ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Με μετρημένες αλλαγές και σοβαρότητα η γαλανόλευκη απέναντι στην Ιρλανδία στο κατάμεστο Καραϊσκάκη

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας έχει αφήσει πίσω της τη νίκη στο Γουέμπλεϊ και θα ψάξει απόψε (21:45, ALPHA, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) απέναντι στην Ιρλανδία το τέσσερα στα τέσσερα στο Nations League. Το πλάνο νίκης του Γιοβάνοβιτς στο κατάμεστο Καραϊσκάκη.

Έπειτα από το μεγαλειώδες διπλό στο Γουέμπλεϊ, η Εθνική Ελλάδας καλείται απόψε (21:45, ALPHA, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) απέναντι στην Ιρλανδία να βρει ακόμη μια νίκη ώστε να πλησιάσει περισσότερο στην κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου της στο Nations League.

Οι μέρες που μεσολάβησαν από το παιχνίδι στο Λονδίνο ήταν λίγες και δεν ήταν εύκολες. Το πένθος για την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ φυσικά δεν έσβησε και ούτε θα σβήσει. Παράλληλα, οι διεθνείς έκαναν κατάθεση ψυχής και αγωνιστικά στον "τόπο των θρύλων" και είναι σαφές πως θα χρειαστεί να δώσουν και απέναντι στους Ιρλανδούς το 100% για να συνεχίσουν με το απόλυτο στη διοργάνωση.

Πιστεύει στους θριαμβευτές του Γουέμπλεϊ ο Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναγνωρίζει πως υπάρχει καταπόνηση όμως στο παιχνίδι με την Αγγλία είχε φροντίσει να διαχειριστεί τα λεπτά κάποιων ποδοσφαιριστών του ενόψει της συνέχειας.

Αλλαγές σαφώς και θα υπάρξουν στο αρχικό σχήμα όμως φαίνεται πως θα είναι ελάχιστες. Η μια είναι αναγκαστική και έχει να κάνει με τον παρτενέρ του Μαυροπάνου στο κέντρο της άμυνας αφού ο Κουλιεράκης συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα είναι διαθέσιμος. Ο Ρέτσος και ο Χατζηδιάκος έχουν ο καθένας τις πιθανότητές του και από τη χθεσινή προπόνηση στο Καραϊσκάκη δεν έγινε ξεκάθαρο ποιος εκ των δύο θα πάρει το χρίσμα.

Από εκεί και πέρα, μια αλλαγή θα υπάρξει στον άξονα όπου ο Πέτρος Μάνταλος αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα παίρνοντας θέση στο "8". Σιώπης και Κουρμπέλης πήραν τις ανάσες τους προς το φινάλε του αγώνα στο Λονδίνο και θα διεκδικήσουν τη θέση πίσω από τον μέσο της ΑΕΚ. Ο Σιώπης μοιάζει να έχει το προβάδισμα όμως ο Γιοβάνοβιτς σκέφτεται πως ο Κουρμπέλης μπορεί να δώσει βοήθειες και στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Τσιμίκας και ο Κωνσταντέλιας προπονήθηκαν κανονικά και επέστρεψαν στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού όμως δύσκολα κάποιος από τους δύο θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα.

Τέλος στην επίθεση τα… κουκιά μοιάζουν μετρημένα με τον Παυλίδη να είναι… ακλόνητος μετά τα δύο γκολ του στο Γουέμπλεϊ ενώ το ίδιο θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε και για τον Τζόλη που έκανε… άνω κάτω την αμυντική γραμμή των Άγγλων. Ο Μασούρας έγινε και αυτός αλλαγή προς το φινάλε στο παιχνίδι της Πέμπτης (10/10) και φαίνεται πως θα είναι έτοιμος να πάρει ξανά φανέλα βασικού.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό

Είναι αλήθεια πως οι τρεις διαδοχικές νίκες και ιδιαίτερα εκείνη στο Λονδίνο έχει δημιουργήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ελληνική ομάδα. Εντούτοις, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θέλει να δει ούτε σε ένα λεπτό χαλάρωση από τους ποδοσφαιριστές του.

Για να κατακτήσει άλλωστε η Ελλάδα την πρώτη θέση στον όμιλο πιθανότατα θα χρειαστεί τουλάχιστον το τρίποντο απέναντι στην Ιρλανδία πριν τη μάχη με τους Άγγλους στο ΟΑΚΑ.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού έχει τονίσει στους παίκτες του πόσο σοβαρή ομάδα είναι η Ιρλανδία, ενώ το είδαν και με τα μάτια τους τον προηγούμενο μήνα στο Δουβλίνο όπου παρότι η Εθνική Ομάδα επικράτησε, πιέστηκε αρκετά.

Οι Έλληνες διεθνείς γνωρίζουν τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα και δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να δουν όσα πέτυχαν απέναντι στην Αγγλία να πάνε χαμένα πετώντας βαθμούς μέσα στην έδρα τους.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλωστε ξεκαθάρισε πως βλέπει τη διαχείριση μιας τόσο μεγάλης νίκης ως μια πρόκληση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μιλώντας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Φάληρο.

Κατάμεστο Καραϊσκάκη για την Εθνική και τον Starman

Όπως είχε γίνει γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες, ο κόσμος έχει δείξει κάτι περισσότερο από θερμό ενδιαφέρον για τα εισιτήρια του αγώνα με την Ιρλανδία.

Σαφώς και η σπουδαία νίκη στο Γουέμπλεϊ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή όμως ακόμη περισσότερο στην Εθνική βλέπουν το συγκεκριμένο παιχνίδι ως μια ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Τζορτζ Μπάλντοκ στην Ελλάδα, με τον κόσμο στο πλευρό τους.

Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν μείνει λιγότερα από 2.500 εισιτήρια και όπως όλα δείχνουν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης δεν θα πέφτει καρφίτσα.

  • 1ος, απευθείας άνοδος στη League A
  • 2ος, playoffs ανόδου στη League A
  • 3ος, playouts υποβιβασμού στη League C
  • 4ος, απευθείας υποβιβασμός στη League C

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

  • Ιρλανδία - Αγγλία 0-2
  • Ελλάδα - Φινλανδία 3-0

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

  • Αγγλία - Φινλανδία 2-0
  • Ιρλανδία - Ελλάδα 0-2

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

  • Αγγλία - Ελλάδα 1-2
  • Φινλανδία - Ιρλανδία 1-2

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

  • 13/10 19:00, Φινλανδία - Αγγλία
  • 13/10 21:45, Ελλάδα - Ιρλανδία

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

  • 14/11 21:45, Ελλάδα - Αγγλία
  • 14/11 21:45, Ιρλανδία - Φινλανδία

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • 17/11 19:00 Αγγλία - Ιρλανδία
  • 17/11 19:00 Φινλανδία - Ελλάδα


TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ