ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Αποκαλυπτήρια για τη νέα γαλανόλευκη με υψηλό ηθικό και τον κόσμο στο πλευρό της

Ο Τάσος Μπακασέτας με τη φανέλα της Εθνικής
Ο Τάσος Μπακασέτας με τη φανέλα της Εθνικής EUROKINISSI

Με τον αέρα της έλευσης του Γιοβάνοβιτς και με τον κόσμο στο πλευρό της, η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε (7/9, 21:45) τη Φινλανδία στο "Γ. Καραϊσκάκης". Δεν αποκάλυψε τα πλάνα του ο Σέρβος τεχνικός.

Την προσπάθειά της στο Nations League ξεκινά απόψε το βράδυ (7/9, 21:45, ALPHA και LIVE από το SPORT24) η Εθνική Ελλάδας, η οποία υποδέχεται τη Φινλανδία στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 1η αγωνιστική της League B.

Η γαλανόλευκη θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη League B του Nations League αφού στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις είχε παίξει στη League C. Παράλληλα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιστρέφει στο φαληρικό γήπεδο έπειτα από επτά χρόνια.

Ο αγώνας με τη Φινλανδία σηματοδοτεί τη νέα προσπάθεια που ξεκινά για την Εθνική Ελλάδας, με επικεφαλής τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έχει δώσει ήδη το στίγμα του μέσα από την ομιλία του προς τους παίκτες και τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου και πλέον μένει να αρχίσει να διαφαίνεται το πλάνο του εντός του γηπέδου.

Κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ο Γιοβάνοβιτς

Στην πρώτη εβδομάδα προπονήσεων με τους Έλληνες διεθνείς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θέλησε να αποκαλύψει πολλά για τα αγωνιστικά του σχέδια. Στις περισσότερες περιπτώσεις απέφυγε να κάνει συγκεκριμένες δοκιμές και ανακάτευε την τράπουλα. Στόχος του έμπειρου τεχνικού είναι να διατηρήσει άπαντες σε εγρήγορση και να τους έχει ετοιμοπόλεμους ανά πάσα στιγμή.

Πιθανότατα πάντως, ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θα προβεί σε μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την ομάδα που έπαιξε στα προκριματικά του Euro. Αυτή την ώρα μοιάζει δύσκολο να μην είναι στην ενδεκάδα ο Βλαχοδήμος, οι Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος αλλά και οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης και Μασούρας.

Ο Σέρβος τεχνικός δούλεψε αρκετά πάνω στις στημένες φάσεις, γνωρίζοντας πως θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να μπορέσουν οι διεθνείς να βγάλουν αυτοματισμούς και ποντάροντας πολλά στην κυριαρχία «στους αιθέρες».

Θερμό ενδιαφέρον από τον κόσμο

Η νέα προσπάθεια της γαλανόλευκης φαίνεται πως έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων που αναμένεται να γεμίσουν σε μεγάλο βαθμό τις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης».

Μάλιστα, μέχρι την Παρασκευή (6/9) το βράδυ είχαν εξαντληθεί περισσότερα από 15 χιλιάδες εισιτήρια για το παιχνίδι με τη Φινλανδία, με τους ανθρώπους της ΕΠΟ να αισιοδοξούν πως αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα κλείσουν τη θέση τους στην εξέδρα την ημέρα του αγώνα.

Υψηλό το ηθικό των διεθνών

Η έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά και των Βασίλη Τοροσίδη και Δημήτρη Σαλπιγγίδη έχει φέρει έναν αέρα ανανέωσης στην Εθνική και άπαντες φαίνεται πως έχουν πειστεί πως ο Σέρβος μπορεί να τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους.

"Ο Γιοβάνοβιτς με έκανε να θέλω να τον ακολουθήσω τυφλά", τόνισε στην αποκλειστική του συνέντευξη στο SPORT24 ο Χρήστος Μανδάς, ενώ ο αρχηγός της γαλανόλευκης, Τάσος Μπακασέτας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για το καλό κλίμα στην Εθνική στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Φινλανδία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ NATIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ