ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Η βραδιά στο Γουέμπλεϊ ανήκε στον Μπάλντοκ, που δεν έφυγε στιγμή από το μυαλό των διεθνών

Εθνική Ελλάδας: Η βραδιά στο Γουέμπλεϊ ανήκε στον Μπάλντοκ, που δεν έφυγε στιγμή από το μυαλό των διεθνών
INTIME

H Εθνική Ελλάδας πέτυχε κάτι ανεπανάληπτο όμως οι διεθνείς δεν μπόρεσαν να το πανηγυρίσουν όπως ενδεχόμενως θα ήθελαν. Οι στιγμές πριν ακόμη από τη σέντρα και μέχρι μετά τη λήξη του αγώνα ανήκαν στον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Είναι κάποιες φορές που η ζωή σκαρώνει πιο ιδιαίτερα σενάρια και από τον σπουδαιότερο σκηνοθέτη. Η Εθνική Ελλάδας πέτυχε την Πέμπτη (10/10) ίσως τη μεγαλύτερη νίκη της μετά το Euro του 2004. Μία μόλις ημέρα μετά από μια τραγική είδηση που σόκαρε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Θα θυσιαστούμε για να τον τιμήσουμε"

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ έφυγε από τη ζωή και την Πέμπτη είδε από ψηλά όλους τους συμπαίκτες του να παίζουν για αυτόν. Ήταν πρόδηλο ήδη από το ζέσταμα πως οι Έλληνες διεθνείς ήταν πεισμωμένοι και θυμωμένοι. Θυμωμένοι με τη συνθήκη που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Με το γεγονός ότι όχι μόνο έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο αλλά και ότι θα έπρεπε να παίξουν ποδόσφαιρο μια ημέρα αργότερα.

Αυτό τους έκανε να συσπειρωθούν, να είναι πιο κοντά ο ένας στον άλλο. “Ξέρουμε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, πολλοί από εμάς ξέρουμε τι σημαίνει ο Τζορτζ. Ο Τζορτζ πάντα ήταν το παράδειγμα για την ομάδα, έδινε και την ψυχή του, έβαζε την ομάδα πάνω απ' όλους και θυσίαζε ακόμη και τη σωματική του ακεραιότητα.

Σήμερα μέσα στο παιχνίδι θα είναι το παράδειγμά μας. Ο καθένας από εμάς θα θυσιάζει τον εαυτό του για να τον τιμήσουμε, όπως του αξίζει”, ήταν τα λόγια του Τάσου Μπακασέτα στην ομιλία του προς τους συμπαίκτες του πριν τη σέντρα. Οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς μιλούσαν συνεχώς μεταξύ τους στο γήπεδο. Δεν αναφερόμαστε σε τακτικές κουβέντες, αλλά λόγια εμψύχωσης και αλληλοστήριξης.

Δεν μπορούσαν να χαρούν

Όπως είναι φυσικό, τα χαμόγελα στην ελληνική ομάδα με το σφύριγμα της λήξης ήταν πλατιά. Δεν είχαν όμως διάρκεια.

Όσο και να ήθελαν να πανηγυρίσουν, ακόμη και για το ότι χάρισαν αυτή τη νίκη στη μνήμη του Μπάλντοκ, δεν μπορούσαν να πάρουν τη σκέψη τους από το γεγονός ότι ο 31χρονος έχει φύγει από τη ζωή. Δύο-τρεις πανηγυρικές κουβέντες έλεγαν οι διεθνείς στα αποδυτήρια και στη μικτή ζώνη και αμέσως το βλέμμα τους σκοτείνιαζε ξανά.

Οι σκέψεις μου όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα ήταν στον Τζορτζ. Τα έφερε έτσι η μοίρα και δεν ήταν σήμερα μαζί μας. Σκεφτόμουν και κοιτούσα δεξιά αριστερά ότι θα δω τον Τζορτζ να πανηγυρίζει μαζί μας. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο στα επόμενα παιχνίδια για πολύ καιρό”, ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Πέτρου Μάνταλου.

Το εν Ελλάδι αντίο στον Starman

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο Γουέμπλεϊ, εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις των εισιτηρίων για το παιχνίδι της Κυριακής (13/10, 21:45) με την Ιρλανδία στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν να χειροκροτήσουν τους παίκτες για το μεγαλειώδες διπλό που πέτυχαν αλλά πολύ περισσότερο να αποτίσουν έναν φόρο τιμής στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Αυτό είναι που βγαίνει προς τα έξω από την Εθνική Ομάδα, ότι δηλαδή ο αγώνας στο Φάληρο θα αποτελέσει τον αποχαιρετισμό στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή επί ελληνικού εδάφους καθότι η κηδεία του θα τελεστεί στην Αγγλία.

"Την Κυριακή επίσης η ομάδα θα αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια και θα γίνει ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν και οι Έλληνες φίλαθλοι, εκτός από τους Άγγλους και τους Έλληνες που ήταν σήμερα στο Γουέμπλεϊ για να τιμήσουν τη μνήμη του Γιώργου", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης στις δηλώσεις που μετέδωσε απευθείας από το Γουέμπλεϊ η εκπομπή Ευρωλίγκα On Fire του SPORT24.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΑΛΝΤΟΚ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ