ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας Futsal: Κόντρα σε Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν και Κροατία στα προκριματικά του Euro 2026

Εθνική Ελλάδας Futsal: Κόντρα σε Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν και Κροατία στα προκριματικά του Euro 2026

Στον 5ο όμιλο της Β' προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal 2026 με αντιπάλους τη Σουηδία, τo Αζερμπαϊτζάν και την Κροατία κληρώθηκε η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Σάλας

Στον 5ο όμιλο της Β' προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal 2026 με αντιπάλους τη Σουηδία, τo Αζερμπαϊτζάν και την Κροατία κληρώθηκε η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Σάλας. Οι αγώνες στη συγκεκριμένη φάση είναι διπλοί (εντός-εκτός έδρας) και θα διεξαχθούν από τις 09 Δεκεμβρίου 2024 έως τις 16 Απριλίου 2025.

Το σύστημα διεξαγωγής

Main Round (40 ομάδες)

Από την κλήρωση σχηματίστηκαν δέκα όμιλοι των τεσσάρων ομάδων έκαστος. Οι αγώνες στη συγκεκριμένη φάση είναι διπλοί (εντός και εκτός έδρας). Την πρόκριση στην τελική φάση κατακτούν οι δέκα επικεφαλής των ομίλων και οι δύο διοργανώτριες χώρες (Λιθουανία και Λετονία), ενώ οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα αγωνιστούν στα Play Off για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Play-Off (8 ομάδες)

Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες ομάδες του Main Round, χωρίζονται σε τέσσερα ζευγάρια μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί και θα διαγωνιστούν σε διπλούς αγώνες (εντός-εκτός έδρας) για την πρόκριση στην τελική φάση.

Τελική Φάση (16 ομάδες)

Οι δέκα ομάδες από το Main Round, οι τέσσερις νικήτριες από τα Play-off και οι δύο οικοδέσποινες χώρες (Λιθουανία και Λετονία) θα κληρωθούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων έκαστος. Την πρόκριση στην προημιτελική φάση κατακτούν οι ομάδες, οι οποίες θα ολοκληρώσουν την πορεία τους στην 1η και την 2η θέση των ομίλων.

Οι ημερομηνίες της διοργάνωσης

Main Round: 9 Δεκεμβρίου 2024 – 16 Απριλίου 2025.

Κλήρωση Play-Off: 15 Μαΐου 2025.

Αγώνες Play-Off: 15-24 Σεπτεμβρίου 2025.

Τελική φάση: 18 Ιανουρίου 2026 – 8 Φεβρουαρίου 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ