ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Με ορμή και νέα πρόσωπα κόντρα στην Ιρλανδία για το δύο στα δύο

Εθνική Ελλάδας: Με ορμή και νέα πρόσωπα κόντρα στην Ιρλανδία για το δύο στα δύο
EUROKINISSI

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε (10/9, 21:45) την Ιρλανδία στο Δουβλίνο με μόνο στόχο το δύο στα δύο στο Nations League. Οι αλλαγές που εξετάζει ο Ιβάν Γιοβάνοβις.

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το καθήκον της στην πρεμιέρα του Nations League, κέρδισε με 3-0 απέναντι στη Φινλανδία και θέλει να πάει στο τρίτο παιχνίδι του ομίλου, στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην Αγγλία (10/10) έχοντας το απόλυτο στον όμιλο.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσει απόψε (10/9, 21:45, Novasports Prime/ALPHA και LIVE από το SPORT24) αλώβητη από το γεμάτο, όπως αναμένεται, Aviva Stadium κόντρα στην Ιρλανδία για τη δεύτερη αγωνιστική της League B.

Πιστός στο πλάνο

Οι αλλαγές που αναμένεται να γίνουν από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς κινούνται περισσότερο προς την κατεύθυνση της ενδεκάδας και λιγότερο της τακτικής που θα ακολουθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο Σέρβος τεχνικός θέλει να δει και σε δεύτερο παιχνίδι τα όσα δούλεψε την προηγούμενη εβδομάδα στο Περιστέρι.

Όπως είναι φυσικό, χρειάζεται χρόνος για έναν νέο τεχνικό ώστε να περάσει τις ιδέες του – πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για Εθνική Ομάδα, η οποία δεν έχει την άνεση των καθημερινών προπονήσεων και των συνεχόμενων αγώνων.

Για να αποκτήσει μια ομάδα σταδιακά ομοιογένεια και αυτοματισμούς θα πρέπει να έχει παίξει μαζί υπό το ίδιο πλάνο σε σειρά αγώνων και εκεί είναι που θα ποντάρει ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Ας μην λησμονούμε πως στον όμιλο ελλοχεύουν και δύο πολύ υψηλότερης δυσκολίας αγώνες απέναντι στη φιναλίστ του Euro, Αγγλία και η γαλανόλευκη θα πρέπει να είναι έτοιμη για αυτά τα τεστ.

Επιβραβεύει όσους ξεχώρισαν

Όπως όλα δείχνουν, η Εθνική θα διατηρήσει στην ενδεκάδα της τουλάχιστον οκτώ από τους έντεκα παίκτες που έπαιξαν απέναντι στη Φινλανδία. Ο λόγος για τους Βλαχοδήμο, Τσιμίκα, Μαυροπάνο, Κουλιεράκη, Ρότα, Μάνταλο, Μπακασέτα και Ιωαννίδη.

Οι επικείμενες αλλαγές αναμένεται να είναι δύο ή τρεις και αφορούν κατά βάση τις θέσεις των Μπουχαλάκη, Πέλκα και Χατζηγιοβάνη. Ο Κωνσταντέλιας μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στην πρεμιέρα του Nations League και άφησε θετικές εντυπώσεις, κάτι που ίσως του ανοίξει την πόρτα για την ενδεκάδα.

Ο δεύτερος παίκτης που συγκεντρώνει πιθανότητες να ξεκινήσει είναι ο Σιώπης ενώ δεν θα είναι έκπληξη εάν δούμε και τον Τζόλη να παίρνει φανέλα βασικού.

Ο Τσιμίκας και οι… 300

Με το Δουβλίνο να βρίσκεται… ακριβώς απέναντι από το Λίβερπουλ δεν ήταν λίγοι οι ντόπιοι που εντόπισαν τον Κώστα Τσιμίκα κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής στο αεροδρόμιο. Ο διεθνής μπακ φωτογραφήθηκε μαζί τους και έλαβε σειρά αποθεωτικών σχολίων.

Από εκεί και πέρα, η ΕΠΟ έχει ζητήσει 400 εισιτήρια για το αποψινό παιχνίδι, τα οποία όμως δεν έχουν εξαντληθεί. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την ώρα, η Εθνική μας δεν αποκλείεται να έχει στο πλευρό της περίπου 300 φιλάθλους στο Δουβλίνο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ