ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδος: Τι είπε ο Γκαγκάτσης για Καραϊσκάκης, την έδρα και το προπονητικό κέντρο της Εθνικής

(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
(LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Μάκης Γκαγκάτσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της έδρας της Εθνικής, όπως και στο προπονητικό κέντρο.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, μίλησε για το ζήτημα της έδρας της Εθνικής κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ανέφερε πως τα δύο επόμενα ματς θα γίνουν στο Καραϊσκάκης, ενώ το ματς με την Αγγλία στο ΟΑΚΑ. Τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα έχει σταθερή έδρα, ενώ αναφέρθηκε και στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής και τον στόχο πραγματοποίησής του στο Ελληνικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκαγκάτση:

Για την έδρα της Εθνικής: "Είναι απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Η Εθνική Ανδρών θα επιστρέψει στο Γ. Καραϊσκάκης για τα επόμενα δύο ματς ενώ για την Αγγλία θα είναι στο ΟΑΚΑ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός διαθέτει δωρεάν το γήπεδο. Δεν θα έχει μόνιμη έδρα η Εθνική Ελλάδας, είναι όλων των Ελλήνων. Να ευχαριστήσω για τη δωρεάν διάθεση του προπονητικού κέντρου του Ατρομήτου για προπονήσεις ενόψει Nations League. Στην Αττική υπάρχουν τρία γήπεδα. Το Καραϊσκάκης, η OPAP Arena και το ΟΑΚΑ".

Για το προπονητικό κέντρο: υτό το 10ήμερο έχουμε κάνει διάσκεψη με την LAMDA για το νέο προπονητικό κέντρο της Εθνικής, ώστε να ολοκληρωθεί στο χώρο του Ελληνικού. Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει το MoU, ώστε από τον Σεπτέμβρη να έχουμε καταλήξει στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής. Δεν θέλουμε να αναβάλουμε συνεχώς αυτή την απόφαση για αυτό φτάσαμε μέχρι το 2024. Ελπίζω να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες είτε στο Ελληνικό που είναι η προτεραιότητα, είτε κάπου άλλου που έχουμε υπόψιν.

Υπάρχουν τα κονδύλια από FIFA και UEFA κοντά στα 14 εκατομμύρια ευρώ, πέρα από το αποθεματικό της ΕΠΟ. Όσον αφορά στην Πολιτεία δεν υπάρχει δέσμευση, είμαστε σε καλή επικοινωνία με τον κ. Βρούτση. Είμαστε σε μία συνεννόηση μαζί του, ώστε να βρεθεί ένα κομμάτι χρηματοδότησης. Είναι ένα έργο όλων των Ελλήνων. Θα έχουμε συναντήσεις στο επόμενο διάστημα. Να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2025 η κατασκευή. Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις".

Για την τοξικότητα: "Υπήρχε πάντα τοξικότητα. Από το 2004 και από το 2014 και μετά. Θα κάνουμε τα πάντα για να προφυλάξουμε την Εθνική Ομάδα από την τοξικότητα. Η Εθνική είναι των Ελλήνων. Υπήρχε ομόφωνη απόφαση χθες από τις ομάδες για την έλευση του νέου αρχιδιαιτητή. Είναι σημαντικό βήμα προς τη χαλάρωση της τοξικότητας. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα".

Για την εθνική ομάδα γυναικών: "Είναι επιθυμία και της FIFA - UEFA να δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στις εθνικές ομάδες γυναικών, αναφέρθηκε και στη συνάντηση με τον κ. Ινφαντίνο. Γίνεται καλή δουλειά και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι τεχνικός διευθυντής και στο κομμάτι των γυναικών. Όταν μπαίνει ένας άνθρωπος που έχει και το πτυχίο της UEFA για τους τεχνικούς διευθυντές, ξέρετε ότι έχουμε δώσει βάρος".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ