ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Ο Τζόλης ήταν ο απόλυτος δημιουργός και μαχητής στη νίκη απέναντι στην Ιρλανδία

UEFA NATIONS LEAGUE 2024-2025 /  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE 2024-2025 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ελλάδα επικράτησε 2-0 της Ιρλανδίας, κάνοντας το 4/4 στο Nations League, με τον Χρήστο Τζόλη να είναι εκ των πρωταγωνιστών με την πολύτιμη δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο.

Η Εθνική έκανε το 4/4 στο Nations League. Έπειτα από τον θρίαμβο στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην Αγγλία, η Ελλάδα επικράτησε 2-0 της Ιρλανδίας και πλέον το όνειρο της πρώτης θέσης στο γκρουπ φαίνεται να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο προς την πραγματοποίησή του.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ στο 90+1' ο Πέτρος Μάνταλος σφράγισε το τρίποντο για την Εθνική μας ομάδα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο Τζόλης ήταν ο κορυφαίος δημιουργός

Εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Τζόλης, με τον μεσοεπιθετικό της Κλαμπ Μπριζ να επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Ήταν εκείνος μάλιστα που είχε την ασίστ στο γκολ του Μπακασέτα. Έστρωσε την μπάλα στον αρχηγό της Εθνικής και εκείνος πέτυχε το 1-0.

Ο Τζόλης τοποθετήθηκε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Η δουλειά που έκανε ήταν πολύπλευρη, καθώς αγωνίστηκε σε όλο το μήκος της πλευράς, γύριζε πίσω να μαρκάρει όταν χρειαζόταν, ενώ αρκετές φορές συνέκλινε, έχοντας πλήθος ενεργειών κοντά στο ημικύκλιο της περιοχής.

Συνολικά στο παιχνίδι είχε 44 ενέργειες με την μπάλα. Μάλιστα, ήταν ο κορυφαίος δημιουργός της Εθνικής, καθώς είχε έξι key passes, δηλαδή πάσες που έφτιαξαν ευκαιρία, και ήταν η κορυφαία επίδοση του αγώνα. Στις μεταβιβάσεις του ήταν εξαιρετικά ακριβής, έχοντας ποσοστό επιτυχίας 84% με 21 στις 25.

Ανασταλτικά, έριξε πολλή δουλειά. Ενεπλάκη στις περισσότερες μονομαχίες στον αγωνιστικό χώρο, συνολικά 18 και κατάφερε να κερδίσει τις 11. Μάλιστα είχε οκτώ κερδισμένες στις 11 στο έδαφος και 3/7 εναέριες. Επιπλέον, είχε και τρία τάκλιν, επίσης μία από τις καλύτερες επιδόσεις στο παιχνίδι.

Ο Τζόλης είναι από τα πιο πολύτιμα assets του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός ξεχωρίζει με την παρουσία του και είναι από τα πολυτιμότερα "εργαλεία" στα χέρια του Γιοβάνοβιτς στην προσπάθεια της Ελλάδας να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό της στο Nations League.

Οι επιδόσεις του Τζόλη:

  • Ασίστ: 1
  • Ενέργειες με την μπάλα: 44
  • Πάσες: 21/25 (84%)
  • Μακρινές μεταβιβάσεις: 2/2
  • Key Passes: 6
  • Ντρίμπλες: 1/3
  • Μονομαχίες: 11/18
  • Τάκλιν: 3
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ NATIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ