Ήταν ένα καλό τεστ για να δούμε τη λειτουργίας μας. Πιστεύω ότι στην επίθεση χρειαζόμαστε περισσότερη ταχύτητα",

τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ενώ κληθείς να σχολιάσει για το γκολ που πέτυχε ο Κώστας Μήτρογλου δήλωσε:

"Είναι νέα παιδιά, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα γκρουπ νέων παιδιών στην ομάδα που έχουν πολύ μέλλον".



Ανακοίνωση για το Ολυμπιακός - Λεβάντε:


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της ενημέρωσε τους φιλάθλους ότι θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια για τον φιλικό αγώνα με τη Λεβάντε, που θα γίνει την Κυριακή στις 19/8 (22:00) στο "Γ. Καραϊσκάκης", από τα εκδοτήρια του γηπέδου ως εξής: Σήμερα Παρασκευή 17/8 και το Σάββατο 18/8 από τις 10:00 έως και τις 18:00 και την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 19/8) από τις 10:00 έως την έναρξή του. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10, 20 και 40 (VIP) ευρώ.













































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ