EURO 2024

Εθνική Αγγλίας: Ομιλία του πρίγκιπα Ουίλιαμ στους παίκτες πριν από την πτήση για Γερμανία

Britain's Prince William, the Prince of Wales visits England's national football centre at St. George's Park to mark its 10th anniversary as the home of English football, in Burton upon Trent, England, Wednesday, Oct. 5, 2022.(AP Photo/Rui Viera, Pool)
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ © 2022 RUI VIERA/AP IMAGES

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ συναντήθηκε με την αποστολή της Εθνικής Αγγλίας και ευχήθηκε καλή τύχη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τονίζοντας παράλληλα την σημαντικότητα της αλληλεγγύης και συντροφικότητας που εντοπίζει στα αποδυτήρια.

Η αποστολή της Εθνικής Αγγλίας ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Γερμανία για το Euro και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θέλησε να έρθει σε επαφή και να μιλήσει με το ρόστερ των "Τριών Λιονταριών". Ο πρίγκιπας κατέχει τον ρόλο του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και συναντήθηκε για άλλη μια φορά με τους εκπροσώπους της Αγγλίας για το τουρνουά, αφού έκανε το ίδιο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ουίλιαμ μίλησε στους παίκτες και έδωσε κάποιες συμβουλές από τα παιδιά του. "Παιδιά, σκεφτόμουν καθώς ερχόμουν εδώ, τι θα μπορούσα να πω που θα μπορούσε να βοηθήσει", είπε.

"Πήγαινα στο σχολείο με τα παιδιά και είπα, “τι να πω στην ομάδα της Αγγλίας;”. Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ήταν να τρώτε διπλάσια ποσότητα από ό,τι θα τρώγατε κανονικά. Στη συνέχεια είχα οράματα που σας έβλεπα όλους να τρέχετε με τεράστια κοιλιά και ράμματα στο γήπεδο. Ίσως να λάβετε κάποια με επιφύλαξη τις συμβουλές αυτές.

Το ποδόσφαιρο στα τουρνουά είναι μεγάλη υπόθεση. Όλοι σας είχατε φανταστικές σεζόν, έχω δει όλους σας να παίζετε φέτος, τα πήγατε εξαιρετικά καλά. Το ποδόσφαιρο των συλλόγων είναι τώρα εδώ, το ποδόσφαιρο των τουρνουά εδώ. Όπως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε, το ποδόσφαιρο τουρνουά είναι σκληρό και απαιτεί πολύ περισσότερα από όσα έχετε ήδη δώσει. Είχατε μια μακρά σεζόν και θα σας ζητήσω να συνεχίσετε ξανά".

Θα είναι δύσκολο, θα είναι διασκεδαστικό, θα είναι προκλητικό. Θα είναι όλα όσα ονειρευτήκατε ποτέ φορώντας τη φανέλα της Αγγλίας. Όλες οι εμπειρίες που είχατε στο ποδόσφαιρο συλλόγων, θα τις χρειαστείτε στο πίσω μέρος του μυαλού σας για να αντλήσετε από αυτές.

Το μεγαλύτερο πράγμα που έμαθα ερχόμενος και βλέποντας σας όλα αυτά τα χρόνια, σε κάθε αποδυτήριο της Αγγλίας που έχω βρεθεί, είναι η ομαδικότητα. Αυτό που σας έχει εμφυσήσει ο Γκάρεθ όλα αυτά τα χρόνια, νιώθω πραγματικά ότι είστε μια μονάδα, παλεύετε ο ένας για τον άλλον, παίζετε ο ένας για τον άλλον και πραγματικά νοιάζεστε για το αν θα φορέσετε αυτή τη φανέλα. Θέλω να ξέρετε πόσο σημαντικό είναι για όλους εδώ πίσω ότι βγαίνετε εκεί έξω, τα δίνετε όλα, παίζετε για τη φανέλα σας, παίζετε ο ένας για τον άλλον, παίζετε για τη χώρα σας, επειδή όλοι είναι πίσω σας και νοιάζονται πραγματικά για το τι πρόκειται να κάνετε.

Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι η ομάδα της Αγγλίας έχει ένα στόχο στην πλάτη της. Όλοι θέλουν να μας νικήσουν. Εσείς έχετε όλο το ταλέντο του κόσμου, είστε μια σπουδαία ομάδα, το ταλέντο από μόνο του δεν θα μας κερδίσει το τουρνουά. Ό,τι μπορείτε να κάνετε, αντλήστε από αυτές τις εμπειρίες σε άλλα σημεία της ζωής σας, μεγαλώνοντας, άλλες εμπνεύσεις, μέλη της οικογένειας, ό,τι κι αν είναι αυτό. Πάρτε το μέσα σας τώρα, αξιοποιήστε το, ανεβάστε τον εαυτό σας γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να το χρειαστείτε.

Σας εύχομαι τα καλύτερα. Θα παρακολουθώ κάθε παιχνίδι. Δεν θα πω τι κάνω στο σπίτι, υπάρχουν μέσα ενημέρωσης στο δωμάτιο, αλλά ασχολούμαστε πολύ με αυτό. Καλή τύχη παιδιά".

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ