ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Πογέτ και Κόλερ οι δύο εκλεκτοί για τη θέση του προπονητή

Ο Γκουστάβο Πογέτ
Ο Γκουστάβο Πογέτ INTIME

Οι Γκουστάβο Πογέτ και Μαρσέλ Κόλερ είναι οι δύο εκλεκτοί των Κωνσταντινίδη - Φύσσα, με αυτούς γίνεται η διαπραγμάτευση και γι' αυτούς θα γίνει η εισήγηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη (3/2).

Οι Γκουστάβο Πογέτ και Μαρσέλ Κόλερ είναι οι δύο εκλεκτοί των Κωνσταντινίδη και Φύσσα για την θέση που "χήρεψε" μετά το διαζύγιο με τον Τζον Φαν Σιπ. Αυτοί οι δύο θα αποτελέσουν την εισήγηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη (3/2), οι περιπτώσεις τους θα συζητηθούν εκτενώς και θα παρθεί απόφαση για το πώς θα πορευτεί η Ομοσπονδία και ποιον θα προκρίνει. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με έναν εκ των δύο, τότε θα προχωρήσει κάποια από τις εναλλακτικές περιπτώσεις.

Το θέμα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή δεν θα αργήσει να ξεκαθαρίσει. Οι δύο άνθρωποι που "τρέχουν" την υπόθεση, μελέτησαν πολλά βιογραφικά, έκαναν το σχετικό ξεσκαρτάρισμα, έφτιαξαν μια short list και στο τέλος "κλείδωσαν" οι δύο έμπειροι προπονητές, με τους οποίους έχει γίνει η σχετική προεργασία. Κανείς εκ των δύο δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί στην παρούσα φάση, είναι αρκετά ριψοκίνδυνο να ειπωθεί αν ο Ουρουγουανός ή ο Ελβετός έχει τον πρώτο λόγο για τον γαλανόλευκο πάγκο.

Ο 54χρονος Πογέτ έχει ελληνική εμπειρία, μιας και ήταν προπονητής στην ΑΕΚ την σεζόν 2015/16, όπου μέτρησε 18 νίκες, πέντε ήττες και πέντε ισοπαλίες, ενώ έχει προπονήσει ακόμα τις Κατόλικα, Μπράιτον, Σάντερλαντ, Μπέτις, Σανγκάη Σενχουά και Μπορντό. Ο 62χρονος Κόλερ είναι δύο φορές πρωταθλητής με την Σεντ Γκάλεν και την Γκρασχόπερς, ενώ θεωρείται ο αναμορφωτής της Αυστρίας. Έχει δηλαδή εμπειρία σε πάγκο εθνικής ομάδας. Φυσικά, πρέπει να υπάρξει συμφωνία και στο οικονομικό, με τον Κόλερ να είναι κάπως πιο "αλμυρός" και αυτό ενδεχομένως να παίξει ρόλο στην τελική απόφαση.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ