ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθελοντής στην... Αφρική άσος της Γ.Χαμ!

Εθελοντής στην... Αφρική άσος της Γ.Χαμ!
Γκριν-Γουέστ Χαμ-Αφρική

Ο άσος της Γ.Χαμ, Γκριν, έμεινε 3 βδομάδες στην Αφρική, ως εθελοντής οργάνωσης κατά της φτώχειας!

Ο γκολκίπερ της Γουέστ Χαμ πέρασε τρεις εβδομάδες στην Κένυα, δουλεύοντας ως εθελοντής για να συγκεντρωθούν οικονομικοί πόροι για την AMREF (Αφρικανική Ιατρική και Ερευνητική Οργάνωση), και λίγο πριν επιστρέψει στο Λονδίνο για να ξεκινήσει προετοιμασία ενόψει της νέα σεζόν με τα "σφυριά", μίλησε στην αγγλική εφημερίδα "Sun" για την εμπειρία του στην αφρικανική ήπειρο.
"Την επόμενη φορά που θα παραπονεθώ γιατί θα είμαι υποχρεωμένος να μείνω σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων πριν από ένα παιχνίδι, θα σκεφτώ τον κόσμο που ζει εδώ.

Οι ιστορίες τους με συγκλόνισαν πραγματικά. Είδα μία οικογένεια έξι ατόμων να μένει σε ένα δωμάτιο μικρότερο από την κουζίνα του σπιτιού μου, ενώ είδαν τα μάτια μου σκηνές βίας και μιζέριας",

τόνισε ο γκολκίπερ του λονδρέζικου συλλόγου και συνέχισε:

"Εμείς οι ποδοσφαιριστές ζούμε μέσα σε μία φούσκα. Είναι μία πανέμορφη ζωή όμως θέλω να έχω και άλλες εμπειρίες. Δεν θυμάμαι πού πήγα διακοπές το περασμένο καλοκαίρι, όμως θα θυμάμαι για πάντα αυτό το ταξίδι".

Το ταξίδι του περιελάμβανε μάλιστα το περασμένο Σάββατο και την αναρρίχησή του σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της Αφρικής, κοντά στο όρος Κιλιμάντζαρο στην γειτονική Τανζανία, όπου βρέθηκε εκεί για να συγκεντρώσει εκατοντάδες λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

"Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως δεν είμαστε στο Σεν Τροπέ", τόνισε ο Γκριν, ο οποίος έκανε μάλιστα τον διαιτητή στην πόλη Κιμπέρα, σε έναν αγώνα μεταξύ παιδιών που φορούσαν με υπερηφάνεια τη φανέλα διαφόρων αγγλικών ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.

"Δεν καταδικάζω τον κόσμο του ποδοσφαίρου, γιατί είναι η ζωή μου εδώ και 20 χρόνια και λατρεύω αυτό που κάνω. Όμως από τώρα και στο εξής, όταν κάποιος με ρωτήσει τί έχω κάνει στη ζωή μου, θα μπορώ να πω ότι έχω δει και το άλλο πρόσωπο της ζωής, αυτό της Αφρικής, κατέληξε χαρακτηριστικά.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ