ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Ο καυτός Τζόλης δικαίωσε τον Γιοβάνοβιτς με πολλή δουλειά και ένα φανταστικό γκολ

Εθνική Ελλάδας: Ο καυτός Τζόλης δικαίωσε τον Γιοβάνοβιτς με πολλή δουλειά και ένα φανταστικό γκολ

Ο Χρήστος Τζόλης ήταν εκ των κορυφαίων στον αγωνιστικό χώρο στη νίκη της Εθνικής επί της Ιρλανδίας με 2-0 και δικαίωσε τον Γιοβάνοβιτς, για την επιλογή του να τον βάλει βασικό.

Η Ελλάδα κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Aviva Stadium, επικρατώντας 2-0 των Ιρλανδών. Η απόδοση της Εθνικής δεν ήταν εντυπωσιακή, ωστόσο η δουλειά και το 2/2 στον όμιλο έγινε χάρη σε δύο υπέροχα γκολ.

Πρώτα ο Φώτης Ιωαννίδης στο 50' πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα με φανταστικό πλασέ και στο 87' ο Χρήστος Τζόλης έστειλε με εκπληκτικό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα, κλειδώνοντας το τρίποντο.

Ο Χρήστος Τζόλης ήρθε στην Εθνική "καυτός". Είχε πετύχει δύο σερί γκολ με την Κλαμπ Μπριζ, ένα με την Ντεντέρ και άλλο ένα στο ντέρμπι με την Σερκλ Μπριζ.

Κόντρα στους Φινλανδούς έμεινε στον πάγκο, ωστόσο με τους Ιρλανδούς ήταν μία από τις δύο αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, παίρνοντας ουσιαστικά τη θέση του Πέλκα στο αρχικό σχήμα.

Επιβεβαίωσε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση

Ο Τζόλης επιβεβαίωσε, λοιπόν, πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δικαίωσε απόλυτα τον Γιοβάνοβιτς για την επιλογή του. Φυσικά, ξεχωρίζει το γκολ του στο 87ο λεπτό.

Κινήθηκε ωραία μεταξύ των γραμμών της Ιρλανδίας, πήρε την μπάλα από την καλά συγχρονισμένη κάθετη μεταβίβαση του Μπακασέτα, κοντρόλαρε με το κεφάλι, με μία φανταστική αλλαγή κατεύθυνσης ξεφορτώθηκε τον Κόλινς και επιχείρησε ένα ξερό σουτ, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ο Τζόλης ήταν ο κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνική φάνηκε να ζορίζεται και να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της. Ο ποδοσφαιριστής της Κλαμπ Μπριζ ήταν ο πιο δραστήριος και επιθετικά και ανασταλτικά.

Χρειάστηκε αρκετές φορές να γυρίσει πίσω και να ντουμπλάρει τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος με τη σειρά του προσπαθούσε να παίρνει προωθήσει από τα αριστερά. Οι επιστροφές του ήταν απαραίτητες από την στιγμή που οι Ιρλανδοί απειλούσαν κυρίως από εκεί με τον Ογκμπένε.

Επιθετικά, ο Τζόλης συνεργάστηκε αρκετές φορές με τον μπακ της Λίβερπουλ. Άλλωστε, ο μέσος χώρος δράσης των δύο παικτών ήταν πάνω κάτω στα ίδια τετραγωνικά μέτρα και κυριάρχησαν στην αριστερή πλευρά, απ' όπου χτυπούσε η Ελλάδα, με κινήσεις σε όλο το μήκος της.

Οι επιδόσεις του Χρήστου Τζόλη

Ο Τζόλης στα 89 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 43 ενέργειες με την μπάλα. Δοκίμασε συνολικά 26 μεταβιβάσεις με την μπάλα, με τις 20 από αυτές να βρίσκουν συμπαίκτη του. Δηλαδή είχε ποσοστό επιτυχίας 77%.

Παρεμπιπτόντως, ο 22χρονος δεν χρειάστηκε πολλές τελικές, μονάχα μία του αρκούσε, για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Άλλωστε, οι ενέργειες του στην περιοχή δεν ήταν αρκετές, καθώς αγωνίστηκε πολύ πάνω στην γραμμή, με το μέσο χώρο δράσης του, όπως προαναφέρθηκε, να είναι στα αριστερά, ακριβώς στη μεσαία γραμμή.

Πάντως, ο Τζόλης είχε τρία τάκλιν τα περισσότερα στο παιχνίδι μαζί με τον Μπακασέτα και τον Σιώπη, όπως και έξι απομακρύνσεις της μπάλας, κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών της Εθνικής. Σημαντικό το γεγονός ότι έδωσε οκτώ μάχες και κατάφερε να βγει νικητής από τις έξι, δείχνοντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα διάθεση και όρεξη να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο.

Συμπερασματικά, ο Τζόλης ήταν εκ των κορυφαίων του αγωνιστικού χώρου, αν όχι ο κορυφαίος για την Εθνική μας, με πολύτιμη δουλειά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και ένα γκολ υψηλής κλάσης. Η επιλογή λοιπόν, του Γιοβάνοβιτς, να τον αφήσει στον πάγκο με τη Φινλανδία και να τον έχει ολόφρεσκο για 89 λεπτά κόντρα στην Ιρλανδία, αποδείχθηκε κομβική.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ NATIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ