ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Ο φορτσάτος Ζαφείρης ετοιμάζεται και για σημαντικά παιχνίδια του Nations League

Ο Ζαφείρης με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στη Φινλανδία
Ο Ζαφείρης με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στη Φινλανδία EUROKINISSI SPORTS

Ο Χρήστος Ζαφείρης πρωταγωνίστησε στη νίκη της Σλάβια Πράγας επί της Σπάρτα Πράγας και δείχνει έτοιμος να βοηθήσει την Εθνική Ελλάδας, όποτε του ζητηθεί από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η Εθνική Ελλάδας προετοιμάζεται για τα δύο σημαντικά παιχνίδια στο Nations League. Την Πέμπτη (10/10, 21:45, ALPHA, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) αντιμετωπίζει την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, ενώ την Κυριακή (13/10, 21:45, ALPHA, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) κοντράρεται με την Ιρλανδία στο Καραϊσκάκης.

Μεταξύ των κλήσεων του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο Χρήστος Ζαφείρης γι' ακόμη μία φορά. O 21χρονος μέσος της Σλάβια Πράγας έκανε ήδη τις δύο πρώτες του εμφανίσεις με τα γαλανόλευκα. Στις 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε ντεμπούτο κόντρα στους Φινλανδούς, παίζοντας 25 λεπτά, ενώ 23 λεπτά αγωνίστηκε λίγες μέρες αργότερα απέναντι στους Ιρλανδούς.

Ο Ζαφείρης πλέον προετοιμάζεται για την επόμενη "παρτίδα" αγώνων και περιμένει να του δοθούν κι άλλες ευκαιρίες από τον Γιοβάνοβιτς, ώστε να συνεισφέρει στη μεσαία γραμμή της Εθνικής ομάδας.

Φορτσάτος και πρωταγωνιστής στο ντέρμπι με την Σπάρτα

Πάντως, ο Ζαφείρης εντάχθηκε στην Εθνική ομάδα αρκετά φορτσάτος. Πριν από λίγες μέρες η Σλάβια Πράγας επικράτησε 2-1 στο ντέρμπι επί της Σπάρτα Πράγας, με τον 21χρονο μέσο να είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ. Βρήκε χώρο και εκτέλεσε εκτός περιοχής, κάνοντας το 2-1 για τη Σλάβια στο 22ο λεπτό του παιχνιδιού.

Ωστόσο, η παρουσία του ήταν η κομβική. Είχε συνολικά 41 ενέργειες με την μπάλα, παντού μεταξύ των δύο περιοχών, ενώ ήταν ο κορυφαίος δημιουργός του παιχνιδιού με τρεις key passes (μαζί με τον Λούκας Χαράσλιν). Επιπλέον, είχε 15 πετυχημένες στις 20 πάσες που δοκίμασε.

Ανασταλτικά, βγήκε νικητής στις τέσσερις από τις οκτώ μονομαχίες, ενώ είχε τρία κερδισμένα τάκλιν, από τις κορυφαίες επιδόσεις του παιχνιδιού. Μία γεμάτη και καταλυτική εμφάνιση στον δρόμο της Σλάβια προς το τρίποντο.

Ο Ζαφείρης έπαιξε 16 λεπτά στην ισοπαλία με τον Άγιαξ για το Europa League στις 3 Οκτωβρίου, ενώ στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική του τσεχικού πρωταθλήματος ήταν πάλι εκ των κορυφαίων. Στη νίκη επί της Μποέμιανς με 4-0 βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Στα 68 λεπτά που αγωνίστηκε είχε συνολικά 62 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες γύρω από την αντίπαλη περιοχή, ενώ είχε 90% πετυχημένες μεταβιβάσεις, με 43/48. Επιπλέον, δημιούργησε και δύο ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Ο Ζαφείρης έχει φανερώσει στο τσεχικό πρωτάθλημα πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει έτοιμος να βοηθήσει την Εθνική Ελλάδας, όποτε του ζητηθεί από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ