ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για Πογέτ και Κόλερ, πιο προσιτός οικονομικά ο Ουρουγουανός

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για Πογέτ και Κόλερ, πιο προσιτός οικονομικά ο Ουρουγουανός
@ 2015 JON SUPER / ASSOCIATED PRESS

Ποια είναι τα δεδομένα για τους Γκουστάβο Πογέτ και Μαρσέλ Κόλερ, οι οποίοι είναι οι δύο εκλεκτοί των Κωνσταντινίδη - Φύσσα. Πιο προσιτός οικονομικά ο Ουρουγουανός και πιο εύκολη περίπτωση, αλλά δεν έχει κλειδώσει κάτι οριστικά. Πιθανή ψηφοφορία την Πέμπτη (3/2) στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο Ουρουγουανός, Γκουστάβο Πογέτ και ο Ελβετός, Μαρσέλ Κόλερ, είναι οι δύο επιλογές που ξεχώρισαν οι Κώστας Κωνσταντινίδης και Τάκης Φύσσας και θα αποτελέσουν την εισήγηση στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την Πέμπτη (3/2). Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και ψηφοφορία, ώστε να προκύψει ο τελικός εκλεκτός με τον οποίον θα γίνει η τελική διαπραγμάτευση για να αποτελέσει τον διάδοχο του Τζον Φαν Σιπ στον γαλανόλευκο πάγκο.

Στην παρούσα φάση δεν έχει κλείσει κάποιος εκ των δύο, όλα θα ξεκαθαρίσουν στην συνεδρίαση της Ε.Ε. Αυτό που ίσως δίνει κάποιες παραπάνω πιθανότητες στον Πογέτ, είναι το γεγονός πως θεωρείται πιο προσιτός οικονομικά από τον Κόλερ, ο οποίος φέρεται να ζητάει περισσότερα χρήματα για να πει το τελικό "ναι". Βέβαια όλα είναι ανοικτά στις διαπραγματεύσεις και δεν αποκλείεται να γεφυρωθεί το όποιο χάσμα μαζί του, αν αποφασίσουν στην ΕΠΟ να πορευτούν με τον Ελβετό.

Οι Κωνσταντινίδης - Φύσσας είναι σε ανοικτή γραμμή και με τους δύο προπονητές. Ο Πογέτ είναι πολύ θετικός στο να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και περιμένει το τι θα αποφασιστεί στην Εκτελεστική Επιτροπή. Θέλει να επιστρέψει στην χώρα μας μετά το πέρασμά του από την ΑΕΚ και να οδηγήσει την γαλανόλευκη στο επόμενο Nations League και στα προκριματικά του Euro 2024. Είναι σε κατάσταση αναμονής όπως και ο Κόλερ, με τον οποίον έχουν γίνει συζητήσεις. Ο Ελβετός είναι ο αναμορφωτής της Αυστρίας και έχει ως ατού το γεγονός πως έχει θητεύσει σε πάγκο εθνικής ομάδας.

Στο δια ταύτα, ο Πογέτ θεωρείται πιο προσιτή περίπτωση στο οικονομικό σκέλος και αυτό ίσως παίξει ρόλο στην τελική επιλογή. Άλλωστε, τα χρήματα που μπορεί να δώσει η Ομοσπονδία είναι συγκεκριμένα και δεν μπορεί να ξεφύγει πολύ. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν, με τον 54χρονο Ουρουγουανό να είναι λίγο μπροστά στην αφετηρία και να έχει τον πρώτο λόγο...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ