ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Άλμα έξι θέσεων στο FIFA Ranking, επίσημα 42η

Ο Παυλίδης
Ο Παυλίδης EUROKINISSI - ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Η Εθνική Ελλάδας χάρη στη δύο νίκες του Οκτωβρίου στο Nations League έκανε άλμα έξι στο FIFA Ranking, ανεβαίνοντας στη 42η θέση.

Η Εθνική είναι ασταμάτητη στο Nations League, πραγματοποιώντας μία εκπληκτική πορεία. Μετά το ιστορικό διπλό στο Γουέμπλεϊ, επικρατώντας 2-1 της Αγγλίας, επιβλήθηκε και της Ιρλανδίας 2-0 στο Καραϊσκάκης, κάνοντας το 4/4 στον όμιλό της.

Κάπως έτσι, η Ελλάδα φλερτάρει με την πρώτη θέση στον όμιλό της στη διοργάνωση, ενώ είναι κοντά στην εξασφάλιση του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χάρη σε αυτά τα δύο αποτελέσματα η Εθνική μας έκανε άλμα στο FIFA Ranking, ανεβαίνοντας έξι θέσεις κι έτσι, από τη 48η πλέον βρίσκεται στη 42η.

Μάλιστα, ανήκει στις χώρες με τη μεγαλύτερη βελτίωση θέσης τον Οκτώβρη, καθώς μονάχα η Ισημερινή Γουινέα (6 θέσεις) και το Περού (5 θέσεις) έχουν τόσο μεγάλη βελτίωση.

Το Top 10 τον Οκτώβρη:

  1. Αργεντινή
  2. Γαλλία
  3. Ισπανία
  4. Αγγλία
  5. Βραζιλία
  6. Βέλγιο
  7. Πορτογαλία
  8. Ολλανδία
  9. Ιταλία
  10. Κολομβία

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματά της στο Nations League, η Εθνική Ομάδα κέρδισε εκ νέου 6 θέσεις στο FIFA Coca-Cola Ranking και βρέθηκε, ύστερα από 6 χρόνια, στην 42η δίνοντας συνέχεια στην ανοδική πορεία της και στην αμέσως αντίστοιχη προηγούμενη άνοδό της (από την 54η θέση, στην 48η).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις Εθνικές Ομάδες της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη διότι καμία άλλη δεν σκαρφάλωσε 6 θέσεις από την προηγούμενη έκδοση του διεθνούς ταμπλό. Επιπλέον οι τελευταίες νίκες στο Nations League έχουν φέρει την Ελλάδα στην 22η θέση στης Ευρωπαϊκή κατάταξη.

Αμετάβλητη η πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης, την οποία καταλαμβάνουν, κατά σειράν, η Αργεντινή, η Γαλλία και η Ισπανία. Σταθερά στην 4η θέση βρίσκεται η προσεχής αντίπαλος της Εθνικής στον όμιλο του Nations League, Αγγλία, ενώ η Ιρλανδία υποχώρησε μια θέση και βρίσκεται στην 63η και η Φινλανδία υποχώρησε δύο θέσεις και βρίσκεται στην 66η.

Δείτε ΕΔΩ το FIFA Coca-Cola Men’s World Ranking".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ