ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Σε επικοινωνία το επιτελείο και η ΕΠΟ με Καρέτσα και Ζαφείρη

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας
Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας JOHAN EYCKENS/BELGA MAG/BELGA VIA AFP

Σοβαρή προσπάθεια με συγκεκριμένη στόχευση και πλάνο έχει ξεκινήσει από το νέο επιτελείο της Εθνικής και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ώστε να φορέσουν το ελληνικό εθνόσημο δύο ξενιτεμένα ελληνόπουλα, στελέχη των φυτωριακών εθνικών ομάδων Βελγίου και Νορβηγίας, ο Κωνσταντίνος Καρέτσας και ο Χρήστος Ζαφείρης αντίστοιχα.

Ο νέος εκλέκτορας της Εθνικής, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έδωσε στίγμα προθέσεων με το… καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, ξεκαθαρίζοντας στην παρουσίασή του πως θα θέλει να μιλήσει με τον Κώστα Φορτούνη ώστε να (δοκιμάσει να) αλλάξει την από το περασμένο καλοκαίρι απόφασή του να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Επιθυμία και προσπάθεια στο πλαίσιο της τάσης συστράτευσης και αλλαγών που επιχειρείται – συνολικά – στη γαλανόλευκη. Και δεν είναι η μόνη.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του SPORT24 το νέο επιτελείο της Εθνικής, αλλά και οι (νέοι) αρμόδιοι της ομοσπονδίας έχουν ξεκινήσει διαδικασία επαφών και επικοινωνίας με δύο ελληνόπουλα, με αδιαμφισβήτητο, ξεχωριστό ταλέντο και δυναμική, τα οποία ξενιτεύτηκαν από μικρή ηλικία, έχοντας φορέσει το εθνόσημο των φυτωριακών ομάδων στις οποίες μετανάστευσαν, μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά.

Πρόκειται για το wonderkid της Γκενκ, τον 16χρονο Κωνσταντίνο Καρέτσα και τον μέσο της Σλάβια Πράγας, τον 21χρονο playmaker Χρήστο Ζαφείρη. Αμφότεροι γεννημένοι στην Ελλάδα, αμφότεροι μετακόμισαν οικογενειακά σε Βέλγιο (Καρέτσας) και Νορβηγία (Ζαφείρης).

Και οι δύο έχουν ήδη ενημερωθεί αναλυτικά για τις προθέσεις του νέου επιτελείου και τη συνολική ελληνική διάθεση να γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να φορέσουν το εθνόσημο. Για τον Καρέτσα, διεθνής με την εθνική Νέων του Βελγίου, είχαν γίνει κάποιες απόπειρες πριν περίπου ενάμιση χρόνο από τους τότε αρμόδιους της Εθνικής, ήταν όμως μάλλον ασαφείς, σίγουρα όχι πειστικές και χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πλάνο και κανένα – τότε – αποτέλεσμα.

Για τον Ζαφείρη η κατάσταση είναι μάλλον πιο πιεστική χρονικά, καθώς ουσιαστικά βρίσκεται στον προθάλαμο της εθνικής Νορβηγίας, έχοντας περάσει από όλα τα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της σκανδιναβικής χώρας, διατελώντας ως και αρχηγός της u21. Θυμίζει κάπως την περίπτωση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, ο οποίος επίσης έγινε διεθνής έχοντας περάσει από όλες τις φυτωριακές εθνικές ομάδες της Γεμρανίας.

Ο Χρήστος Ζαφείρης
Ο Χρήστος Ζαφείρης 2023 PETR DAVID JOSEK/AP IMAGES

Σε καμία περίπτωση δεν είναι – για κανέναν από τους δύο – μια εύκολη διαδικασία, ειδικά συνεκτιμώντας πως τόσο η βελγική όσο και η νορβηγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θέλει να διατηρήσει «Βέλγο» και «Νορβηγό» Καρέτσα και Ζαφείρη αντίστοιχα, ωστόσο τα πάντα περνάνε από τους δύο ποδοσφαιριστές.

Και εκεί έχει εστιάσει η επιβεβαιωμένη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και γίνεται πλέον, με συγκεκριμένη στόχευση, συγκεκριμένο πλάνο και συγκρατημένη αισιοδοξία ώστε τελικά να καταστεί δυνατός ο (ποδοσφαιρικός) επαναπατρισμός των δύο Ελλήνων.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ