ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Ο Ιωαννίδης γίνεται ο go-to guy παίκτης μας και το "φώναξε" με τη Φινλανδία

Εθνική Ελλάδας: Ο Ιωαννίδης γίνεται ο go-to guy παίκτης μας και το "φώναξε" με τη Φινλανδία
EUROKINISSI

Η Ελλάδα επικράτησε με 3-0 της Φινλανδίας στο "Καραϊσκάκης", με τον Φώτη Ιωαννίδη να βγαίνει μπροστά, να πετυχαίνει δύο γκολ και να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Εθνικής.

Η Εθνική μπήκε με το δεξί στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η Ελλάδα επικράτησε με 3-0 της Φινλανδίας στο "Καραϊσκάκης" και ξεκίνησε με τρίποντο τις υποχρεώσεις της στο δεύτερο γκρουπ της League B του Nations League.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ακούει στο όνομα Φώτης Ιωαννίδης. Ο φορ του Παναθηναϊκού εξελίσσεται στον go-to guy της Εθνικής. Στον ποδοσφαιριστή δηλαδή που εμπιστεύονται οι υπόλοιποι, βασίζεται η ομάδα και είναι εκείνος που βγαίνει μπροστά.

Ήταν μέσα σε όλα τα γκολ

Με τους Φινλανδούς το πήρε πάνω του. Στο 23ο λεπτό ο Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ. Οσμίστηκε το ολέθριο λάθος του Χραντέτσκι, έμεινε ψηλά, έκλεψε την μπάλα και σε κενή εστία βρήκε δίχτυα. Και μάλιστα, σ' ένα σημείο του αγώνα που η Ελλάδα δεν ήταν καλύτερη.

Για την ακρίβεια, οι Φινλανδοί ήταν εκείνοι που είχαν την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, με την Εθνική ωστόσο να ανοίγει και το σκορ και να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 37'.

Ο Ιωαννίδης ήταν μέσα και σε αυτό το γκολ. Ο φορ της Ελλάδας και των πρασίνων πήρε την μπάλα στα αριστερά έξω από την περιοχή, τροφοδότησε τον επίσης εξαιρετικό Τσιμίκα, ο οποίος έκανε το overlap. Ο μπακ της Λίβερπουλ γέμισε στην περιοχή, στοχεύοντας τον Κουλιεράκη, με τον Κάλμαν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Φυσικά, ο Ιωαννίδης δεν θα μπορούσε να μείνει μόνο σ' ένα γκολ. Στο 76ο λεπτό η Ελλάδα κέρδισε κόρνερ. Ο Γιοβάνοβιτς είχε ήδη αποφασίσει να αλλάξει τον φορ του, καθώς το ματς με την Ιρλανδία δεν είναι μακριά. Ο επιθετικός της Εθνικής στην τελευταία του ενέργεια στο παιχνίδι πήρε την κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα και πέτυχε το τελικό 3-0.

Στη συνέχεια έδωσε τη θέση του στον Γιώργο Βαγιαννίδη, ώστε να πάρει τις απαραίτητες ανάσες πριν από την δεύτερη και σημαντική "μάχη" κόντρα στην Ιρλανδία (10/9, 21:45) στο Aviva Stadium.

Μόνιμος πονοκέφαλος για τους Φινλανδούς

Δεν ήταν, ωστόσο, μόνο τα γκολ του που τον έχρισαν MVP της αναμέτρησης. Ήταν η γενικότερη παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ιωαννίδης αποτέλεσε έναν μόνιμο πονοκέφαλο για την φινλανδική άμυνα, βγάζοντας στο γήπεδο αυτά που γνωρίζει να κάνει πάρα πολύ καλά.

Κινούταν μεταξύ των γραμμών της Φινλανδίας, ψάχνοντας να φύγει στην πλάτη της άμυνας ή να πάρει την μπάλα στην περιοχή. Αυτή η κίνηση άρχισε να γίνεται με μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Ελλάδα είχε και καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ είχε περάσει και ο Κωνσταντέλιας που αύξησε την δημιουργική ικανότητα της ομάδας, δίνοντας περισσότερα στηρίγματα και ενέργεια.

Άλλες φορές, ο Ιωαννίδης γύριζε λίγο πιο πίσω, έπαιρνε την μπάλα, βοηθώντας στην κυκλοφορία και άνοιγε χώρους για τους συμπαίκτες του, με τις κινήσεις του. Στα 77 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 33 ενέργειες με την μπάλα. Παράλληλα, ήταν ακριβής στις περισσότερες μεταβιβάσεις του, με 13 πετυχημένες στις 17 που δοκίμασε.

Επιπλέον, είχε και μία key pass, όταν στο πρώτο μέρος πήρε την μπάλα από τα αριστερά εκτός περιοχής και τροφοδότησε τον Δημήτρη Πέλκα, που ακολουθούσε, για να σουτάρει με τη μία, αλλά άστοχα. Εκτελεστικά πήρε φυσικά άριστα, αφού επιχείρησε τρεις τελικές, οι δύο κατέληξαν στα δίχτυα και η μία σταμάτησε στο δοκάρι, έπειτα από την δύσκολη απόκρουση του Χραντέτσκι.

Αναλυτικά τι έκανε ο Ιωαννίδης:

  • Γκολ: 2
  • Τελικές: 3
  • Ενέργειες: 33
  • Πάσες: 13/17 (76%)
  • Key Pass: 1
  • Ντρίμπλες: 1/3
  • Μονομαχίες: 5/11
  • Απομακρύνσεις: 2
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ