ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Πρώτη προπόνηση ενόψει Γουέμπλεϊ, δεν καλεί άλλον παίκτη ο Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην προπόνηση της Εθνικής
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην προπόνηση της Εθνικής ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη μεγάλη μάχη με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ (10/10, 21:45) με απογευματινή προπόνηση τη Δευτέρα (7/10) στο Περιστέρι. Δεν θα καλέσει αντικαταστάτη για τον Ιωαννίδη ο Γιοβάνοβιτς.

Η Εθνική Ελλάδας έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση αφού την Πέμπτη (10/10, 21:45) θα αντιμετωπίσει την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ για την 3η αγωνιστική του Nations League. Οι Έλληνες διεθνείς συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά τη Δευτέρα (7/10) στο Περιστέρι όπου έκαναν και την πρώτη τους προπόνηση μπροστά σε αρκετό κόσμο.

Σε αυτή δεν συμμετείχαν δέκα ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και αποκατάσταση. Ο λόγος για τους Τσιμίκα, Τζόλη, Ζαφείρη, Χατζηδιάκο, Κουλιεράκη, Πέλκα, Ρότα, Μπακασέτα, Ρέτσο και Τζολάκη οι οποίοι είχαν υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους και θα ενταχθούν στο κανονικό πρόγραμμα την Τρίτη (8/10).

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τους ποδοσφαιριστές του να καταπιάνονται με ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας ενώ ιδιαίτερο βάρος έριξε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι διεθνείς έπαιξαν και δίτερμα στο μισό γήπεδο ενώ η επόμενη προπόνηση για τη γαλανόλευκη είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη στις 18:00 στο Μαζαράκη όπου αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το πλάνο του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Με Παυλίδη και Δουβίκα τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς

Ο τραυματισμός του Φώτη Ιωαννίδη στέρησε από τον άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της ενδεκάδας του και πολλοί θεώρησαν πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα καλούσε άλλον επιθετικό για να καλύψει το κενό του. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πως θα συμβεί.

Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός το ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του πριν την προπόνηση, τονίζοντας πως θα στραφεί στους Βαγγέλη Παυλίδη και Τάσο Δουβίκα για να καλύψουν το κενό του Ιωαννίδη. Άλλωστε στη διάθεσή του έχει επιστρέψει και ο Γιώργος Μασούρας ο οποίος δεν θα είναι έκπληξη εάν επιστρέψει απευθείας στο αρχικό σχήμα.

Μπορεί ο Γιοβάνοβιτς να άνοιξε τα χαρτιά του τη Δευτέρα (7/10), όμως υπάρχει η σκέψη να παρατάξει την Εθνική Ομάδα με τριάδα στην άμυνα απέναντι στη φιναλίστ των δύο τελευταίων Euro. Όπως προαναφέραμε, περισσότερα σχετικά με το πλάνο του θα φανούν την Τρίτη (8/10) αλλά και στην τελευταία προπόνηση πριν το μεγάλο ματς την Τετάρτη (11/10) στο Γουέμπλεϊ. Η αποστολή της γαλανόλευκης θα αναχωρήσει για το Λονδίνο την Τετάρτη το πρωί.

Θυμίζουμε πως ο Γιοβάνοβιτς έχει στη διάθεσή του τους εξής ποδοσφαιριστές: Βλαχοδήμος, Τζολάκης, Μανδάς, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Γιαννούλης, Βαγιαννίδης, Τσιμίκας, Ρότα, Ρέτσος, Ντόη, Μπακασέτας, Μάνταλος, Ζαφείρης, Σιώπης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Πέλκας, Κωνσταντέλιας, Τζόλης, Μασούρας, Παυλίδης, Δουβίκας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ NATIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ